طرز تهیه شله مشهدی ؛ یک آش پر کالری و خوش مزه

سایت بدون -شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می‌شود، غذایی پرطرفدار از خانواده آش‌هاست. یک ‌آش پرکالری که بر سر سفره‌ اغلب مشهدی‌ها به ویژه در میهمانی‌ها دیده می‌شود. البته این غذا با توجه به مواد اصلی که دارد؛ یعنی گوشت، حبوبات و ادویه در کنار طعم بسیار خوشمزه خود از نظر ارزش غذایی نیز جزو غذاهای مقوی است. پیشنهاد امروز ما ‌آش شله است. نوش جان.
مواد اولیه:
گوشت‌ گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان یک کیلوگرم
چربی گوسفند(دنبه) چرخ‌شده ۵٠٠گرم
پیاز چرخ‌شده و بلغور گندم و برنج گرده یا نیمه ٣٠٠ گرم
لوبیا سفید و لوبیا چیتی و ماش و نخود ٢٠٠ گرم
پودر جوز هندی سه قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل، پودر هل، یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، یک قاشق چایخوری
روغن مایع، ١٠ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه آش شله مشهدی:
ابتدا حبوبات را یک روز قبل خیس کرده و بعد آب‌پز می‌کنیم. پس از نرم‌شدن مواد آنها را مانند برنج آبکش می‌کنیم. چربی گوسفند و پیاز چرخ‌شده را داخل ظرفی می‌ریزیم. گوشت‌ها را با آنها می‌جوشانیم تا کاملا پخته شود. سپس استخوان‌های گردن را از گوشت جدا می‌کنیم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ریخته و مرتب هم می‌زنیم تا زمانی که کاملا از هم باز شود و حالت خامی خود را از دست بدهد. ادویه‌ها، نمک، بلغور و برنج را با هم مخلوط و به مواد اضافه می‌کنیم و مجددا به مدت سه ساعت می‌گذاریم بجوشد. بعد از این‌که کاملا مواد پخت، روغن را افزوده و آن را به مدت یک‌ ساعت مانند برنج با دمای بسیار پایین به حالت دم می‌گذاریم.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «بی دست و پا»

سایت بدون – دست و پا ابزار انسان برای انجام کار هستند بعضی از انسان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *