پروژه‌ای جاه‌طلبانه برای روشن کردن شب‌ها/چین کره ماه را هم کپی می‌کند

https://img.etimg.com/thumb/msid-66283661,width-640,resizemode-4,imgsize-239522/man-made-moon.jpg

سایت بدون -چین در نظر دارد تا سال ٢٠٢٠ یک ماه مصنوعی بسازد و از نور آن به جای لامپ‌های روشنایی خیابان‌ها استفاده کند. چینی‌ها معتقدند با این کار می‌توانند مصرف برق را در نواحی شهری کاهش دهند. قرار است این ماهواره درخشان در سال ٢٠٢٠ در جنوب غربی شهر چنگدو مورد استفاده قرار گیرد و ٨ساعت روشنایی ماه واقعی را داشته باشد. این نخستین بار نیست که انسان‌ها برای پرتاب یک شیء درخشان به آسمان تلاش می‌کنند. پروژه‌هایی از این دست پیشتر هم امتحان شده و نهایتا با شکست مواجه شده‌اند. جزییات کمی درباره این پروژه منتشر شده، اما گفته می‌شود ایده اصلی آن، متعلق به یک هنرمند فرانسوی است که پیشتر، گردنبندی از آینه معلق در بالای زمین را به تصویر کشیده بود.
«وو چانفند» (Wu Chunfend)، مدیر موسسه پژوهشی «چنگدو» (Casc)، برای نخستین بار درباره این پروژه صحبت کرد. در صورتی که این پروژه با موفقیت پیش برود، ماه مصنوعی آسمان‌ را روشن خواهد کرد و می‌تواند جایگزین چراغ‌های معمولی خیابان‌ها شود. وو گفت:« اگرچه این پروژه، غیرممکن به نظر می‌رسد، اما پژوهشگران سال‌ها روی آن کار کرده‌اند و پیشرفت آن در حد انتظار بوده است.» ماه مصنوعی «چنگدو» در حال حاضر با انتقادات بسیاری از سوی شهروندان نگران روبه‌روست که ادعا می‌کنند نور حاصل از این ماه، اثرات منفی بر حیوانات و مشاهدات نجومی خواهد داشت.
در هر حال، «کانگ ویمین» (Kang Weimin)، مدیر «موسسه اپتیکز» (Institute of Optics) باور دارد نور ماه مصنوعی، تنها در حد تابش هنگام غروب است.
دولت چین قصد دارد در پیشبرد برنامه فضایی‌اش به آنجا برسد که بتواند با کشورهایی نظیر آمریکا و روسیه رقابت کند. در این راستا چین چندین برنامه فضایی را در تقویم خود زمان‌بندی کرده است. برای مثال دولت چین قصد دارد اواخر امسال ماهواره‌ای پژوهشی را به نام چنگ ۴ به فضا پرتاب کند. اگر چین در این کار موفق شود این نخستین بار خواهد بود که انسان خواهد توانست به نقاط تاریک ماه دسترسی یافته و آنها را بررسی کند.  البته چین نخستین کشوری نیست که قصد دارد نور ماه را به زمین بتاباند. نخستین بار در دهه ١٩٩٠ میلادی دانشمندان روس از یک آینه بسیار بزرگ برای منعکس کردن نور ماه استفاده کردند و نام این پروژه را نیز زنامایا گذاشتند.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «آخ نگفتن»

سایت بدون – آخ کمترین واکنش انسان به درد و رنج است آخ گفتن خیلی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *