آب پاکی رییس سازمان خصوصی‌سازی روی دست فوتبال و مجلس/ خصوصی‌سازی پرسپولیس و استقلال حالا حالاها بعید است




هرچه وزیر ورزش و جوانان بیشتر اصرار می‌کند که پرسپولیس و استقلال تا پایان سال خصوصی می‌شوند، رییس سازمان خصوصی‌سازی هم بیشتر تأکید می‌کند که این اتفاق شدنی نیست. البته این به جز مواردی است که هر دو در جلسه‌ای می‌نشینند و پوری‌حسینی در مصاحبه با رسانه‌ها بعد از جلسه با رودربایستی می‌گوید که حتماً کمک می‌کنیم واگذاری انجام شود.
موضع واقعی و حرف‌های بی‌تعارف رییس سازمان خصوصی‌سازی درباره واگذاری را اما باید در مصاحبه‌هایی از او بخوانیم که در سایر مواقع بیان می‌کند. مثل همین حالا که آب پاکی را روی دست وزارت و مجلس و فوتبال ریخته و می‌گوید: «خصوصی‌سازی با این شرایط حالا حالاها امکانپذیر نیست.» هرچند که سلطانی‌فر به‌عنوان وزیر ورزش هیچ یک از این حرف‌ها را قبول ندارد و هر بار با تحکم بیشتری می‌گوید: «من می‌گویم می‌شود!»
میرعلی‌اشرف عبدالله ‌پوری حسینی، به تازگی در مصاحبه جدیدی درباره خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس توضیح می‌دهد: «مجلس شورای اسلامی حکمی را در قانون بودجه آورده که باید این دو باشگاه تا شهریور‌ماه سال ۹۸ در فرابورس عرضه شوند اما برای انجام این کار باید ساز و کاری فراهم باشد که متاسفانه فعلاً مهیا نیست و باشگاه‌ها فاقد این شرایط هستند.»
«بعید است شرایط دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا دو، سه ماه آینده برای پذیرش در فرابورس مهیا شود.» برای چندمین بار است که پوری‌حسینی به این نکته تأکید می‌کند و می‌گوید: «باید ابتدا شرایط لازم در دو باشگاه فراهم باشد و بعد حکم مجلس اجرا شود که با توجه به وضعیت باشگاه‌ها بعید به نظر می‌رسد این اتفاق تا شهریور رخ بدهد. در این صورت باید تدبیری کنیم که چگونه تا پایان سال این کار را انجام دهیم. طبق مباحثی که دو ماه پیش در جلسات مربوطه مطرح شد، شرکت‌های استقلال و پرسپولیس باید سهامی عام داشته باشند. همچنین این باشگاه‌ها باید حداقل سهام را داشته باشند اما الان یکی از آنها فقط یک میلیون و دیگری ۱۰ میلیون تومان سهام دارد! علاوه بر این باید صورت‌‌های مالی در این باشگاه‌ها شفاف باشد و در سازمان امور مالیاتی وضعیت خوبی داشته باشند.»
او با اشاره به اینکه دو تیم بزرگ تهرانی هیچ یک از شرایط فوق را برای پذیرش در فرابورس ندارند، تأکید می‌کند: «صورت‌‌های مالی ۳۱/۳ و ۳۱/۴ سال ۹۷ این باشگاه‌ها داری ابهام هستند و صورت‌های مالی جدید این باشگاه‌ها نیز باید بررسی شوند. هرچند اخیراً با تلاش‌های سلطانی‌فر و همکاران‌شان در وزارت ورزش در این باشگاه‌ها اصلاح ساختار خوبی انجام شده و نسبت به چند سال قبل که این باشگاه‌ها قرار بود خصوصی‌سازی شوند، پیشرفت چشمگیری کرده‌اند. قبلاً در این باشگاه‌ها صورت‌ مالی پیدا نمی‌شد اما الان حداقل صورت‌های مالی هرچند با ابهام وجود دارد.»
پوری‌حسینی معتقد است که پذیرش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس تا پایان سال ۹۸ هم امکان‌پذیر نیست. او در این رابطه توضیح می‌دهد: «از آذر ۹۷ مصوبه‌‌ای برای خصوصی‌سازی این باشگاه‌ها صادر شده است با این تفاوت که امسال مجلس برای نحوه خصوصی‌سازی حکمی داده که فقط این باشگاه‌ها باید در فرابورس واگذار شوند که این تاکنون انجام نشده و بعید می‌دانم با این شرایط حالا حالا‌ها انجام شود.»
رییس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه عرضه این باشگاه‌ها در فرابورس و اینکه آیا همه هواداران و علاقه‌مندان می‌توانند این سهام‌ را خریداری کنند، می‌گوید: «در مرحله اول ۵ تا ۱۰ درصد سهام این باشگاه‌ها به عموم واگذار می‌شود تا در ادامه قیمت مشخص شود البته کسی مدعی نیست که کل سهام باشگاه‌ها ریز ریز و به افراد مختلف واگذار شود. باید مالکیت ۵۱ درصد سهام، صاحب مشخص داشته باشد تا بتواند برای باشگاه مدیر تعیین کند و به دیگر کارها بپردازد.»
«مجلس نگفته که باید کل سهام باشگاه‌ها به صورت خرد به مردم عرضه شود.» پوری‌حسینی با تأکید بر این موضوع توضیح می‌دهد: «این کار در فرابورس سلسله مراتب دارد و بعداً سهام بلوکی باید قیمت‌گذاری شود، حال اینکه آیا این نحوه واگذاری درست است یا خیر حرف دیگری است. فعلاً که الزامات مد نظر برای پذیرش در فرابورس انجام نشده و بعید هم به نظر می‌رسد که فعلاً انجام شود اما اگر مجلس به این نتیجه برسد که به روش دیگری خصوصی‌سازی انجام شود می‌توان راهکار‌هایی پیدا کرد که این کار با سرعت بیشتری انجام شود. در این حالت هیات واگذاری تشکیل می‌شود و کار را جلو می‌برد اما الان شرایط عرضه در فرابورس به هیچ وجه فراهم نیست.»

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «گاف دادن»

سایت بدون – اصل کلمه گاف از زبان فرانسه است و به معنای حرف ناپسند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *