سیل ملخ از عربستان راه افتاد/ دسته‌های ۲۵۰ میلیونی ملخ در راه ایران


سایت بدون -پس از بی‌سابقه‌ترین بارندگی و سیل در ۵۰ سال اخیر که از ابتدای سال‌جاری ۲۶ استان کشور را درگیر کرده است، سیل جدیدی در راه ایران است که به جای آب این بار ملخ با خود وارد مرزهای کشور می‌کند که این سیل عظیم ملخ‌ها به گفته مسئولان در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. براساس گفته‌های مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان: دسته‌های جدید بزرگ ملخ که از سمت شبه جزیره عربستان به سمت ایران پرواز کرده‌اند، بر اساس پیش‌بینی فائو بزودی وارد ایران می‌شوند که تهدیدی برای امنیت غذایی کشور به حساب می‌آیند. حمید دولتی در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار کرد: بعد از ۴۰ سال با بزرگترین سطح حمله ملخ به کشور مواجه شده‌ایم که در این میان اراضی استان هرمزگان با بیشترین میزان هجوم مواجه است. وی افزود: در گذشته دسته‌هایی در حد دو تا سه هزار هکتار را برای مبارزه در سطح کشور تجربه کرده بودیم اما اکنون بالغ بر ۱۸ هزار هکتار مبارزه داشته‌ایم و روزانه هزار هکتار به این سطح اضافه می‌شود.با وجود مبارزاتی که با این ملخ‌ها انجام می‌شود اما با توجه به حجم پوره‌ها(بچه ملخ) تکثیر انجام می‌شود. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان ادامه داد: از روز سه‌شنبه ناوگان هوایی نیز به ناوگان زمینی اضافه می‌شود تا مبارزه در سطح گسترده تری انجام شود.
بارندگی‌های اخیر جاذب ملخ‌های شبه جزیره عربستان شده است
وی تصریح کرد: با توجه به هشدار فائو، بارندگی که در هفته‌های اخیر در کشور داشته‌ایم به عنوان یک جاذب برای ورود و حمله حجم عظیمی از گله‌های ملخ شده است که به صورت پروازی از شبه جزیره عربستان به ایران می‌آیند و ما بزودی مورد حمله دسته‌های بزرگ ملخ قرار خواهیم گرفت.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: این ملخ‌ها با توجه به قدرت پروازی بالا، ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر در روز را طی می‌کنند که در صورت وزش باد موافق، می‌توانند روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر طی مسافت نیز داشته باشند. وی تصریح کرد: در حال حاضر استان‌های جنوبی کشور نظیر سیستان و بلوچستان، کرمان، بوشهر، جنوب فارس و هرمزگان درگیر این رویداد هستند اما با توجه به اینکه هرمزگان پیشانی ورود این ملخ‌ها به حساب می‌آید، بیشترین میزان درگیری را دارد. دولتی گفت: ۴۰ نقطه استان درگیر ملخ‌ها شده است و ملخ‌ها تا عمق ۲۰۰ کیلومتری ورود کرده‌اند و در مناطق استراتژیک کشاورزی مانند حاجی آباد درگیر هستیم. برای همین منظور اقدامات مقابله‌ای و مایه کوبی انجام شده است اما با توجه به اخطار‌های فائو مبنی بر اینکه با موج دوم حمله ملخ مواجه خواهیم بود؛ منتظر موج جدیدی هستیم که نمی‌دانیم به درستی چقدر بزرگ است اما تراکم این دسته بالا پیش‌بینی شده است. مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: دسته‌های ملخی که به ایران می‌آیند هر کدام ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون جمعیت دارند و در دو ماه و نیم گذشته با ۴۰ تا ۵۰ دسته ملخ در نقاط مختلف استان مبارزه صورت گرفته است و ما بیش از ۱۸ میلیون هکتار مبارزه شیمیایی علیه ملخ‌ها و پوره‌های ملخ(بچه ملخ) داشته‌ایم. وی تصریح کرد: در صورتی که ما نتوانیم به درستی در استان هرمزگان با ملخ‌ها مبارزه داشته باشیم امنیت غذایی کشور به خطر خواهد افتاد زیرا به سایر استان‌ها نیز ملخ‌ها حمله خواهند داشت و تمام سبزینه‌ها را از بین می‌برند. دولتی گفت: در حال حاضر تقریباً تمام استان هرمزگان درگیر ملخ‌ها هستند اما اکنون بیشترین میزان ریزش ملخ را در بندر لنگه و بندر عباس شاهد هستیم.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «گاف دادن»

سایت بدون – اصل کلمه گاف از زبان فرانسه است و به معنای حرف ناپسند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *