این گیاهان معمولی می‌تواند درمانی برای آلزایمر باشد

سایت بدون – دانشمندان موفق به شناسایی ترکیبی شده‌اند که از گیاهان رایج استخراج شده و توانسته است حافظه و تراکم مغزی را در موش‌ها بهبود بخشد. این یافته می‌تواند منجر به روش‌های درمانی جدیدی برای بیماری آلزایمر شود.

منشأ ترکیب جدید: اسید کارنوزیک در رزماری و مریم‌گلی

یک تیم تحقیقاتی از مؤسسه پژوهشی اسکریپس در ایالات متحده روی مشتقی از اسید کارنوزیک، که مولکولی موجود در رزماری و مریم‌گلی است، کار کردند.

این محققان یک مشتق پایدارتر از این ماده به نام diAcCA را سنتز کرده و آن را به مدت سه ماه روی موش‌هایی که به‌طور ژنتیکی برای نمایش علائم آلزایمر اصلاح شده بودند، آزمایش کردند.

بهبود عملکرد مغزی در موش‌های تحت درمان

نتایج این پژوهش که در مجله Antioxidants منتشر شده است، نشان داد که موش‌هایی که این ترکیب را دریافت کردند، مهارت‌های یادگیری و حافظه بهتری داشتند.

همچنین، تعداد سیناپس‌ها (محل اتصال و ارتباط نورون‌ها) در مغز آن‌ها افزایش یافت. از آنجایی که کاهش سیناپس‌ها ارتباط مستقیمی با زوال شناختی دارد، این یافته از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، در مغز این موش‌ها رسوبات پروتئینی مضر، از جمله پلاک‌های آمیلوئید و گره‌های تاو که از مشخصه‌های بارز بیماری آلزایمر هستند، به میزان قابل توجهی کاهش یافتند.

اهمیت این یافته در درمان آلزایمر

بیماری آلزایمر ۷۰ درصد موارد زوال عقل را تشکیل می‌دهد و یک معضل رو به رشد در سراسر اروپا و جهان است. در حال حاضر، حدود ۷ میلیون نفر در اروپا به این بیماری مبتلا هستند و این رقم تا سال ۲۰۳۰ احتمالاً به ۱۴ میلیون نفر خواهد رسید.

نقش دی‌AcCA در کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو

استوارت لیپتون، استاد پژوهشی در مؤسسه اسکریپس و یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح داد:

“با مبارزه با التهاب و استرس اکسیداتیو از طریق ترکیب diAcCA، در واقع تعداد سیناپس‌های مغز را افزایش دادیم.”

وی افزود:

“همچنین تجمع سایر پروتئین‌های نادرست تاخورده مانند فسفریله‌شده تاو و آمیلوئید-β را کاهش دادیم، که تصور می‌شود از عوامل آغازکننده بیماری آلزایمر و نشانگرهای زیستی این بیماری هستند.”

مزیت دی‌AcCA نسبت به اسید کارنوزیک معمولی

اسید کارنوزیک به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب شناخته می‌شود، اما دارای عمر کوتاه است. اما diAcCA به‌راحتی از طریق دهان مصرف شده و در معده به اسید کارنوزیک تبدیل می‌شود و سپس وارد جریان خون می‌شود.

تحقیقات نشان داد که میزان این ماده در خون ۲۰ درصد بیشتر از زمانی بود که اسید کارنوزیک به‌صورت مستقیم مصرف می‌شد.

تقویت حافظه تا سطح عادی

لیپتون در ادامه تأکید کرد:

“ما چندین آزمون مختلف حافظه انجام دادیم و در همه آن‌ها، موش‌های تحت درمان با این دارو بهبود یافتند.”

او افزود:

“این دارو فقط سرعت زوال شناختی را کاهش نداد، بلکه عملکرد حافظه را تقریباً به وضعیت عادی بازگرداند.”

آینده تحقیق و امکان استفاده در انسان‌ها

محققان اعلام کردند که موش‌ها این ترکیب را به‌خوبی تحمل کردند و این موضوع، امیدها را برای توسعه درمان‌های انسانی افزایش داده است.

اگر آزمایش‌های آینده در انسان‌ها نیز این نتایج را تأیید کند، diAcCA می‌تواند یک روش درمانی امیدوارکننده برای مقابله با آلزایمر و سایر بیماری‌های مرتبط با تخریب مغز باشد.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «آب آمد و تیمم باطل شد»

سایت بدون – «آب آمد و تیمم باطل شد» یکی از ضرب‌المثل‌های مشهور فارسی است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *