سایت بدون -شاید بزرگترین اشتباه برانکو در طول ۴ فصلی که وظیفه هدایت قرمزها را به عهده داشت، جذب نکردن مهدی قائدی بود. ستاره کم سن و سال لیگ یک که همه میدانستند آینده درخشانی در انتظارش است اما برانکو با وجود اینکه طارمی و ماهینی به عنوان ۲ بوشهری ماموریت صحبت با این پدیده را داشتند، راضی به این انتقال نشد. برانکو تنها راضی بود باشگاه ۲۰۰ میلیون تومان به او بپردازد اما از سوی دیگر باشگاه ایرانجوان بوشهر که قائدی بازیکنش بود ۴۰۰ میلیون فقط برای رضایتنامه میخواست. آن روز علیرضا منصوریان (سرمربی وقت آبیها)راضی شد در مجموع ۸۰۰ میلیون برای این پدیده هزینه کند. اگر چه قائدی در ۲ فصل اول نتوانست خودش را نشان دهد اما از زمان حضور استراماچونی و حضور قائدی در پست وینگر چپ و بعضا مهاجم، همه متوجه قابلیتهای فراوان او شدند. گل تاریخی و زیبایش در داربی حذفی را میشود یکی از زیباترین گلهای تاریخ داربی دانست. استقلال ۸۰۰ میلیون برای قائدی هزینه کرد و حالا او نشان داده دستکم ۱۰ برابر این مبلغ ارزش دارد. قطعا در آینده نه چندان دور استقلال میتواند با مبلغ بسیار بالاتری او را به باشگاههای خارجی ترانسفر کند. اما بپردازیم به این موضوع که چرا این مهاجم در فصل جدید نتوانسته به اندازهای که انتظارش میرفت در گلزنی موفق شود؟
او هفته قبل برابر گلگهر سرانجام نخستین گل فصل جدیدش را به ثمر رساند. استقلال در حالی به مصاف گلگهر در سیرجان رفت که تغییراتی را در ترکیب اصلی خود تجربه میکرد. محمود فکری برای این دیدار از سیستم
۱-۳-۲-۴ استفاده کرد و مهدی قائدی نسبت به بازیهای قبل از دروازه دورتر شده بود.
با تماشای تصویر «نقشه حرارتی» مهدی قائدی در بازی مقابل گلگهر متوجه میزان دور شدن مهدی قائدی از دروازه میشوید. مهدی در دیدار مقابل گلگهر اغلب دقایق بازی در پست وینگر چپ بازی کرد. البته در حین بازی جابهجاییهایی هم با ارسلان مطهری داشت که باعث بر هم زدن تمرکز مدافعان گلگهر میشد و گل دوم استقلال هم روی یک جابهجایی بین مطهری و قائدی به ثمر رسید. مهدی قائدی ۷ بازی برای استقلالیها در لیگ بیستم انجام داده است؛ (۶۲۲ دقیقه). مهدی قبل از بازی با گلگهر فقط یک پاس گل به ثبت رسانده بود. مهاجم جوان آبیها
در ۵ بازی اول استقلال مقابل تیمهای مس، فولاد، ماشینسازی، صنعت نفت آبادان و پیکان از ابتدا در ترکیب استقلال حضور داشت و در هر ۵ بازی در پست مهاجم نوک و زوج ارسلان مطهری به کار گرفته شد اما بر خلاف شروع خوبش مقابل مس، مهدی قائدی نتوانست در این دیدارها کمک زیادی را به استقلال کند. مهدی تنها پاس گلش را هم روی یک موقعیت ضدحمله مقابل مس رفسنجان داد، آن هم زمانی که مسیها برای زدن گل مساوی جلو کشیده بودند و نظم دفاعیشان بهم ریخته بود. تیم محمود فکری در هفتههای ابتدایی در فاز بازیسازی روی زمین مشکل داشت به طوری که در بازی مقابل فولاد مجموع پاسهای کلیدی بازیکنان استقلال عدد ۳ را نشان میداد (طبق آمار متریکا) و به همین دلیل توپهای بلند به امید اول گلزنی برای استقلال در هفتههای ابتدایی تبدیل شده بود. غیبت دیاباته و قامت نه چندان بلند ارسلان مطهری و مهدی قائدی باعث شد استقلال روی توپهای هوایی برای گلزنی خیلی موفق نباشد به طوری که استقلال در بازیهایی که از ۴ دفاع کناری استفاده کرد (بازی مقابل ماشینسازی و پیکان) نتوانست روی ارسالها به گل برسد. آبیها مقابل ماشینسازی روی کاشته میلیچ به گل رسیدند و در بازی مقابل پیکان موفق به گلزنی نشدند. البته در بازی مقابل ماشینسازی موقعیتهایی نصیب مهدی شد، این موقعیتها هم زمانی به مهدی رسید که آبیپوشان با یک گل جلو بودند. مشکل اصلی آبیپوشان در این بازیها زدن گل اول بود (استقلال در ۵ بازی اول نتوانست گلی را در نیمه اول به ثمر برساند. این طلسم تا زمانی ادامه پیدا کرد که مهدی در پست مهاجم بازی میکرد. در بازی مقابل شهر خودرو که با حضور سبحان خاقانی، مهدی قائدی به عقبتر آمد، استقلال توانست با ۲ گل به پیروزی برسد). قائدی در دیدار مقابل ذوبآهن به عنوان یار تعویضی وارد شد و فرصت زیادی را برای تاثیرگذاری نداشت. در واقع استارت دور شدن مهدی از دروازه، از بازی با شهرخودرو خورد اما مصدومیت جزئی که گریبانگیر این بازیکن شد، باعث شد مهاجم آبیها نخستین بازی فیکسش پس از بازی مقابل شهرخودرو را در سیرجان و مقابل گلگهر انجام دهد. در بازیهای ابتدایی فصل عادت کرده بودیم در طول بازی قائدی را بیشتر در حالت منفعلانه ببینیم اما در بازی مقابل گلگهر علاوه بر گلی که این بازیکن به ثمر رساند، بارها شاهد بودیم مهدی به محوطه جریمه استقلال نزدیک میشد و مانع از رسیدن توپهای دفع شده به بازیکنان گلگهر میشد. شاید اگر استقلالیها زود به فکر دفاع از گلهای زده شده نمیافتادند، قائدی میتوانست بیشتر از اینها روی ریتم بازی استقلال تاثیر بگذارد.
بعد از اینکه آبیها به گل رسیدند، حداقل میتوانستند از جلو کشیدن حریف روی ضدحملهها استفاده کنند و بازیسازی روی زمین آنها وضعیت بهتری به خود بگیرد؛ در این شرایط هم مهدی قائدی بیشتر صاحب توپ میشد.
با این اوصاف دور شدن مهدی قائدی از دروازه و پایان دوران مصدومیت شیخ دیاباته، استقلالیها را امیدوار کرده تا تنوع بیشتری در برنامههای هجومی تیم مشاهده کنند. بازی کردن قائدی در پست یک مهاجم کلاسیک و دربند کردن این بازیکن، باعث میشد آبیها بخوبی از تکنیک بالا و قدرت شوتزنی این بازیکن استفاده نکنند.
برچسباستقلال بدون سایت بدون مهدی قایدی
مطلب پیشنهادی
ریشه و داستان ضرب المثل «گربه تنبل را موش طبابت میکند»
سایت بدون – ضربالمثل «گربه تنبل را موش طبابت میکند» نمادی از وضعیتهایی است که …