دیدنی های ایران/ شب نشینی در کویر شهداد

سایت بدون -شاید برای مردم شهرنشین، اقامت در کویر آن هم کنار کلوت‌های شهداد با داستان‌هایی که از جن و پری و سرما و گرمای آن شنیده‌اند، غیرقابل باور باشد. حالا اما این رویا با ایجاد یک اکوکمپ در فاصله ۳۰ کیلومتری کلوت‌های شهداد، با ۱۴ چادر که دارای امکانات یک هتل ۴ ستاره لوکس هستند، آن هم در قلب یک نخلستان شاد و سرسبز با برخورداری از تفریحاتی چون آفرود و موتورهای باگی و چهار چرخ و ATV, UTV محقق شده است. کویر لوت به عنوان نخستین اثر طبیعی ثبت شده ایران در جهان به‌تازگی مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی زیادی قرار گرفته. بر همین اساس، در ۳۴ کیلومتری کلوت‌های شهداد و در روستایی به نام ملک‌آباد، یک اکوکمپ کویری با امکانات یک هتل ۴ ستاره و با حمایت‌های مالی یک شرکت هواپیمایی خصوصی تاسیس و راه‌اندازی شده است. این اکوکمپ، توانسته نقش مهمی در مهاجرت معکوس به منطقه شهداد و تامین زیرساخت‌های کویری داشته باشد.  اکبر رشیدی‌مقدم، مدیر اکوکمپ لوت درباره شروع داستان ایجاد این پروژه به جام‌جم می‌گوید: منطقه شهداد و کرمان دارای ظرفیت‌های گردشگری زیادی است؛ اما نبود یک زیرساخت مناسب، مانع بهره‌برداری از آن شده بود. به گفته او، استاندار پیشین کرمان در یک طرح ابتکاری، استان را به هشت بخش تقسیم کرد و از شرکت‌های توانمند دعوت کرد هر کدام در بخشی سرمایه‌گذاری کنند و به این ترتیب، منطقه شهداد به این شرکت هواپیمایی محول شد. این شرکت هم از طریق مشاوره با اشخاصی مثل پروفسور اشمیت که یکی از طراحان برجسته آلمانی است طرح ساخت مجتمع گردشگری را پیشنهاد داد. رشیدی مقدم با بیان این‌که سعی شده طراحی این پروژه با ساختار کویری منطقه هماهنگ باشد، می‌گوید: محوطه خریداری شده ۹۶‌هکتار است که ۹ هکتار آن نخلستان است. 
همچنین آبادی ملک‌آباد در ۱۸ کیلومتری شهداد نیز خریداری شده که روستایی ۹۰ نفره با ۴۴ خانوار ساکن است. آن‌طور که مدیر این اکوکمپ توضیح می‌دهد، این آبادی از دو بخش خرده مالک و مالک تشکیل شده بود که بخش مالک آن خریداری شد و بخش خرده مالک نیز با رضایت مردم تفکیک و خریداری شد. او می‌افزاید: بخشی از این زمین‌ها کشاورزی بود و بخش دیگر هم نخلستان؛ اما چون در سال‌های گذشته و به دلیل کم‌آبی‌ها تقریبا تخریب شده بود، ما در نخستین اقدام نخلستان را احیا کردیم. 

مشارکت محلی‌ها
رشیدی‌مقدم درخصوص مشارکت جامعه محلی در توسعه این منطقه می‌گوید: برای این مهم دو برنامه داریم؛ در مرحله اول از اهالی محلی کمک می‌گیریم و پس از آن اقدام به استخدام نیرو از منطقه شهداد می‌کنیم. البته در هر دو مرحله توجه به تخصص افراد و آموزش دادن را مدنظر قرار می‌دهیم. 
به گفته مدیر این کمپ، توسعه این منطقه در دو مرحله صورت گرفته؛ در مرحله اول، کمپی با ۱۴ چادر که از هلند وارد کردیم، اجرا شد که از این ۱۴ چادر، سه چادر به پذیرش، کافی‌شاپ و رستوران اختصاص یافته است. در مرحله دوم، ساختمانی در نزدیکی این کمپ ساخته می‌شود که از آن با عنوان مهمانسرا یاد می‌کنیم که شامل چهار واحد اقامتی، رستوران و آشپزخانه مرکزی است و در کنار این موارد، امکاناتی نیز برای ورزش‌های بیابانی در نظر گرفته شده است. 
رشیدی مقدم به بخش کشاورزی این مجموعه نیز می‌پردازد و می‌گوید: این بخش را به کشت گیاهان اندمیک خارشتر، گز و ارمک و.. اختصاص داده‌ایم و بخش دیگری را هم برای تکثیر حیواناتی همچون آهو و گورخر در نظر گرفته‌ایم.همچنین برای حفظ منابع ملی لوت، جشن‌های هوایی هم برگزار خواهد شد. به این معنا که با هواپیماهای سبک مخصوص گردشگری، امکان دیدن تمام جاذبه‌های لوت در یک بازه دو ساعته محقق خواهد شد.  به گفته مدیر اکوکمپ، در مدت کوتاهی که از بهره‌برداری این اکوکمپ می‌گذرد، ۵۰۰‌گردشگر از هر پنج قاره دنیا مورد پذیرش قرار گرفته‌اند و قرار است تا سال آینده ۱۴ چادر به ۳۵ چادر افزایش یابد. او درباره مهاجرت معکوس مردم این منطقه و اشتغال‌زایی جامعه محلی نیز خاطر نشان می‌کند: در یک‌سال گذشته ۱۵ درصد نسبت به جمعیت سال قبل مهاجرت معکوس وجود داشته که عمدتا افراد جوان را شامل شده. در ادامه هم با توجه به توسعه این طرح به نیروی کار بیشتری نیاز پیدا خواهیم کرد. جز اشتغال مستقیم، ما تاکید زیادی هم بر اشتغال غیرمستقیم داریم، آن هم از طریق فعال کردن بخش‌های مربوط به صنایع دستی و تولید محصولات محلی و غذایی ارگانیک. 
​​​​​​​
چقدر خرج برمی‌دارد؟
برای یک شب اقامت در زمان‌های عادی، قیمت هر چادر دو تخته با صبحانه ۴۳۰ هزار تومان است. برای استفاده از موتورهای atv/utv هم باید ۳۰ هزار تومان برای هر سئانس ۱۵ دقیقه‌ای در نظر گرفت. آفرودهای کویری هم البته نرخ‌های متفاوتی دارد که بسته به درخواست مسافر متغیر است. استفاده از امکانات، سرگرمــــی‌ها و تفــــریحــــات ایـــــن اکوکمپ، منوط به اقامت نیست. 

مطلب پیشنهادی

حتما باید ببینید/ آنا و پادشاه؛ تایلند به روایت خانم معلم

سایت بدون – آنا و پادشاه (Anna and the King) یک فیلم درام تاریخی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *