سایت بدون – از آن جا که بیشترین زمان خانمها در طول شبانهروز در آشپزخانه سپری میشود، داشتن آشپزخانهای همیشه مرتب، یکی از ضروریترین خواستههای آنها به شمار میرود. برای رسیدن به این خواسته اولین اقدام نظمدهی به چیدمان کابینتها و کشوهاست. اگر شما هم جزو خانمهایی هستید که همیشه از شلوغی کابینتها شکایت دارید و وسایل مورد نیاز خود را پیدا نمیکنید یا تازه عروسی هستید که برای چیدمان آشپزخانه نمیدانید از کجا باید شروع کنید یا به تازگی خانه خود را عوض کردهاید و می خواهید این بار اصولیتر لوازم خود را بچینید با ما همراه باشید تا با راهکارهایی ساده و کم هزینه این مشکل را برای همیشه حل کنید. بخش بندی آشپزخانه: در ابتدا حوزههای مختلف آشپزخانه را بر اساس کاربری تقسیمبندی کنید. بخش پخت و پز شامل قابلمهها و ابزار پختن غذا در کنار اجاق گاز و مایکروویو. بخش آماده سازی غذا شامل ابزارهای غذاساز، تخته خردکن، چاقوها و … . بخش سرو غذا شامل بشقاب، قاشق، کاسه و چنگال کنار سینک و ماشینظرف شویی. استفاده از تقسیم کننده ها: صفحههای تقسیم کننده یکی از کاربردیترین وسایل برای نظمدهی به کشوهاست. ابتدا ابعاد هر کشو را اندازهگیری و بعد متناسب با نیاز خود از فروشگاههای لوازم خانگی خریداری کنید. اگر تقسیمبندی مناسب طبق ابعاد مورد نیاز خود را پیدا نکردید، از تقسیم کنندههای قابل تنظیم، بسته به اندازه کشو استفاده کنید. به دلیل ابعاد طولی، کفگیر و ملاقه ممکن است در کشوی شما جا نگیرد. در اینصورت از جدا کنندههایی به شکل مورب استفاده کنید. دسته بندی کشوها: برای راحت شدن از بی نظمی، اقلام مشابه را بر اساس جنس و ابعاد و کاربرد دسته بندی کنید. به عنوان مثال لوازم پلاستیکی را در یک کشو و ظروف چینی را در کشوی دیگر قرار دهید. لوازم پرکاربردتر را برای دسترسی آسانتر در طبقات پایینتر قرار دهید. یک کشو را برای اقلام متفرقه ای که در هیچ گروهی جای نمیگیرد در نظر بگیرید. هر چیز اضافهای که خراب یا ناقص است مثل درهایی را که ظرف اصلی آنها شکسته یا گم شده، کنار بگذارید و همه آنها را در جعبهای بچینید و به انباری ببرید. برای اقلام بزرگتر، کابینتهای عمیق را انتخاب کنید مانند قابلمهها و ماهیتابهها. در قابلمهها را جداگانه دستهبندی کنید چراکه قرار دادن آنها بالای هر قابلمه، جای گذاری آن را در کشو مشکل میکند. کشوی بالایی امنترین جا برای چاقوها هستند. سعی کنید لبههای تیز آنها را با محافظ بپوشانید یا در قالب مخصوص نگهداری کنید. استفاده از فضای بین کابینت ها: لوازم پرکاربردتر و دم دستیتر را که روزانه بیشتر با آنها سر و کار دارید، با گیره مخصوص به دیوار آویزان کنید مانند لیوان و فنجان. برای نظم هرچه بیشتر، آنها را به ترتیب اندازه قرار دهید. در پایان به این نکته دقت کنید که هر سه ماه یک بار کشوهای آشپزخانه را بررسی و مرتب کنید و موارد اضافی را کنار بگذارید. برای حفظ نظم کابینتها، خود را ملزم کنید هر چیزی را که استفاده میکنید دوباره در جای خود قرار دهید. استفاده از جعبه ها و سبدها: بدین منظور لوازم را بر اساس اندازه و کاربرد آن ها در جعبههایی مجزا دسته بندی کنید و در کابینت قرار دهید. با کمی چاشنی سلیقه و با استفاده از جعبههای پلاستیکی رنگی یا سبدهای حصیری یک شکل، علاوه بر نظمدهی جلوه بهتری به فضای کابینت خواهید داد. از سبدها و باکسهای کوچکتر برای اقلام ریزتر که به راحتی گم میشوند، استفاده کنید. در ضمن استفاده از ظروف هم رنگ و هم شکل نظم بهتری ایجاد میکند مثلا برای حبوبات از ظروف در باز یک شکل یا برای ادویه از شیشههای هماهنگ استفاده کنید.