سایت بدون- هر آش مواد لازم مخصوص به خودش را دارد، در آش رشته سبزی لوبیا و عدس می ریزند، آش دوغ را با ماست یا دوغ می پزند ، آش شله قلمکار را هم با چرخ کردن سبزی های لازم و حبوبات مخصوص می پزند اما در این میان یک ماده غذایی بین همه آشها مشترک است و آن نخود است. نخود یکی از قدیمی ترین دانه های خوراکی است که بشر کشف کرده و قدمت آن در خاورمیانه حتی به ۷۵۰۰ سال هم می رسد ، نخود سرشار از پروتئین است برای همین در غذاهای این منطقه نقش پررنگی دارد.
نخوددر هر آش حضور دارد، برای همین در فرهنگ عامه این اصطلاح نخود هر آش را برای کسی به کار می رود که خودش را هر کاری وسط می اندازد، اظهار نظر می کند و دخالت می کند