سایت بدون – ساعتهای هوشمند که برای پایش ضربان قلب، خواب و فعالیتهای ورزشی طراحی شدهاند، ممکن است به جای کاهش استرس، موجب نگرانی بیشتر کاربران درباره سلامت خود شوند.
بر اساس یک نظرسنجی که از بیش از ۲۰۰۰ کاربر انجام شده، این دستگاهها به دلیل نظارت مداوم و ارسال اعلانهای پیدرپی میتوانند کیفیت زندگی را کاهش داده و موجب اضطراب شوند. گزارش شرکت تحقیقات بازار مینتل نشان میدهد که این نگرانی ممکن است بر میلیونها کاربر تأثیر بگذارد.
این گزارش پیشنهاد میکند که برندهای مطرح مانند اپل و گارمین، کاربران را به سمزدایی دیجیتال (Digital Detox) تشویق کنند یا به جای پایش لحظهای، قابلیت بررسی هفتگی وضعیت سلامت را ارائه دهند.
جو برچ، تحلیلگر فناوری در شرکت مینتل، معتقد است که علیرغم ارائه اطلاعات ارزشمند توسط این ساعتها، جریان بیوقفه دادهها میتواند باعث استرس و نگرانی شود.
پروفسور سسیلیا ماسکولو از دانشگاه کمبریج نیز ضمن تأکید بر اهمیت دادههای این دستگاهها برای سیستمهای پزشکی، بر لزوم انجام تحقیقات بیشتر درباره تأثیر اعلانهای مداوم آنها تأکید کرده است.
همچنین، تحقیقات اخیر دانشگاه بریستول نشان داده است که این دستگاهها میتوانند در شناسایی رفتارهایی مانند استعمال سیگار مفید باشند. محققان نرمافزاری را توسعه دادهاند که با استفاده از حسگرهای حرکتی ساعتهای هوشمند، حرکات مرتبط با سیگار کشیدن را تشخیص داده و با ارسال پیامهای انگیزشی، به کاربران در ترک سیگار کمک میکند.
در کنار این مزایا، برخی مطالعات قبلی نیز نشان دادهاند که ساعتهای هوشمند میتوانند کاربران را از خطر نارسایی قلبی یا ضربان نامنظم قلب مطلع کنند.