سایت بدون – اگر تا به حال برای درمان خود یا یکی از نزدیکان به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده باشید در بدو ورود به یک اتاق نزدیک در ورودی اورژانس هدایت میشوید که به آن تریاژ میگویند.
برای درک و فهم اتاق تریاژ مثلا بیمارستانی را در نظر بگیرید که شما بیمار بسیار بدحال خود را به آن مرکز درمانی انتقال دادهاید و در صف طولانی پذیرش قرار گرفتهاید و بیماران با حال عمومی بهتر که مثلا برای درمان سرماخوردگی یا یک دلپیچه زودتر از شما به بیمارستان مراجعه کردهاند که به این دلیل در اولویت رسیدگی قرار گرفتهاند و بیمار بسیار بدحال شما که با خطر مرگ دست و پنجه نرم میکند، باید منتظر ویزیت پزشک بماند.
اما در این اتاق چه خدمتی قرار است به شما ارائه شود؟ پرستاری که در این اتاق حضور دارد، موظف است علائم حیاتی بیمار شما را که شامل فشار خون، تعداد ضربان قلب و بررسی تنفس ودمای بدن است، کنترل و شرح حال مختصری از بیمار شما دریافت کند.
براساس اطلاعات دریافت شده، علائم حیاتی و مشخص شدن میزان خدمات مورد نیاز، بیماران در پنج سطح طبقهبندی میشوند. این سطحبندی بیماران برای تعیین اولویت رسیدگی به آنهاست به گونهای که بیمار بدحالتر در اولویت بالاتری جهت دریافت خدمات درمانی قرار میگیرد.
بیماران سطح یک تریاژ که بدحالترین بیماران هستند در صورت عدم رسیدگی فوری، ریسک بالای مرگ و میر را دارند و به اتاق سیپیآر هدایت شده و بلافاصله خدمات درمانی برای آنها آغاز میشود. سطح ۵ تریاژ، کسانی هستند که کمخطرترین بیماران مراجعهکننده به بیمارستان محسوب میشوند و درمان آنها به صورت سرپایی و البته با یک انتظار منطقی انجام میشود.
با توجه به این مطالب بیان این نکته ضروری است که صرف حضور زودتر یک بیمار در اورژانس به معنای گرفتن سریعتر خدمات درمانی نیست و همیشه پذیرش بیمار بدحالتر در مراکز اورژانس در اولویت برای گرفتن خدمات است؛ نکته مهمی که متاسفانه همکاران شاغل در اورژانس با صرف انرژی و وقت زیاد باید مکرر به مراجعان اورژانس یادآور شوند. با اطلاعاتی که از این متن به دست آوردید از این پس در مراجعه به اورژانس بیمارستان به پرسنل درمان برای تریاژ بیمارتان اعتماد کنید و صبور باشید.
خیلی عالی است مشروط بر اینکه اطلاع رسانی شود و مردم نسبت به این موضوع اگاه شوند