۴ کتاب‌ برتر‌ سال ٢٠١٨ به انتخاب نیویورک تایمز

 

سایت بدون -هروقت که به پایان‌ سال میلادی نزدیک می‌شویم، مجله‌ها و روزنامه‌های مختلف خارجی، فهرستی از بهترین‌های آثار داستانی، غیرداستانی و ادبیات کودک چاپ‌شده در آن‌سال را معرفی می‌کنند. مجله نیویورک‌تایمز هم طبق این سنت اثرهای برتر در حوزه داستانی و غیرداستانی را طی یک مطلب معرفی کرده است. «فردریک داگلاس» نوشته دیوید بلایت یکی از این کارهاست. دیوید بلایت در این کتاب داستان فردریک داگلاس، روزنامه‌نگار، دیپلمات و نویسنده آمریکایی را روایت می‌کند. داگلاس در جوانی برده بود و پس از آزادی رهبر جنبش ضدنژادپرستی شد. «چگونه نظرتان را تغییر دهید» نوشته مایکل پولان هم اثر برتر دیگر است؛ داستان و تحقیقی هوشمندانه درباره انقلابی در داروهای روانی که نه‌تنها به افراد مبتلا به بیماری‌های روحی ازجمله افسردگی کمک می‌کند بلکه افراد سالم را نیز در شرایط بهتر قرار می‌دهد. «پرستار عالی» هم یکی دیگر از اثرهای برتری است که جزو لیست ١٠تایی نیویورک‌تایمز قرار گرفته. این کتاب نوشته لیلا سلیمانی، نویسنده فرانسوی مراکشی‌الاصل، که در آمریکا با عنوان «پرستار عالی» منتشر شده، پیش از این برنده جایزه گنکور هم شده است و داستان پرستار بچه‌ای از دومینیکن را روایت می‌کند که در‌ سال ٢٠١٢ محکوم به قتل دو کودک شده است. در ادامه ۴ اثر داستانی و غیرداستانی برتر‌ سال ٢٠١٨ از نگاه مجله «نیویورک‌تایمز» معرفی شده است.

«آنجا آنجا»؛ تامی اورنج
نخستین کتاب تامی اورنج تعمقی بلندپروازانه درباره هویت انسان است که به وسیله فقر، زمان و زندگی شهری درحال نابودی است. فصل‌های کوتاه و متعدد داستان هربار توسط فردی متفاوت از بومیان آمریکا در اوکلند روایت می‌شود. همه افراد حاضر در کتاب مانند «قصه‌های کانتربری» نوشته جفری چاسر و «گور به گور» نوشته ویلیام فاکنر درحال سفر به جایی دیگر هستند و قصه این رمان روایت سفر عجیب و خطرناک این افراد و تلاش‌شان برای توقف زمان است.

«واشنگتن سیاه»؛ اسی ادوگیان
برنده جایزه گیلر و یکی از نامزدهای نهایی بوکر ٢٠١٨ داستان پسرکی به نام «سیاه» است که داستانش را با زاویه دید اول‌شخص روایت می‌کند اما باور سبک سخن‌گفتن و استفاده از کلمات فاخرش در داستان برای خواننده سخت است. کمی بعد درمی‌یابیم که «سیاه» از طرف برادر اربابش به‌عنوان دستیار آموزشی انتخاب شده بود و بخشی از کارش خواندن آثار کلاسیک بود. کاری که سبب می‌شود تجربیات «سیاه» شکلی جدید و متفاوت به خود بگیرد.

«زندان آمریکایی»؛ شین بائور
شین بائور در‌ سال ٢٠١۴ به منطقه‌ای روستایی در لوییزیانا رفت تا به‌عنوان نگهبان در کانون اصلاح و تربیتی که تحت‌نظر زندانی خصوصی است، کار کند. چهارماه از حضورش در این زندان گذشت و مسئولان زندان دریافتند او برای تحقیق به این مکان آمده و شغلش نگهبانی نیست. این کار سبب شد «مادر جونز» را بنویسد و برنده جایزه مجله ملی شود اما در این کتاب به موضوعی جدید می‌پردازد که نادیده‌گرفتنش امکان‌پذیر نیست.

«تحصیل‌کرده»؛ تارا وست‌آور
«تحصیل‌کرده» نوشته تارا وست‌آور، نویسنده و مورخ ٣٢ساله آمریکایی دیگر اثر حاضر در این فهرست است. کتابی که ٣٢ هفته در فهرست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز و همچنین در میان نامزدهای اولیه مدال کارنگی قرار گرفت. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا  نیز «تحصیل‌کرده» را خواند و به مخاطبانش معرفی کرد. خود نویسنده در خانه خواندن یاد گرفت. نخستین‌بار ١٧ساله بود که وارد کلاس درسی عمومی شد.

 

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «آن‌قدر بارکن که بکِشد، نه آن‌قدر که بکُشد»

سایت بدون – ضرب‌المثل «آن‌قدر بار کن که بکشد، نه آن‌قدر که بکُشد» توصیه‌ای است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *