چگونه فرزند خود را متقاعد کنیم که ماسک بزند؟

سایت بدون – قطعا بسیاری از شما والدین عزیز در متقاعد کردن کودکتان به ماسک زدن، مشکل دارید. درواقع کودکان علاقه‌ای به ماسک زدن ندارند اما در این برهه زمانی پوشیدن ماسک برای همه افراد اجتناب‌ناپذیر شده است. واقعیت این است که بچه‌ها درک درستی از لزوم ماسک زدن ندارند. به‌ویژه این‌که ممکن است ماسک در نظر عده‌ای از آنها چیز ترسناکی باشد چون یادآور دکتر، مطب، بیماری و بیمارستان است. در یک کلام، بچه‌ها با ماسک احساس خوبی ندارند و با آن راحت نیستند اما چگونه می‌توانید کودکتان را متقاعد کنید که ماسک بزند؟ کارشناسان توصیه‌های جالب توجهی ارائه داده‌اند که ما در این مقاله نظرات آنها را برای شما گردآوری کرده‌ایم.


ماسک زدن را دراماتیک و بزرگ نکنید!
ماسک ممکن است کودک را بترساند، خواه دیگران آن را بپوشند خواه خودش مجبور باشد آن را به صورت بزند بنابراین برای متقاعد کردن کودک به ماسک زدن، لازم نیست که این عمل را برای وی خیلی مهم و بزرگ جلوه دهید. روان‌شناسان کودک معتقدند که چهره ماسک‌زده برای کودک ترسناک است چون کودکان معمولا احساسات و عواطف طرف مقابل را از روی صورت وی تشخیص می‌دهند. این در حالی‌ است که با ماسک زدن، این فرصت از آنها گرفته می‌شود بنابراین باید اهمیت ماسک زدن را، حتی شده در قالب بازی، به کودک بیاموزید. به عنوان مثال به او بگویید: «ما ابرقهرمانانی در برابر ویروس کرونا هستیم. در این جنگ، اسلحه ما، ماسک است و باید آن ‌را به صورتمان بزنیم تا با پیروزی از میدان جنگ عبور کنیم.»


ماسک زدن را به یک عادت تبدیل کنید!
این روزها با گسترش بیماری کووید-۱۹، هیچ مساله‌ای مهم‌تر و حیاتی‌تر از ماسک زدن نیست. قطعا‌ وقت آن رسیده که ماسک را به عنوان یک پوشش اجباری بپذیریم چون ادامه حیات در گرو همین عمل به ظاهر ساده و پیش پاافتاده است بنابراین باید به کودکان نیز فرصت بدهیم که با این پوشش جدید خو بگیرند و به آن عادت کنند. شما در مقام والدین، هنگامی‌که در منزل هستید، می‌توانید در حضور کودک چند بار ماسک را بزنید و بردارید تا او مطمئن شود که شما همان آدم قبلی هستید. در ادامه از کودکتان بخواهید که او نیز همین عمل را انجام دهد. روان‌شناسان معتقدند کودک با این عمل متوجه می‌شود که حتی اگر ماسک ترسناک باشد، لزوما کسی که آن‌ را می‌زند، ترسناک نیست و چه بسا مهربان و پر از عاطفه است. اگر کودک تمایلی به ماسک زدن ندارد، از او بپرسید که با ماسک زدن چه احساسی به وی دست می‌دهد و اصلا از چه چیزی می‌ترسد. بعضی از کودکان احساسات خود را در کلام به خوبی بیان می‌کنند اما عد‌ه‌ای دیگر این گونه نیستند و درنتیجه ماسک زدن برای آنها به یک غول بی‌شاخ و دم تبدیل می‌شود. این گروه برای ترس از ماسک، دلایل مختلفی دارند که از میان آنها می‌توان به ترس از خفه شدن اشاره کرد. روان‌شناسان معتقدند والدین باید با ملایمت و مهربانی شرایط موجود را به کودکان توضیح دهند و به آنها اطمینان بدهند که با ماسک زدن، دچار مشکل نخواهند شد.


ماسک زدن را در قالب بازی به کودک بیاموزید
بچه‌ها معمولا در قالب بازی، درس‌های زیادی یاد می‌گیرند. بازی به آنها امکان می‌دهد تا موارد جدیدی کشف و ترس‌های خود را ابراز کنند. اگر می‌خواهید کودکتان به ماسک زدن عادت کند، پیشنهاد می‌کنیم ماسک زدن را در قالب بازی به او بیاموزید. به عنوان مثال همان‌طور که در بالا گفته شد، ماسک را به یک قدرت ابرقهرمانی تشبیه کنید یا در قالب بازی‌های جذاب دیگر، این موضوع مهم را به او بفهمانید. روان‌شناسان حتی توصیه می‌کنند که برای عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌های دلبندتان ماسک‌های کوچک تهیه کنید و مثلا یک بیمارستان از خرس‌های عروسکی را تصور کنید که خرس‌ها با ماسک از بقیه بیماران مراقبت می‌کنند. این قسم بازی‌ها در مهار ترس‌های کودک از ماسک‌ زدن بسیار مهم و موثر است.
برای فرزندتان ماسک شخصی تهیه کنید
ماسک هنوز برای بچه‌ها ابزار آشنایی محسوب نمی‌شود و شاید به همین دلیل عد‌ه‌ای از آنها در پوشیدن آن مقاومت می‌کنند. به کودک پیشنهاد دهید ماسک مورد علاقه خودش را داشته باشد. به عنوان مثال اگر خودتان ماسک را می‌دوزید، می‌توانید پارچه‌ای تهیه کنید که طرح و رنگ آن مورد علاقه کودکتان باشد یا حتی خود کودک با ماژیک روی آن ‌را نقاشی کند. بنابراین، او در فرایند آماده‌سازی ماسک، سهیم می‌شود و این فرصت به او اجازه می‌دهد در طول طراحی ماسک، با این شیء جدید انس بگیرد. به این ترتیب، وی برای پوشیدن ماسک مورد علاقه‌اش انگیزه بیشتری پیدا می‌کند و حتی از آماده‌سازی وسیله‌ای که به دست خودش آماده شده است، افتخار خواهد کرد.
ترجمه: عفت عباسیان

مطلب پیشنهادی

یک عامل تازه برای سکته قلبی کشف شد/ چربی پنهان در عضلات

سایت بدون – بر اساس یک مطالعه جدید، وجود چربی پنهان در عضلات — مشابه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *