چگونه پشت یارانه بنشینم؟

https://www.wikihow.com/images/a/ac/Sit-at-a-Computer-Step-7-Version-2.jpg

سایت بدون -بسیاری از ما این روزها ترجیح می‌دهیم یا مجبوریم ساعت‌های زیادی از عمرمان را پشت میز کار بگذرانیم و با لپ‌تاپ یا رایانه خود کار کنیم. این در حالی است که متاسفانه تعداد زیادی از افراد، آگاهی کافی نسبت به الگوی درست نشستن پشت میز و صندلی ندارند و آسیب‌هایی مانند دردهای موضعی عضلانی یا مفصلی پس از مدتی کار کردن سراغشان می‌آید. این موضوع، بهانه‌ای شده برای پرداختن به یک موضوع مهم؛ ارگونومی نشستن پشت میز و صندلی و کامپیوتر.

عوارض بد نشستن
یکی از مهم‌ترین عوارض بد نشستن روی صندلی برای ساعت‌های طولانی، ابتلا به دردهای موضعی در ناحیه کمر، شانه‌ها و حتی زانوهاست. از طرف دیگر، اگر شما اصول و ارگونومی کار با موس و صفحه کلید را هم به‌درستی رعایت نکنید، ابتلایتان به کارپال تونل در ناحیه مچ دست‌ها یا درد مچ دست و شانه‌هایتان حتمی خواهد بود.

پشتی طبی بخریم یا نخریم؟
یکی از نکته‌های مهمی که هنگام بیان ارگونومی نشستن درست بیان می‌شود، پربودن گودی کمر است. از این‌رو، اگر شما صندلی استانداردی خریداری کرده باشید، به طور حتم صندلی‌تان در قسمت گودی کمر دارای برجستگی لازم خواهد بود و حمایت کافی را هم از ستون فقرات‌تان به عمل خواهد آورد. از این‌رو، خرید و استفاده از پشتی‌های طبی برای افرادی که صندلی استانداردی دارند، ضرورتی نخواهد داشت. از طرف دیگر، اگر صندلی شما استاندارد نباشد، ممکن است قرار دادن پشتی‌های طبی روی آن باعث ایجاد قوس بیش از اندازه در قسمت‌های تحتانی ستون فقرات شود و به‌جای رفع کمردرد ناشی از نشستن، دردهای موضعی شما را افزایش هم بدهد. از این‌رو، نیاز به استفاده از پشتی طبی باید توسط پزشک شما تشخیص داده و تجویز شود و استفاده خودسرانه از این وسیله به‌هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

صندلی ارگونومیک
یک صندلی استاندارد و ارگونومیک باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد تا کمترین آسیب فیزیکی را در ناحیه کمر و پایین‌تنه یا حتی دست‌ها و شانه‌ها برای شما ایجاد کند:

۱٫ دارای پشتی بلندی باشد و پشتی آن از کمر تا بالای شانه‌ها را هنگام نشستن حمایت کند.
۲٫ ارتفاع آن قابل‌تنظیم باشد تا افراد با هر قدی بتوانند ارتفاع صندلی خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که کف پاهایشان کاملا روی زمین قرار بگیرد.
۳٫ ارتفاع دسته‌های صندلی قابل‌تنظیم باشد تا شما بتوانید ساق دست‌ها را با زاویه ۹۰ درجه آرنج‌ها، موازی ران‌ها روی دسته صندلی قرار دهید.
۴٫ صندلی در قسمت گودی کمر دارای برجستگی باشد.
۵٫ نشیمنگاه صندلی به اندازه‌ای نرم نباشد که هنگام نشستن فرو برود یا به اندازه‌ای سفت نباشد که روی آن احساس راحتی نکنید.
۶٫ طول نشیمنگاه صندلی به اندازه طول ران‌ها باشد و لبه نشیمنگاه، درست زیر زانوها قرار بگیرند.
۷٫ بهتر است صندلی، چرخ‌دار باشد تا بتوانید به‌سادگی و بدون نیاز به فشار وارد کردن به صندلی، آن را جابه‌جا کنید.

موس ارگونومیک
موس یا همان موشواره، یکی دیگر از وسایل پرکاربرد برای افرادی است که مدت زمان زیادی را پشت رایانه می‌گذرانند. از این‌رو، خرید یک موس استاندارد و ارگونومیک برای پیشگیری از ابتلا به دردهای موضعی در ناحیه مچ دست و بیماری کارپال تونل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. موس‌ها، ابعاد مختلفی دارند و شما باید اندازه موس را براساس اندازه کف دستتان انتخاب کنید. اندازه مناسب موس باید به‌گونه‌ای باشد که انگشت سبابه با فاصله کمی کنار انگشت میانی روی کلیدهای چپ و راست‌ قرار بگیرند. انگشت شست و انگشت کنار انگشت کوچک هم باید در کناره‌های چپ و راست موس جای بگیرند. رول وسط موس باید با انگشت اشاره بالا و پایین شود. ارتفاع موس هم نباید به اندازه‌ای باشد که شما مجبور به ایجاد زاویه زیاد بین مچ و کف دست‌ها شوید. یادتان باشد اگر موس‌ها خیلی بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از کف دستتان باشند، شما مجبور به ایجاد استرس روی مفاصل و عضلات دست برای کار با آن می‌شوید.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «گربه تنبل را موش طبابت می‌کند»

سایت بدون – ضرب‌المثل «گربه تنبل را موش طبابت می‌کند» نمادی از وضعیت‌هایی است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *