چینی ها یک تخم دایناسور ۸۰ میلیون ساله سالم کشف کرده اند

سایت بدون – کوچک‌ترین تخم دایناسور کاملاً سالم که تاکنون کشف شده، در منطقه‌ای دورافتاده در چین پیدا شده است. این تخم که طول آن کمی بیش از یک اینچ است، یکی از شش تخم دایناسور بوده که در لانه‌ای به‌طور کامل حفظ‌شده از دوره کرتاسه (حدود ۷۰ میلیون سال پیش) یافت شده است.

اندازه کوچک تخم‌ها، «چیدمان نامنظم تخم‌ها، تزئینات به شکل کرم و ندول مانند» و ضخامت پوسته آن‌ها نشان داد که این تخم‌ها با تخم‌های دیگر دایناسورهای شکارچی شناخته‌شده متفاوت هستند.

این فسیل یک کشف مهم محسوب می‌شود که می‌تواند به درک بیشتر درباره عادات تولیدمثل و تنوع دایناسورها کمک کند.

پژوهشگران دانشگاه زمین‌شناسی چین در سال ۲۰۲۱ در یک سایت ساختمانی در گانژو، که به عنوان یکی از «غنی‌ترین مکان‌های فسیل تخم در جهان» شناخته می‌شود، شش تخم دایناسور کشف کردند.

تیم پژوهشی این فسیل‌ها را به مدت سه سال مطالعه کرد تا صحت تخم دایناسور بودن آن‌ها را تأیید کند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که این تخم‌ها متعلق به گونه‌ای جدید به نام اندازه کوچک تخم‌ها، «چیدمان نامنظم تخم‌ها، تزئینات به شکل کرم و ندول مانند» و ضخامت پوسته آن‌ها نشان داد که این تخم‌ها با تخم‌های دیگر دایناسورهای شکارچی شناخته‌شده متفاوت هستند.

این فسیل یک کشف مهم محسوب می‌شود که می‌تواند به درک بیشتر درباره عادات تولیدمثل و تنوع دایناسورها کمک کند.

پژوهشگران دانشگاه زمین‌شناسی چین در سال ۲۰۲۱ در یک سایت ساختمانی در گانژو، که به عنوان یکی از «غنی‌ترین مکان‌های فسیل تخم در جهان» شناخته می‌شود، شش تخم دایناسور کشف کردند.

تیم پژوهشی این فسیل‌ها را به مدت سه سال مطالعه کرد تا صحت تخم دایناسور بودن آن‌ها را تأیید کند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که این تخم‌ها متعلق به گونه‌ای جدید به نام مینی‌ااولیتوس گانژوئنسیس Minioolithus ganzhouensis است.

پژوهشگران قصد دارند مطالعات بیشتری انجام دهند تا اطلاعات بیشتری درباره نوع دایناسوری که این تخم از آن آمده و شکل ظاهری این گونه به دست آورند. است.

پژوهشگران قصد دارند مطالعات بیشتری انجام دهند تا اطلاعات بیشتری درباره نوع دایناسوری که این تخم از آن آمده و شکل ظاهری این گونه به دست آورند.

محققان گزارش دادند که آن‌ها این تخم جدید را در یک سایت ساختمانی در شهر می‌لین، واقع در حاشیه شهر گانژو، کشف کرده‌اند.

در این محل، یک لانه نادر و کاملاً حفظ‌شده شامل شش تخم یافت شده است

این تخم‌ها متعلق به تروپودهای کوچک بوده‌اند؛ گونه‌ای از دایناسورهای گوشت‌خوار و شکارچی که شامل تیرانوسوروس رکس معروف نیز می‌شود.

یافته‌های این تیم هفته گذشته در مجله زیست‌شناسی تاریخی منتشر شد.

تیم تحقیق از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و پراش الکترونی برگشتی برای تجزیه و تحلیل شکل پوسته و نوع تزیینات آن استفاده کرد.

این نوع تکنیک اسکن با هدایت پرتو الکترون به سطح ماده مورد نظر، تصاویر با وضوح بالا ایجاد می‌کند.

سپس، پراش الکترونی برگشتی (EBSD) نتایج SEM را اسکن کرده و بافت و ساختار ماده را تحلیل می‌کند تا الگوهای موجود در پوسته را تشخیص دهد.

این فناوری نشان داد که اندازه، ضخامت، سیستم منافذ و ساختار میکروسکوپی این فسیل، به‌طور چشمگیری با دیگر فسیل‌های تخم دایناسور که پیشتر کشف شده‌اند، تفاوت دارد.

یافته‌های این محققان به آن‌ها اجازه داد تا این فسیل‌ها را به عنوان بخشی از خانواده بیضی‌شکل تخم‌های دایناسوری طبقه‌بندی کنند.

برای کشف چگونگی تکامل گونه Minioolithus ganzhouensis و راهبردهای تولیدمثل آن‌ها در میلیون‌ها سال پیش، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

به گزارش گلوبال تایمز، مرحله بعدی تحقیقات به دنبال «دریافت بینش‌های عمیق‌تر از زندگی و بوم‌شناسی این موجودات باستانی» است.

این فسیل که به نام “تخم کوچک گانژو” شناخته می‌شود، رکورد کوچک‌ترین تخم قبلی را که ۱.۳ اینچ طول داشت، شکست.

دیرین‌شناسان دانشگاه علوم زمین چین (CUG) و موسسه دیرین‌شناسی مهره‌داران و دیرینه‌شناسی آکادمی علوم چین برنامه دارند که با استفاده از میکرو سی‌تی‌اسکن، تحقیقات بیشتری را بر روی تخم کوچک گانژو انجام دهند. این روش از پرتوهای ایکس برای ایجاد مدل سه‌بعدی از ساختار داخلی تخم استفاده می‌کند.

آن‌ها امیدوارند که این فرآیند به درک بهتر از نحوه شکل‌گیری تخم‌ها کمک کند و نوع دقیق دایناسوری که این تخم‌ها را گذاشته مشخص شود.

این تحقیق همچنین می‌تواند جنبه‌های جدیدی از زیست‌شناسی دایناسورها و شرایط محیطی که این گونه‌ها در دوره کرتاسه پسین تجربه کرده‌اند را آشکار کند.

محققان در این مطالعه نوشتند: «این کشف تنوع تخم‌های دایناسور را در دوره کرتاسه پسین افزایش می‌دهد و برای درک ما از تکامل تروپودها در کرتاسه پسین اهمیت دارد.»

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا

سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین آثار سینمای ایران است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *