کتابخانه ملی عقدنامه‌ مردم را می خرد

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عقدنامه‌های قدیمی را به‌عنوان اسناد آرشیوی غیردولتی از خانواده‌ها خریداری می‌کند.

سایت بدون -مجموعه‌ای از اسناد آرشیوی شامل عقدنامه، عکس و پاکت‌نامه در جلسه کارگروه ارزیابی و خرید اسناد آرشیوی غیردولتی که در کتابخانه ملی ایران برگزار شد به منظور خرید از مالکان آن‌ها مورد ارزیابی و قیمت‎گذاری قرار گرفتند.

یکصد و بیستمین جلسه کارگروه ارزیابی و خرید اسناد آرشیوی غیر دولتی با حضورعلی زرافشان معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران، دادستان کل دیوان محسابات کشور و اعضای کارگروه خرید در ساختمان آرشیو این سازمان برگزار شد.

در این جلسه ۱۳ مجموعه اسناد شامل عقدنامه، بریده روزنامه، کتابچه، دفترچه، عکس، کارت و پاکت نامه کارشناسی و قیمت گذاری شد.

این مجموعه‌ها مربوط به دوره زمانی (۱۲۱۲-۱۳۸۰ قمری)، (۱۳۰۰-۱۳۵۷ شمسی) و (۱۹۱۴-۱۹۹۷ میلادی) می‌شوند که مورد ارزیابی مسئولان و کارشناسان قرار گرفتند.

زرافشان دراین باره گفت: آرشیو‌ها به دلیل نقش مهمی که در تعیین هویت جامعه و ارتباط افراد با تاریخ و فرهنگ اقلیم بومی دارند، می‌توانند تأثیرگذاری بسزایی در تحقق مردم‌سالاری و دموکراسی داشته باشند که دسترسی به اسناد ملی یکی از ارکان نیل به این هدف است.

وی با بیان اینکه قدیمی‌ترین سند موجود مربوط به ۷۱۴ سال پیش و یک سند حکومتی برای اخذ مالیات است، افزود: بر حسب قانون تنها اسنادی را می‌توان به سازمان اسناد تحویل داد که راکد باشند؛ به عبارت بهتر، اسناد جاری دستگاه‌ها و یا اشخاص را نمی‌توان در آرشیو نگه‌داری کرد. سند راکد، سندی است که قابل انتقال نباشد و یا از آخرین برگ آن حداقل ۴۰ سال گذشته باشد.

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران با تاکید بر ضرورت شناخت اهمیت سند‌های تاریخی توسط مردم، گفت: سازمان اسناد سند‌های تاریخی مردم را خریداری می‌کند.

زرافشان با اشاره به اسناد تاریخی اهدایی و خریده شده از مردم ادامه داد: علاقمندان می‌توانند اسنادشان را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی بفروشند.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا دارندگان اسناد تاریخی می‌توانند اسنادشان را برای ارزیابی در اختیار ما بگذارند و در صورت داشتن ارزشمندی برای ما از سوی کارشناسان خبره قیمت گذاری شده و خریداری می‌شود.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «مادر را دل سوزد، دایه را دامن»

سایت بدون- این ضرب‌المثل یکی از پرمعناترین و عمیق‌ترین تعابیر در ادبیات فارسی است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *