یک بسته پیشنهادی ادبی به مناسبت از راه رسیدن پادشاه فصل‌ها/ خواندنی‌های پاییزه

سایت بدون – پاییز را باید عاشقانه شروع کرد. شب‌های پاییز بلند است و عشق به کتاب را به همین واسطه می‌توان جزو یکی از همین عاشقانه‌ها قرار داد تا شب به انتها برسد. در بسته پیشنهادی پیش رو، سعی کردیم نگاهی به چند اثر عاشقانه هم داشته باشیم تا هر کسی بتواند بر اساس سلیقه خود به سراغ کتاب برود و این پاییز را عاشقانه با کتاب سر کند.

«شنژن» برای سفر نرفته‌ها
دولیل – نشر اطراف

اگر قصد داشتید در پاییز به سفر بروید و به هر دلیلی طرح‌تان به سرانجام نرسیده است، سفرنامه بخوانید. نشر اطراف علاوه بر انتشار سفرنامه‌های تالیفی، چند سفرنامه ترجمه هم دارد. «شنژن» سفرنامه مصور «گی دولیل» کارتونیست کانادایی به این شهر است که جزو مناطق ویژه اقتصادی و البته عجیب چین به حساب می‌آید. او سعی کرده در این سفرنامه، نگاهی اجتماعی و البته طنز داشته باشد و تصویرسازی‌های خاص خود را چاشنی آن کند.


«معسومیت» برای عجول‌ها
مصطفی مستور – نشر مرکز

آخرین روزهای تابستان با انتشار شانزدهمین کتاب تالیفی مستور مصادف شد. رمان «معسومیت» ظاهر جدیدی نسبت به دیگر کتاب‌های مستور دارد و البته با ۱۹۲ صفحه می‌تواند جزو دسته کتاب‌های خوش‌خوان قرار گیرد. مستور نشان داده است که سلیقه مخاطب عمومی را می‌شناسد و به همین دلیل می‌توان روی این کتاب حساب کرد. به خصوص با انتشار بریده‌ای از کتاب که راوی در آن از روزی به نام «روز عروس» می‌گوید، روزی که آرزوی راوی ا‌ست.


«عشق با حروف کوچک» برای نکته‌سنج‌ها
فرانسس میرالس – نشر نیلوفر

هرچند داستان‌های نویسنده اسپانیایی این کتاب در کشورش جزو محبوب‌ترین‌هاست اما در ایران زیاد شناخته‌شده نیست. ترجمه این کتاب توسط گلی امامی را که یکی از مترجم‌های کاربلد کشورمان است، می‌توان یکی از نقاط قوت این کتاب دانست، آن قدر که پرویز دوایی مترجم کتاب مشهور «تنهایی پرهیاهو» را به تحسین نویسنده و مترجم واداشته است. میرالس در این رمان تقریبا بلند که پنج فصل دارد از اتفاقات کوچکی می‌گوید که معمولا آن‌ها را نمی‌بینیم.

«۱۰۰ نامه عاشقانه» برای احساساتی‌ها
نزار قبانی – نشر پرنده

پاییز است و دلبری‌هایش. چه خوب که حال‌و‌هوای این فصل را به کتابی عاشقانه گره بزنیم. نزار قبانی در میان شاعران عرب، شاعر سرشناسی‌ است اما این کتاب با ترجمه سارا سعیدی از آثار منثور اوست. کتابی که با خواندن چند برگ از آن می‌توان متوجه توانایی و تسلط او در ارائه کلمات و عبارات عاشقانه به دلپذیرترین شکل ممکن شد. همان طور که در مقدمه نسخه عربی کتابش آورده: «من شاعری هستم که مثل تمامی مردان میراثی از عشق دارد و از آن شرمسار نیستم.»


«راهنمای مردن با گیاهان دارویی» برای خیالاتی‌ها
عطیه عطارزاده – نشر چشمه

این کتاب یکی از متفاوت‌ترین کتاب‌های این بسته پیشنهادی ا‌ست. عطارزاده، نویسنده جوان این کتاب که تجربه ساخت مستند و شاعری هم دارد با یک روایت عجیب ذهنی مخاطب را درباره شخصیت‌های داستان کنجکاو می‌کند و به دنبال داستان می‌کشاند. داستان این کتاب، درباره دختری است که در کودکی به واسطه فرو رفتن یک گل دارویی در چشمش نابینا می‌شود و در ادامه با خیال‌پردازی‌های او فاصله واقعیت و خیال در داستان برداشته می‌شود.


«مقالات شمس تبریزی» برای نخبه‌دوست‌ها
مقدمه و ویرایش جعفر مدرس صادقی – نشر مرکز

در این روزها که بحث شمس و مولانا به واسطه ساخت یک فیلم سینمایی داغ است، کم‌لطفی ا‌ست که پاییز بدون خواندن کتاب‌های این دو بگذرد. ویرایش جدید مدرس صادقی با حفظ علایم سجاوندی و بخش‌بندی، کمک بزرگی برای خواننده عمومی‌تر کتاب محسوب می‌شود. اما این نکته را نباید از یاد برد که مقالات شمس را نمی‌توان مانند برخی رمان‌های کنونی به دست گرفت و یک شبه به پایان رساند. برای خواندن این کتاب باید صبور بود و بریده بریده آن را خواند.


«بیست بیست» برای جمع‌وجورخوان‌ها
برنده‌های نوبل – نشر گل آذین

تکلیف نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ هفته دیگر مشخص می‌شود. به همین دلیل گنجاندن کتاب «بیست بیست» که شامل بیست داستان از بیست نویسنده برنده جایزه نوبل ادبیات است، انتخاب خوبی برای گذر از پاییز محسوب می‌شود. همچنین ترجمه اسدا… امرایی که خود از مترجم‌های پیش کسوت و کاردان کشور است می‌تواند خیال‌تان را بابت ترجمه داستان‌های کوتاه ژان پل سارتر، گابریل گارسیا مارکز، هرتا مولر و… راحت کند.

«اجازه می‌فرمایید گاهی خواب شما را ببینم؟» برای خاطره‌بازها
محمد صالح‌علا – نشر پوینده

با این که چند سال از چاپ اول این کتاب می‌گذرد اما این کتاب هنوز رنگ کهنگی به خود نگرفته است. عبارات و اصطلاحات آن‌قدر تازه است که انگار همین دیروز از کارخانه تولید عبارات دلنشین محمد صالح‌علا درآمده‌اند. این کتاب شامل پنج داستان و دو روایت است. این مجموعه داستان کوتاه را بخرید، هر وقت هوس پیاده‌روی در میان برگ‌های پاییز به سرتان زد آن را با خود همراه و روی نیمکتی شیرینی آن را با خود قسمت کنید.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل « کار نباشه زرنگه »

سایت بدون – این ضرب‌المثل ایرانی به طنز و کنایه اشاره دارد و معمولاً زمانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *