حساب و کتاب افطـار
خوشحالیم که در اردیبهشت زیبا و در آستانه ماه پر فضیلت رمضان دوباره توفیق نصیب شد که همراه شما باشیم. ماه رمضان برشی دوست داشتنی و ویژه از زمان است به طوری که در ایام این ماه ساعات فعالیت و استراحت و خورد و خوراک و … دچار تغییر می شود، اما آن چه از دیدگاه دخل و خرجی برای ما اهمیت دارد میزان هزینه های آن است که با توجه به تورم حاکم بر جامعه و تغییرات بازار و همچنین کالاهای پرمصرف ماه رمضان قطعا برای شما هم اهمیت دارد. با ما باشید تا ببینیم برای یک سفره معمولی در افطار و سحر چه هزینه ای را باید در نظر بگیریم؟ چه نیکوست با توجه به شرایط خاص رمضان امسال و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها گوشه چشمی به سفره های هموطنان مان داشته باشیم تا شیرینی لحظات افطار و سحر در سایه مشکلات اقتصادی و خالی بودن سفره ها برای برخی پدرها با تلخی همراه نشود. سفره افطار در ساده ترین حالت شامل چند نان، پنیر ، سبزی، خرما ، کاسه ای آش یا حلیم و چای است. اگر نوبرانه ماه رمضان یعنی زولبیا و بامیه را هم در آن بگنجانیم سفره ما هم رنگین تر میشود هم سنگین تر! خرما که یکی از اصلی ترین اجزای سفره افطار و تولید داخل است، باز هم در ماه رمضان دچار افزایش قیمت می شود. قیمت نان و پنیر هم بسته به نوع آن بسیار متغیر است. زولبیا و بامیه امسال هر کیلو ۲۴ هزارتومان پیش بینی شده است. در کنار مواد کم کالری و سبک هنگام افطار، قطعا خوردن حلیم و آش برای تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک کننده است. قیمت حلیم و آش به ترتیب هر کیلو ۲۵ هزارو ۲۰ هزارتومان در نظر گرفته شده است. چای ، نوشیدنی خاص ایرانیان و سبزیجات نیز با توجه به تاثیری که در حفظ و تامین آب بدن دارند تقریبا جزو پرمصرف های ماه رمضان محسوب می شوند. با یک حساب سرانگشتی اگر هر نفر در افطار یک تکه نان سنگک و مقداری پنیر و زولبیا و بامیه، چند خرما و یک کاسه آش یا حلیم میل کند، بدون احتساب سبزیجات و چای و … بیش از ۲۰ هزار تومان هزینه می شود. حال اگر یک خانواده چهارنفری با حقوق مصوب کارگری را در نظر بگیریم ، در طول ماه رمضان فقط هزینه افطار آن ها تقریبا با میزان حقوق دریافتی شان برابری می کند! این که سرپرست خانوار دیگر هزینه های زندگی و حتی اقلام مصرفی وعده سحر را از کجا و چگونه تامین کند، سوالی است که باید عمیق به آن اندیشید.