آیا مصرف لبنیات از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند؟

اگرچه لبنیات سرشار از کلسیم است، اما عوامل دیگری مانند ورزش یا ویتامین D در مبارزه با پوکی استخوان از اهمیت زیادی برخوردارند

مترجم : یاسمین مشرف چندین دهه است که محصولات لبنی  با جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان مرتبط  شناخته می‌شوند. با این حال، این ایده هم اکنون مورد تردید قرار دارد. اگرچه لبنیات سرشار از کلسیم است، اما گفته می‌شود عوامل دیگری مانند ورزش یا ویتامین D در مبارزه با پوکی استخوان از اهمیت بیشتری برخوردارند.  طبق مقاله منتشر شده در مجله نوتریشن ریسرچ، هنوز ارتباط بین مصرف زیاد لبنیات و کاهش از دست دادن استخوان کاملا اثبات نشده است. برخی نشانه‌ها وجود دارد که مصرف منظم شیر ممکن است خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد، اما این ارتباط از نظر علمی  صحیح و غیرقابل انکار نیست.ادامه مطلب را مطالعه کنید:    

مصرف لبنیات تنها راه جلوگیری از پوکی استخوان نیست

لبنیات مواد مغذی مفیدی برای بدن فراهم می‌کند. بسیاری از آن‌ها حاوی پروبیوتیک هستند که مسئول بهبود و تقویت سلامت روده‌هاست. با این حال، تا آن‌جا که به از دست دادن استخوان مربوط  می‌شود، این گروه از مواد غذایی مزیت زیادی نسبت به دیگر گروه‌ها ندارد.  محققان می‌گویند وقتی صحبت از جلوگیری از پوکی استخوان است، حفظ سطح بهینه ویتامین D نسبت به مصرف زیاد لبنیات موثرتر است. بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی پوکی استخوان، این ویتامین باعث تحریک جذب و تثبیت کلسیم در استخوان‌ها می‌شود و خطر شکستگی را کاهش می‌دهد. برای تضمین برخورداری از سطح مناسب این ویتامین، قرار گرفتن مکرر در مقابل نور خورشید از اهمیت زیادی برخوردار است. این کار،  محرک تولید ویتامین D در داخل بدن است و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را در میان مدت و بلند مدت کاهش می‌دهد. ویتامین D همچنین می‌تواند از طریق رژیم غذایی تأمین شود. ماهی، تخم مرغ و لبنیات غنی شده و حتی برخی از اعضای خانواده قارچ‌ها سطح قابل قبولی از این ویتامین را دارا هستند.

  برای جلوگیری از پوکی استخوان ورزش کنید

علاوه بر رژیم غذایی، ورزش و فعالیت بدنی یک راه موثر برای افزایش توده عضلانی و تراکم استخوان است. ورزش منظم خطر شکستگی را در میان مدت و بلند مدت کاهش می‌دهد و به یک عامل محافظ در برابر پوکی استخوان تبدیل می‌شود. به همین دلیل، ترکیب رژیم غذایی و ورزش روش خوبی برای جلوگیری از بروز مشکل پوکی استخوان، به‌ویژه در زنان یائسه است.

  دیگر عوامل پوکی استخوان ۱- مشکلات مرتبط با غده تیروئید و پاراتیروئید ۲- مشکلات مرتبط با غدد فوق کلیوی ۳- مصرف بیش از حد نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای و قهوه  ۴- عادات ناصحیح مصرف مواد مخدر و استعمال دخانیات ۵- عوارض جانبی برخی داروها مانند آسپرین، داروهای ضد افسردگی، قرص ضد بارداری و  آنتی اسیدها که برای درمان مشکلات معده مصرف می شوند. ۶-مصرف بدون بررسی مکمل های غذایی می تواند سبب توازن نداشتن مواد معدنی در بدن و اختلال در متابولیسم کلسیم و در نهایت پوکی استخوان شود.  

عادت‌های غذایی موثر در ابتلا به پوکی استخوان

مصرف غذاهای شور و خوردن نمک زیاد در طولانی مدت می‌تواند باعث پوکی استخوان شود. چون سدیم موجود در نمک باعث دفع کلسیم از استخوان‌ها می‌شود. مصرف نوشابه‌های گازدار و نوشابه‌های حاوی کافئین و حذف لبنیات از رژیم غذایی از عادت‌های بد غذایی است که باعث پوکی استخوان می‌شود.

                                                     منبع: steptohealth.com

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا

سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین آثار سینمای ایران است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *