آیا ولاسکو دوباره سرمربی تیم ملی والیبال می شود؟

سایت بدون – اتفاق بزرگ و خاصی بود. جمع شدن بیش از ۵۰ نفر دور هم برای شور و مشورت درباره آینده نیمکت یک رشته ورزشی شاید برای اولین بار بود که در ایران انجام می‌شد. اتفاقی که داورزنی و همکارانش در فدراسیون والیبال آن را رقم زدند و روز گذشته اکثر صاحب‌نظران این را دور هم جمع کردند. جمعی که قرار بود برای تصمیم‌گیری درباره سرنوشت سرمربی آینده تیم ملی فکرهای‌شان را روی هم بگذارند. نشست این کارشناسان از ساعت ۹ صبح دیروز در آکادمی ملی المپیک آغاز شد و طی چندین ساعت، مربیان و کارشناسان نظرات‌شان را درباره جانشین کولاکوویچ مطرح کردند.

داخلی یا خارجی؟
مربیان و کارشناسان مختلف در این نشست یکی پس از دیگری به اظهارنظر پرداختند. خط اصلی اظهارنظر هم بین یک انتخاب اصلی بود؛ داخلی یا خارجی؟ معیار اصلی که در هفته‌های گذشته بارها و بارها مورد بحث قرار گرفت. شواهد نشان می‌داد که رفته‌رفته تمایل‌ها به سوی مربی ایرانی افزوده می‌شود اما در این نشست اینطور به نظر رسید که کفه ترازو به سمت گزینه خارجی سنگین‌تر است.

ولاسکو؛ مربی معیار
به عنوان نمونه یک نفر از دیکتاتور بودن سرمربی، مدیریت داشتن آن و خصوصیات دیگری نام برد که همگی در زمره خصوصیات ولاسکو بود. برخی دیگر پا را فراتر گذاشته و حتی نام ولاسکو را آوردند و خواستند تا فدراسیون یک مربی بزرگ خارجی در همین حد و اندازه را استخدام کند.

گزینه‌های محتمل
در میان کارشناسان، برخی هم ترجیح دادند به مربی ایرانی و اعتماد به او اشاره کنند. در این میان افرادی نظیر نفرزاده حتی نام‌هایی نظیر اکبری، عطایی و کارخانه را برای هدایت تیم ملی در المپیک پیش‌رو مطرح کردند.

نیاز به تغییر سیستم
یکی از نظرات فنی قابل توجه و متفاوت را محمدرضا تندروان مطرح کرد. مربی جوانی که کار در کنار مربیان خارجی در تیم ملی را تجربه کرده و حالا خودش سرمربی است. تندروان درباره سرمربی آینده تیم ملی و معیار انتخابش گفت: «ملیت و شخص، مرحله دوم انتخاب سرمربی است. مرحله اول سبک بازی تیم ملی ایران است. در ۲۰ سال گذشته ما مربیان بزرگی به ایران آوردیم و اگر شرایط خوب پیش نرفت، شاید برای این بود که سبک آن مربی به ما نمی‌خورد. برای جنگ در المپیک نمی‌شود که سیستم نداشته باشیم. هر مربی‌ای که انتخاب می‌شود باید سبک والیبال ایران را بداند و سیستم جدیدی بیاورد. پارک سیستمی آورد که توانستیم آسیا را شگفت‌زده کنیم و ولاسکو هم سیستمی آورد که جهان را غافلگیر کردیم. دست والیبال ایران رو شده و برای حضور در جمع ۴ تیم برتر جهان نیازمند یک سیستم جدید هستیم.»

سرمایه‌گذاری نه هزینه
شهنازی هم از دیگر مربیانی بود که در این نشست صحبت کرد و معتقد بود حتی هزینه‌های سنگین هم در صورت درست بودن انتخاب سرمایه‌گذاری و موجه است: «اگر دنبال بهترین‌ها هستیم صحبت از هزینه اشتباه است، چون ما هزینه نمی‌کنیم بلکه سرمایه‌گذاری می‌کنیم. وقتی مردم با والیبال شاد می‌شوند چرا نباید در والیبال سرمایه‌گذاری شود؟ ایرانی و خارجی بودن اهمیتی ندارد؛ مربی آینده باید شاخصه‌هایی داشته باشد. با توجه به صعود تیم ملی به المپیک همه دوست دارند مربی ایران شوند. مربی آینده باید یک روح بزرگ و قوی داشته و برنامه محور باشد. طراحی تمرین و روانشناسی هم بسیار مهم است. برقراری ارتباط با سایرین هم اهمیت زیادی دارد. تجربه حضور در رویدادهای بزرگ بین‌المللی از دیگر شاخصه‌های سرمربی آینده است.»
 
در جست‌وجوی معیار انتخاب
در ادامه این نشست محمدرضا داورزنی به عنوان رئیس فدراسیون به صحبت پرداخت و به ارائه نظرات خودش پرداخت.
محمدرضا داورزنی  گفت: «در حال حاضر موضوع اصلی بحث ویژگی‌های مربی جدید است که باید با به کار بردن این ویژگی‌ها بتواند تیم ملی ایران را حمایت کند.همه ما دوست داریم که مربیان ایرانی در سطح جهانی کار کنند اما موضوع مربی آینده تیم ملی باید منطقی جلو برود و نباید احساسی تصمیم گرفت. بهتر است در این جلسه شاخص‌های مربی مدنظر را جمع‌بندی کرده و سپس در مورد خارجی یا داخلی بودن گزینه نهایی تصمیم بگیریم.»
رئیس فدراسیون والیبال با بیان اینکه فعلاً محدودیتی از لحاظ مالی مطرح نیست گفت: «مربی جدیدی که انتخاب می‌شود باید از پنج فروردین ماه سال آینده فعالیت خود را با تیم ملی آغاز کند، اما فعلاً مسائل ارزی و مالی و… مطرح نیست. ابتدا باید شاخص‌های مربی مد نظرمان را تعیین کنیم.»
داورزنی درباره برگزاری این نشست نیز گفت: «این نشست برای نخستین بار در این سطح برگزار می‌شود و امیدوارم کمکی برای تعیین شاخصه‌های انتخاب سرمربی تیم ملی باشد، هرچند که وضعیت ایران و جهان از نظر بحران ویروس کرونا، به گونه‌ای است که هنوز تکلیف برگزاری مسابقات ۲۰۲۰ مشخص نیست. برنامه پیشنهادی کنفدراسیون والیبال آسیا برای مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان این رشته در قاره آسیا تدوین شده اما هنوز برگزاری آنها نیز قطعی نیست.»
داورزنی درباره حمایت از مربیان داخلی نیز گفت: «دوستانی که در چندین سال گذشته با بنده کار کرده‌اند، می‌دانند که برای من مربی داخلی و خارجی فرقی نمی‌کرده و نمی‌کند. هر آنچه که مربیان ما می‌خواستند به جز مسائل ارزی، فدراسیون حمایت می‌کرد تا انتظارات برآورده شود. باید انتظارات تنظیم شوند تا متناسب با واقعیت‌های موجود باشد. فدراسیون باید آرمان داشته باشد، اما باید شرایط موجود را هم در نظر داشت. من معتقد هستم که می‌توانیم در المپیک بین چهار تیم برتر باشیم، اما شاید به دلیل برخی اتفاقاتی که رخ‌ می‌دهد این موضوع عملی نشود.
او به هدف فدراسیون والیبال نیز اشاره کرد: «من همه نکات مطرح شده در جلسه را قبول دارم و به عنوان مثال اگر موضوعات مختلف همچون بازیکن سالاری را درست اداره نکنیم، بازیکن سرمربی را اداره می‌کند. الان هم من معتقدم که اگر مدیریت درست داشته باشیم، موفقیت در المپیک دور از دسترس نیست. افتخار من است که با کادر کاملاً ایرانی در المپیک باشیم، اما باید انتظارات را ببینیم، واقعیت موجود را بسنجیم و نهایتاً با یک جمع‌بندی درست تصمیمی بجا بگیریم.»
رئیس فدراسیون‌ والیبال درباره فرصت و تهدیدهای کرونا برای والیبال نیز گفت: «همانند آقای بهنام‌ محمودی معتقدم که‌ کرونا یک فرصت ایجاد کرد تا بتوانیم شرایط مناسب‌تری را برای موفقیت در المپیک فراهم کنیم، اما منکر این هم‌ نیستم که همه ورزش دنیا تحت‌تأثیر این بیماری قرار گرفت. همه تلاش ما این است که با دستیابی به یک نتیجه جمعی در مورد سرمربی تیم ملی، بهترین گزینه برای هدایت تیم ملی ایران انتخاب شود.»

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل«نگاه به دست ننه کن مثل ننه غربیله کن»

سایت بدون – غربیله کردن همان غربال کردن است و به به فرآیند الک کردن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *