افزایش مرگ های قرص برنجی در کشور/ مسمومیتی که پادزهر ندارد

Image result for ‫قرص برنج‬‎

سایت بدون -موضوع فروش .۳ در اعطاری ها و برخی مغازه ها، حرف تازه ای نیست، اما اینکه بخواهیم نسبت به وقوع مرگ هایی با استفاده از این قرص، بی اعتنا باشیم، قدری سخت و دشوار است. چطور ممکن است یک محصول و جنسی برای فروش داشته باشیم، که عوارض آن به مراتب سخت تر از نبود آن کالا و محصول است.

دوشنبه گذشته بود که سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری به موضوع مرگ و میر با قرص برنج در کشور اشاره کرد و گفت که در ۵ ماهه اول امسال هر روز ۲ نفر به دلیل مصرف قرص برنج جان خود را از دست داده اند.

طرح این آمار و ارقام در ارتباط با استفاده از قرص برنج در کشور، می تواند هشداری به مسئولان امر باشد تا نسبت به نحوه فروش این قرص، تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

استفاده از قرص برنج در کشور ما، به ویژه در نواحی شمالی کشور، جهت نگهداری برنج و سایر غلات در انبارها و جلوگیری از تأثیر مخرب آفات، نسبتاً رایج است. این عوامل به علت قیمت پایین و پتانسیل سمیت زایی بالا و قابل در دسترس بودن، سبب بروز مسمومیت های حاد عمدی و تصادفی و در نهایت مرگ و میر می شوند.

در ۳۵ سال اخیر، موارد زیادی از مسمومیت با میزان مرگ و میر بالای ثانویه به استفاده از قرص برنج در تمام دنیا گزارش شده است که به جز موارد نادری از آنها که به صورت تصادفی بوده، عمده آنها به علت خودکشی بوده است. بطوریکه، از ابتدای فروردین تا پایان مرداد امسال ٣٠٨ نفر بر اثر مسموم شدن با قرص برنج در کشور جان خود را از دست داده اند، یعنی هر روز دو نفر، که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۳۰.۵ درصد افزایش را نشان می دهد.

متاسفانه در سال گذشته نیز آمار فوتی های قرص برنج نسبت به سال قبل از آن با رشد ۷ درصدی مواجه بود. از سال ۱۳۹۰ تا اول شهریور امسال ۴ هزار و ۱۰۹ نفر در کشور بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند. مسمومیت با قرص برنج هیچ درمانی ندارد و هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درمانی فقط شامل اقدامات حمایتی است.

در همین حال، محمد نعیم امینی فرد نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه مسمومیت‌ها عامدانه یا اتفاقی است، گفت: مسمومیت ها ابعاد وسیعی دارد و به گونه ای آلودگی هوا، عوارض زیست محیطی و محیط زیستی که روز به روز فقیرتر می شود یک بعد از مسمومیت ها است که به طور ناخواسته در معرض آن قرار می گیریم البته برخی مسمومیت ها نیز اتفاقی و بر اثر بی احتیاطی و عدم رعایت استانداردهای کار است.

وی ادامه داد: برخی مسمومیت های ناخواسته نیز از حس کنجکاوی ناشی می شود البته برخی مسمومیت ها نیز عامدانه و با هدف و قصد خودکشی است.

امینی فرد با بیان اینکه در ابعاد مختلف باید تدابیر لازم را برای پیشگیری از مسمومیت ها اتخاذ کرد، افزود: رعایت مسائل زیست محیطی همکاری بین بخشی گسترده و عزم حاکمیتی را می طلبد، در مورد مسمومیت های ناخواسته نیز باید فرهنگ سازی مناسب و توجه به استانداردسازی ها در محیط کار در دستور کار قرار گیرد.

وی یادآور شد: مسمومیت ها در بسیاری از جوامع دارویی بوده و حتی در بانوان و آقایان نیز نوع مسمومیت ها متفاوت است.

امینی فرد ادامه داد: مسئله بهداشت روانی و شناسایی گروه های پرخطر مهم‌ترین جنبه پیشگیری را تشکیل می دهد که در مورد پایش سلامت روانی جامعه امری بسیار مهم است. در واقع بسیاری از آسیب های روانی، نسل نوجوان و جوانان کشور را تهدید می کند که منجر به مسمومیت های عامدانه می شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: بی شک برای مقابله با مسمومیت ها در تمامی استان ها باید حداقل امکانات را داشته باشیم البته بیمارستان لقمان حکیم از قدیم در پایتخت به عنوان بیمارستان مسمومیت‌های دارویی مطرح بوده و این مانع از این نیست که سایر مراکز درمانی حداقل خدمات را در ارتباط با مسمومیت ها نداشته باشند.

حیدرعلی عابدی یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با یادآوری اینکه قرص برنج و علف کش «پاراکوات» مهم ترین علل ایجاد مسمومیت و خودکشی‌ها است، افزود: مرگ حتمی در انتظار مصرف کنندگان قرص برنج و علف کش پاراکوات است. متاسفانه دستگاه‌های مسئول و در راس آن وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با توزیع این سموم ضعف زیادی دارند به گونه ای که قرص برنج به راحتی در اختیار افراد قرار می گیرد.

وزارت جهاد کشاورزی پروتکلی برای فروش، مصرف و جایگزینی سموم قرص برنج و علف کش پاراکوات تدوین کند

وی با تاکید بر اینکه به صورت جدی نیاز است وزارت جهاد کشاورزیپروتکلی برای فروش، مصرف و جایگزینی سموم قرص برنج و علف کش پاراکوات تدوین کند، ادامه داد: مسمویت با قرص برنج و علف کش پاراکوات از شایع‌ترین مسمومیت‌ها به شمار می رود این در حالی است که به راحتی می توان جایگزین‌های متفاوت علمی برای این سموم در نظر گرفت.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه قرص برنج برای دفع آفات در داخل کیسه‌های برنج قرار می گیرد، گفت: بی شک روش های متنوع علمی و کم خطر در دنیا وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد از سویی علف کش های متعدد کم هزینه تری وجود دارد که می توان آنها را جایگزین علف کش بسیار خطرناک پاراکوات کرد.

منبع : مهر

مطلب پیشنهادی

امیر شبانی؛ بازگشت از دل تاریکی

سایت بدون – امیر شبانی، مدافعی که دیروز دروازه استقلال را گشود، روزگاری نه چندان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *