این روزها تلویزیون مجریان بازیگر را می پسندد/از مهران غفوریان تا کامبیز دیرباز

سایت بدون -موضوع بازیگرانِ مجری دیگر تکراری شده و نه می‌توان آن را مطلقاً درست دانست و نه مطلقاً غلط، اما دیگر کمتر پیش آمده که همزمان پنج بازیگر در مقام مجری، در برنامه‌ها و مسابقات شبکه‌های مختلف تلویزیون حضور داشته باشند و بسیاری از مجریانی که حرفه‌شان اجراست، در تلویزیون دیده نشوند. اتفاقی که این روزها در تلویزیون افتاده است. مهران غفوریان، کامبیز دیرباز، بهنام تشکر، محمد نادری و محمدرضا علیمردانی، پنج هنرمندی هستند که این روزها روی صندلی اجرای مسابقات مختلف نشسته‌اند و به زودی قرار است مسابقه «پنج ستاره» هم با تغییرات اساسی، از شبکه ۵ روی آنتن برود تا حمید گودرزی ششمین مجری-بازیگر روی آنتن باشد. امروز به این موضوع می‌پردازیم که آیا این شش بازیگر، صرفاً به دلیل شهرت مجری شده‌اند و عملکرد آن‌ها در جایگاه مجری، چگونه بوده است؟

کامبیز دیرباز
دست فرمون
ارتباط مجری با فضای برنامه: می‌دانید که محوریت مسابقه «دست فرمون» اتومبیلرانی است، بنابراین سوالاتی که در برنامه مطرح می‌شود و رقابت اصلی، همه در زمینه خودرو است. طبیعتا فردی باید مجری مسابقه‌ای با این سبک و سیاق  باشد که در این حوزه اطلاعات داشته باشد. علاقه کامبیز دیرباز به موتور و خودرو و تجربه‌اش در زمینه موتورسواری، باعث شده او به عنوان یکی از مجریان مسابقه انتخاب شود و در کنار بهنام صفاریان، «دست فرمون» را اجرا ‌کند. از این جهت انتخاب او به عنوان مجری، دلیل و توجیه دارد.
عملکرد مجری: گرچه حضور کامبیز دیرباز در «دست فرمون» بی‌ارتباط با فضای برنامه نیست، اما اگر بخواهیم عملکرد او را در اجرا ارزیابی کنیم نمی‌توان گفت «دست فرمون» دستاورد ویژه‌ای برای کامبیز دیرباز داشته است، از طرفی هم نمی‌توان اجرای او را ضعیف یا بد دانست. قضاوت درباره عملکرد شرکت‌کننده‌ها با بهنام صفاریان است و کامبیز دیرباز بیشتر وظیفه گفت‌وگو با چهره‌ها و شرکت‌کننده‌ها در فضای استودیوی برنامه را برعهده دارد و با حضور خود در مسابقه، تنوع مناسبی به «دست فرمون» داده است.


محمد نادری
بی‌کرایه

ارتباط مجری با فضای برنامه: بخش زیادی از جذابیت مسابقه «بی‌کرایه»، به تعامل مجری یا در واقع راننده با مسافر یا همان شرکت‌کننده بستگی دارد، پس کسی باید مجری این مسابقه باشد که توانایی زیادی در ارتباط و معاشرت با مردم داشته باشد. محمد نادری پیشتر به عنوان بازیگر در برنامه «دورهمی» دیده شده و تجربه خاصی هم در زمینه اجرا ندارد. بنابراین او ویژگی خاصی ندارد که بهترین گزینه برای اجرای این مسابقه باشد. حتی شاید اگر چهره دیگری مجری «بی‌کرایه» بود شاهد مسابقه جالب‌تری بودیم.
عملکرد مجری: محمد نادری در طول همراهی با شرکت‌کنندگان مسابقه، با آن‌ها صحبت می‌کند، از آنان سوال می کند و گاهی می‌خواهد آواز بخوانند تا آن هدف جذاب بودن مسیر محقق شود، اما او آن‌قدر که باید و شاید در معاشرت و ارتباط صمیمانه با مسافران موفق نیست. معمولاً ارتباط او با شرکت‌کنندگان از یک گفت‌وگوی معمولی فراتر نمی‌رود و مخاطب شاهد سفر «بی‌کرایه» چندان جذابی نیست. مطرح کردن سؤالات هم که مهارت ویژه‌ای نمی‌خواهد و کار سخت مجری در «بی‌کرایه»، همان معاشرت و گفت‌وگوست.


مهران غفوریان
اعجوبه‌ها

ارتباط مجری با فضای برنامه: فضای برنامه «اعجوبه‌ها» با همه برنامه‌ها و مسابقات تلویزیون که افراد بزرگ سال مهمان یا شرکت‌کننده آن هستند متفاوت است، پس مجری این برنامه باید شخصیتی باشد که به اصطلاح کودک درونش زنده باشد و با کودکان خوب ارتباط برقرار کند. از آن جایی که مهران غفوریان توانایی خاصی در بامزه بودن دارد، بیشتر به عنوان کمدین شناخته می‌شود و کلا شخصیتی جدی نیست که رفتارهایش چارچوب خاصی داشته باشد، به عنوان مجری برنامه‌ای مانند «اعجوبه‌ها» انتخاب شده است.
عملکرد مجری: قبلا درباره اجرای مهران غفوریان نوشته بودیم و گفتیم که شاید او به دلایل مختلف که یکی از آن‌ها بی‌تجربگی در اجراست، استانداردهای یک مجری را نداشته باشد، اما این برنامه فقط مجری نمی‌خواهد و یک شومن احتیاج دارد. غفوریان درخصوص ارتباط با اعجوبه‌های حاضر در برنامه، عملکرد موفقی داشته و با استفاده از آن وجه کمدی و بامزه بودن شخصیت خود، توانسته است مخاطب را سرگرم کند ولی همان طور که گفتیم برای این که در جایگاه مجری یک برنامه پذیرفته شود، هنوز جای کار دارد.


محمدرضا علیمردانی
چهل تیکه

ارتباط مجری با فضای برنامه: برنامه «چهل‌تیکه» با اتفاقات خاطره‌‌انگیز، نوستالژی و خاطرات درآمیخته و میزبان چهره‌های خاطره‌ساز است. به همین دلیل بهتر بود مجری این برنامه هم خود شخصیت مشهور و خاطره‌انگیزی باشد تا بهتر بتواند با مهمانان همراهی کند و خاطرات مخاطبان هم با تماشای او زنده شود، اما محمدرضا علیمردانی متولد سال ۱۳۵۵ است و مثلا در آغاز دوران فعالیتش که دهه ۷۰ است، چهره مشهوری نبوده، پس طبیعتا آن دسته از مخاطبانی که سن و سالی از آن‌ها گذشته، با او خاطره خاصی ندارند.
عملکرد مجری: محمدرضا علیمردانی بیشتر از بازیگر به عنوان صداپیشه شناخته می‌شود. او در بخشی از برنامه، در قامت یک استندآپ کمدین خاطرات را مرور می‌کند یا گاهی درباره موضوعات روز صحبت می‌کند. در بخش دوم هم به گفت‌وگو با هنرمندان پیش کسوت می‌نشیند. اجرای علیمردانی در بخش اول برنامه به دلیل استعدادی که در زمینه تقلید صدا و صداپیشگی دارد، قابل قبول و جذاب است اما عملکرد او به عنوان مجری کاملا معمولی است و اجرای «چهل‌تیکه» موفقیت خاصی برای او نداشته است.


بهنام تشکر
مافیا

ارتباط مجری با فضای برنامه: «مافیا» مسابقه پررمز و رازی است که افراد در آن هویت واقعی خود را پنهان می‌کنند، یکدیگر را فریب می‌دهند و در کل فضای مسابقه مرموز است، پس انتظار می‌رود مجری آن هم با فضای پررمز و راز مسابقه تناسب داشته باشد یا حداقل بتواند نقش یک فرد مرموز را بازی کند. بهنام تشکر جزو هنرمندانی است که برای اولین بار با مسابقه «مافیا»، پا به عرصه اجرا گذاشته و احتمالا به دلیل توانایی در بازی کردن در نقش هدایت‌کننده جریان مافیا، برای اجرای مسابقه انتخاب شده است.
عملکرد مجری: چهره و تُن صدای خاصی که بهنام تشکر به صورت ذاتی دارد، باعث شده حضور او به عنوان مجری مرموز مسابقه «مافیا» برای مخاطب قابل قبول باشد. علاوه بر این، او در این برنامه سعی می‌کند از توانایی‌اش در بازیگری هم استفاده کند، یعنی نقش یک شخصیت مرموز را بازی کند و هدایت مسابقه را به عنوان مجری در دست بگیرد. روی همه رفته می‌توان گفت بهنام تشکر به خوبی توانسته مسابقه را پیش ببرد و «مافیا» باعث شده است اولین تجربه‌ او در زمینه اجرا، موفقیت‌آمیز باشد.


حمید گودرزی
پنج ستاره

ارتباط مجری با فضای برنامه: معمولا مسابقات اطلاعات عمومی با مسابقه‌هایی که مراحل متنوعی دارند و شرکت‌کننده در آن‌ها با چالش‌های مختلفی روبه‌روست تفاوت دارد، بنابراین برای جذاب‌تر شدن روند آن، اجرای این مسابقات به چهره‌های شناخته‌شده سپرده می‌شود. مسابقه «پنج ستاره» از همان فصل اول سراغ بازیگران رفت. ابتدا اشکان خطیبی این مسابقه را اجرا می‌کرد و پس از آن حمید گودرزی که چهره شناخته شده‌ای در تلویزیون بود، اجرای این مسابقه را برعهده گرفت.
عملکرد مجری: حمید گودرزی در مسابقه «پنج ستاره» سعی می‌کرد با بروز واکنش‌های احساسی خود، به فضای مسابقه هیجان ببخشد و اجرای متفاوتی داشته باشد، اما واکنش‌های اغراق‌آمیز او گاهی تصنعی به نظر می‌رسید و او در این زمینه چندان موفق نبود. البته گودرزی آن قدر که «پنج ستاره» ظرفیت داشت دیده شود، دیده نشد و کمی بدشانسی هم آورد. این مسابقه همزمان با «برنده باش» پخش می‌شد و او خواه ناخواه زیر سایه محمدرضا گلزار بود. شبکه ۵ هم از نظر میزان مخاطب با شبکه ۳ قابل مقایسه نبود.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «ما که در جهنم هستیم، یک پله پایین‌تر»

سایت بدون – ضرب‌المثل «ما که در جهنم هستیم، یک پله پایین‌تر» به طرز جالبی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *