به چه شرکتی«دانش بنیان» گفته می‌شود؟

 سایت بدون -هیچ شرکتی از ابتدای امر در ذیل مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان نیست حتی اگر سال‌ها به تولید محصولات فناورانه در داخل کشور پرداخته باشد. هرگاه در شرکت یا موسسه‌ای ثروت در خدمت علم، اقتصاد بر پایه دانش فنی و محصولات بر چرخ نوآوری و اختراع باشد، می‌توان انتظار داشت فرآیند ارزیابی برای دانش‌بنیان شدن را با موفقیت پشت سر بگذارد.
تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه متخصصان و پژوهشگران و شرکت‌ها که گاهی نادیده گرفته می‌شوند، خود می‌تواند سرآغاز ورود به دانش‌بنیانی باشد. به زبان ساده می‌توان گفت شرکت‌های دانش‌بنیان یا خود دارای دانش خاصی هستند که طی تحقیق و پژوهش و طراحی داخلی به‌دست آورده‌ یا یک محصول فناورانه خارجی را در داخل کشور مهندسی معکوس کرده‌اند و اکنون به دانش فنی آن احاطه دارند و در آخر نیز ممکن است به انتقال فناوری همراه با نوآوری دست زده باشند.
شرکت‌های عادی که در هر کدام از زمینه‌های گفته شده فعالیت داشته‌اند، اطلاعات و درخواست خود را در پایگاه اینترنتی مربوط ثبت می‌کنند تا کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان اقدام به بررسی و تایید ادعای آنان کنند. فارغ از مزایایی که دانش بنیان شدن شرکت‌ها برای آنان به‌همراه دارد، ضریب ایمنی استراتژیک کشور را نیز افزایش می‌دهد، زیرا با بومی‌سازی فناوری‌های مهم و اساسی که همواره پاشنه آشیل تحریم‌های ظالمانه بیگانگان بوده است، وابستگی به غیر روز به روز کمتر و کمتر خواهد شد. 
به گفته رئیس امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اکنون بیش از هزار شرکت در صف دریافت مجوز دانش‌بنیان هستند که این موضوع نویدبخش گسترش زیست‌بوم فناوری در کشور است.

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ پنجره مخفی؛ این قصه دزدی است؟

سایت بدون – فیلم «پنجره مخفی» (Secret Window) یک فیلم در ژانر روان‌شناختی، معمایی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *