خالق دنیای وب کیست؟


 سایت بدون -«جان برنرز لی» مشهور به سر تیم برنرز لی، یکی از تأثیرگذارترین افراد در دنیای فناوری است. شهرت عمده این مهندس انگلیسی به اختراع انقلابی‌اش در دنیای فناوری وب بازمی‌گردد؛ فناوری که با ورودش دنیای ارتباطات و اینترنت را کاملاً متحول کرد. در حال حاضر اختراع وب در رتبه اول مهم‌ترین و مؤثرترین رخدادهای جهان امروز به‌ شمار می‌رود؛ چرا که این رخداد باعث سرعت گرفتن رشد دنیای ارتباطات شده و با ورود اینترنت شکل زندگی مدرن مردم سراسر جهان را متحول کرد.
تیم برنرز، در تاریخ ۸ ژوئن سال ۱۹۵۵ در لندن انگلستان متولد شد. والدین وی از همان ابتدا در حوزه رایانه دست داشتند؛ به گونه‌ای که آنها در تولید اولین کامپیوتر تجاری تاریخ با نام  ۱ Ferrati Mark همکاری داشته و حرفه خود را در این حوزه گسترش دادند. همین امر نیز بستر علاقه‌مندی وی به امور الکترونیکی را فراهم کرده و از همان دوران کودکی مطالعات وی در این حوزه را به شکل تخصصی شکل داد. وی در سال ۱۹۷۳ به دانشگاه آکسفورد راه پیدا کرده و در سال ۱۹۷۶ مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ فیزیک دریافت کرد.
«سر تیوتی» در مارس ۱۹۸۹ پروپوزال خود را در ارتباط با سیستم مدیریت اطلاعات عرضه کرده و با این اقدام اولین ارتباط موفق میان یک کلاینت و سرور را بر اساس پروتوکل HTTP برقرار کرد. این ارتباط موفقیت آمیز دنیای وب را متولد کرد. این مخترع انگلیسی از ایده‌های استفاده‌ شده در نرم‌افزار ENQUIRE برای توسعه‌ اولین مرورگر وب خود استفاده کرد. این نرم‌افزار روی کامپیوتر NeXTSTEP توسعه داده شد. این مهندس با انگیزه برای توسعه‌ پروژه‌ خود، اولین وب سرور جهان را با نام CERNT HTTPd توسعه داد. نام‌های پیشنهادی زیادی برای اختراع وی درنظر گرفته شد؛ اما تیم با کشیدن خط قرمز روی اسامی یونانی، در نهایت نام World Wide Web را برگزید. پس از اتمام کار، اولین وب‌سایت در آزمایشگاه‌های CERN واقع در فرانسه رونمایی شد. این وب‌سایت در تاریخ ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ به‌صورت عمومی منتشر شد. آدرس اولین وب‌سایت و اولین وب‌سرور تاریخ، info.cern.ch بود. کاربران آن زمان توانستند با مطالعه‌ این صفحه اطلاعات زیادی درخصوص نحوه‌ ساخت صفحات وب، هایپرتکست و چگونگی جست وجو در وب را بیاموزند.
این  استاد دانشگاه ام آی تی در سال ۱۹۹۴، بنیاد W3C را در دانشگاه ام آی تی تأسیس کرد. از دیگر فعالیت‌های این مخترع در سال‌های اخیر نیز می‌توان به تأسیس بنیاد World Wide Web اشاره کرد که با هدف بهره‌گیری از فناوری وب برای ایجاد اتفاقات مثبت در جهان تأسیس شده است. یکی از جنجالی‌ترین مصاحبه‌های خالق وب، به مصاحبه او با مجله تایمز در سال ۲۰۰۹ بازمی‌گردد.
تیم برنرز در این مصاحبه اختصاصی فاش کرد که علامت «//» ابتدای آدرس وب‌سایت‌ها، هیچ الزامی نداشته و وی می‌توانست از همان ابتدا آدرس‌ وب‌ها را بدون این علامت‌ طراحی کرده و عرضه کند.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «نانش در روغن است»

سایت بدون – ضرب‌المثل «نانش در روغن است» در زبان فارسی به کسی اشاره دارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *