سایت بدون – زردچوبه درکنار نمک یکی از اصلیترین ادویههایی است که همه ما درپخت اغلب غذاها از آن استفاده میکنیم. این ادویه میتواند لقب یکی ازمعروفترین ادویهها درسراسرجهان را بگیرد. اما زرچوبه فقط یک ادویه نیست بلکه دارویی برای محافظت دربرابر بسیاری از بیماریهاست.
ماده فعال زردچوبه موسوم به کورکومین، تا حد زیادی مسئول فواید آن برای سلامت است. گیاه زردچوبه یکی از مواد مغذی برتر در جهان است که به صورت پودر، عصاره یا قرص در دسترس است.به گفته متخصصان تغذیه، از نظر سلامت، فواید آن در همه موارد از کمک به پیشگیری از لخته شدن خون و افسردگی گرفته تا مبارزه با التهاب، تقویت سلامت پوست، تنظیم کلسترول و موارد دیگر است.
خواص زردچوبه
۱- لخته شدن خون
ادعا میشود مصرف منظم زردچوبه به محافظت در برابر لخته شدن خون کمک میکند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داد که زردچوبه خطر تجمع پلاکت را کاهش میدهد.
۲- دیابت
بیماران دیابتی میتوانند از افزودن زردچوبه بیشتر به رژیم غذایی خود بهره ببرند. این ادویه به محافظت در برابر افزایش قند خون که منجر به آسیب به اعصاب میشود، کمک میکند.
۳- سلامت پوست
این ادویه یک ضدالتهاب و آنتیاکسیدان طبیعی است که آن را به یک درمان ایدهآل برای برخی از بیماریهای پوستی تبدیل میکند. علائم پسوریازیس و اگزما، میتواند بهواسطه التهاب تشدید شود. دانشمندان همچنین ادعا کردهاند که زردچوبه میتواند «درخشش و درخشندگی» پوست را بهبود بخشد. سعی کنید از ماسک صورت مبتنی بر زردچوبه استفاده کنید تا به فواید بیشتر از آن دست یابید.
۴- کلسترول بالا
برخی افراد میتوانند با خوردن زردچوبه بیشتر از کلسترول بالا جلوگیری کنند. این ادویه به تنظیم کلسترول و رهایی از کلسترول بد کمک میکند.
۵- تسکیندهنده درد
حتی ادعا شده است که زردچوبه یک مسکن طبیعی درد، به روشی مشابه پاراستامول، است. بیماران مبتلا به آرتروز پس از افزودن مقدار بیشتری زردچوبه به رژیم غذاییشان، شاهد کاهش علائم بیماریشان بودهاند.
۶- خواص ضدالتهابی
زردچوبه ممکن است به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی عمل کند و به تسکین درد و التهاب در برخی بیماریها مانند التهاب مفاصل کمک کند.
۷- خواص ضدباکتریایی و ضدعفونیکننده
زردچوبه ممکن است به عنوان یک ضدعفونیکننده طبیعی عمل کند و در مقابل عفونتها و باکتریهای مختلف مانند باکتریهای سالمونلا و استافیلوکوکوس مقابله کند.
۸- خواص آنتیاکسیدانی
زردچوبه دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی است که به کاهش آسیبهای اکسیداتیو و محافظت از سلولها کمک آزمون میکند.