خواص شگفت‌آور خرمالو را بشناسید

Image result for Persimmons
سایت بدون -از آنجا‌که این روزها خرمالو گل سرسبد میوه‌فروشی‌هاست، گفتیم این بار از خواص خرمالو برا‌یتان بنویسیم.
خرمالو سرشار از کالری است (۷۰ کالری در هر صد گرم)، اما چربی خیلی کمی دارد. گوشت نرم خرمالو نیز منبع خوبی برای فیبرهای خوراکی است. صد گرم خرمالوی تازه ۶/۳ گرم یا به‌عبارتی ۵/۹ درصد نیاز روزانه بدن به فیبرهای محلول و غیرمحلول را تأمین می‌کند. ضمنا خرمالو علاوه‌بر ترکیب ضدتومور بتولینیک اسید حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید پولیفنولیک مانند کاتچین‌ها و گالوکاتچین است. کاتچین هم که خواص ضدالتهابی دارد. سایر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی خرمالو عبارت‌ است از بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، زیکسانتین و کریپتوزانتین. تمام این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مشتق از اکسیژن و گونه‌های واکنش‌پذیر اکسیژن که باعث پیری می‌شوند مبارزه می‌کنند. زیکسانتین ازجمله کاروتنوئیدهای خوراکی مهم خرمالوست که لکه زرد شبکیه (ماکولا هم گفته می‌شود)‌ جذب و موجب اثرات آنتی‌اکسیدانی و فیلترینگ محافظتی نور می‌شود و به‌همین دلیل به پیشگیری از بروز بیماری‌های ماکولایی در سالخوردگی کمک می‌کند.
خرمالو همچنین یکی از بهترین منابع ویتامین C به شمار می‌رود که به خواص آنتی‌اکسیدانی شهرت دارد. مصرف منظم خوراکی‌های غنی از ویتامین C موجب مقاومت بدن در برابر عوامل عفونت‌زا و نابودی رادیکال‌های آزاد التهاب‌زا می‌شود. در خرمالو ویتامین‌های گروه B ازجمله فولیک اسید، پیریدوکسین و تیامین نیز به‌فراوانی یافت می‌شود. این ویتامین‌ها به‌اتفاق در عملکردهای متابولیک و آنزیمی نقش دارند. دیگر این‌که خرمالو، هم به‌صورت تازه و هم خشک، سرشار از مواد معدنی پرفایده همچون پتاسیم، منگنر، مس و فسفر است. منگنز در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز که موجب نابودی رادیکال‌های آزاد می‌شود مؤثر است. مس نیز در فعالیت بسیاری از آنزیم‌های حیاتی نظیر سیتوکروم سی‌ ـ ‌اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز نقش دارد. مس برای تولید گلبول‌های قرمز خون هم نیاز است.
نویسنده : صدف دژآلود /جام‌جم

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ بابل؛لایه های زیرین ارتباطات انسانی

سایت بدون – فیلم بابل (Babel) محصول سال ۲۰۰۶، به کارگردانی الخاندرو گونزالس اینیاریتو، یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *