دانه چیا چیست و چه فوایدی دارد؟

 سایت بدون -چیا اسم دانه گیاه سالویا هیسپانیکا از خانواده نعناعیان و بومی آمریکای مرکزی است و با تخم شربتی فرق دارد. هر ۲۸ گرم دانه چیا حاوی ۱۳۱ کالری، ۴/۸ گرم چربی، ۰۷/۱۳ گرم کربوهیدرات، ۲/۱۱ گرم فیبر، ۶/۵ گرم پروتئین و بدون قند است. با ما همراه باشید تا از فواید این دانه پرخاصیت بیشتر برایتان بگوییم.
جالب است بدانید هر ۲۸ گرم دانه چیا می‌تواند نیمی از نیاز  فیبر روزانه بدن خانم‌های بالای ۵۰ سال را تأمین کند. حتما می‌دانید که مواد غذایی فیبردار با ایجاد احساس سیری به کاهش پرخوری کمک می‌کنند و معمولا هم کالری کمی دارند. دانه چیا علاوه بر فیبر بالا حاوی مقادیر قابل‌توجهی اسیدهای چرب امگا۳ و آلفا ـ‌ لینولِئیک اسید است که گفته می‌شود در کاهش وزن مؤثرند. دانه چیا وقتی با آب مخلوط می‌شود حالت ژله‌ای پیدا می‌کند و می‌تواند احساس سیری طولانی‌تری به‌وجود آورد. البته هنوز شواهد کافی برای اثبات فایده دانه چیا برای کاهش وزن وجود ندارد. مواد غذایی فیبردار در کاهش فشار خون و کلسترول نیز مؤثرند و به‌ویژه موجب تقویت دستگاه ایمنی و کاهش احتمال بروز بیماری‌های التهابی می‌شوند. درمورد اثر دانه چیا روی دیابت و سطح گلوکز خون نیز هنوز مطالعات کافی انجام نگرفته، اما نتایج یکی از پژوهش‌های اخیر حاکی از آن است که دانه چیا احتمالا در بهبود دیابت نوع ۲ بی‌تأثیر نیست. گیاهخوارها می‌توانند از دانه چیا به‌جای تخم‌مرغ در غذاهایشان استفاده کنند. کافی است یک قاشق غذاخوری دانه چیا را با سه قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و چند دقیقه‌ای استراحت دهید. سپس ژل به‌دست‌آمده را به‌جای تخم‌مرغ در پخت‌وپزهایتان استفاده کنید. ضمن این‌که مصرف دانه چیا به‌صورت خشک به افرادی که سابقه مشکل بلع دارند توصیه نمی‌شود. 

مطلب پیشنهادی

حتما باید خواند/ کمدی انسانی؛ پروژه جاه طلبانه آقای بالزاک

“کمدی انسانی” (La Comédie Humaine) مجموعه‌ای عظیم از رمان‌ها و داستان‌های کوتاه است که توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *