ده سئوال برای دانستن این که آیا دستان ما درست ضدعفونی شده اند یا نه ؟

سایت بدون – پس از گذشت چند ماه از شیوع بیماری کووید-۱۹ در جهان، به‌خوبی می‌دانیم که اصلی‌ترین روش انتقال این ویروس تنفسی از طریق ورود ویروس به بخش‌های مخاطی بدن در ناحیه بینی، دهان و چشم است. اگرچه بیشترین امکان انتقال بر اساس گزارش‌های منتشر شده بر اثر تماس مستقیم با ذرات تنفسی فرد آلوده است، با این وجود براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های عفونی ایالات متحده، اگر دست‌ها سطوح آلوده به این ویروس یا ذرات تنفسی حاوی این ویروس را لمس کرده و سپس با چشم، بینی یا دهان‌مان تماس پیدا کند، احتمال انتقال ویروس بسیار بالا خواهد بود. بنابراین از همان روزهای ابتدایی تا به حال یکی از مؤثرترین اقداماتی که برای پیشگیری از انتقال بیشتر این بیماری توصیه شده است، شستن مرتب دست‌ها و ضدعفونی کردن آنها با مواد ضدعفونی‌کننده مناسب پوست است. اما چقدر اطلاعات ما در این خصوص صحیح و مورد تأیید نهادهای رسمی سلامت بهداشت است؟ اگر دوست دارید میزان دانش و صحت اطلاعات خود را در این باره بسنجید کافی است ابتدا به سوالات پیش رو پاسخ دهید و سپس جواب صحیح آنها را در کادر پاسخ با جواب‌های خودتان مقایسه کنید. اگرچه شاید برخی از این پرسش‌ها به نظر بسیار پیش پا افتاده باشد اما انتشار اطلاعات ضدونقیض در فضای مجازی و گفت‌وگوهای روزمره ممکن است در ذهن هر یک از ما تصورات نادرست و بی‌اساسی را نهادینه کرده باشد. توصیه می‌کنم با صرف چند دقیقه کوتاه انبوه اطلاعاتی را که در این دوران به دست آورده‌ایم محک بزنیم. در صورتی که تعداد پاسخ‌های نادرست‌تان کمتر از سه بود، اطلاعات مطلوبی دارید. اما اگر به بیش از نیمی از سوالات پاسخ نادرست دادید بهتر است به جای کانال‌های غیررسمی فعال در فضای مجازی اطلاعات خود را با مطالعه منابع رسمی و معتبر به‌روز کنید تا بتوانید با آگاهی بیشتر احتمال ابتلای خود و اطرافیان‌تان را به این بیماری کاهش دهید.
۱- بهترین محل نگهداری از محلول ضدعفونی‌کننده کجاست؟
الف- در خودرو
ب- در همه‌جای خانه
ج- دور از دسترس کودکان
د- سرویس بهداشتی
۲- «استفاده از صابون معمولی اثربخشی مشابهی نسبت به صابون‌های آنتی‌باکتریال دارد.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۳- در صورتی که کودکمان محلول ضدعفونی‌کننده را خورد، چه کار باید کنیم؟
الف- آب زیادی به او بدهیم
ب- با اورژانس تماس بگیریم
ج- کمی صبر کنیم تا ببینیم حالش چه تغییری می‌کند
۴- «محلول ضدعفونی‌کننده دست، دارو است.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۵- «برای پیشگیری از انتقال کووید-۱۹ باید همواره دستانتان را با محلول‌های ضدعفونی‌کننده، ضدعفونی کنید.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۶- «اگر به ژل یا محلول ضدعفونی‌کننده دسترسی ندارید بهتر است خودتان محلول ضدعفونی‌کننده دست بسازید.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۷- درصد الکل اتانول در محلول‌های ضدعفونی‌کننده برای کاهش احتمال انتقال کووید-۱۹ چقدر باید باشد؟
الف-۵۰ درصد یا بیشتر
ب- ۳۰ درصد یا بیشتر
ج- ۶۰ درصد یا بیشتر
۸- «اضافه کردن اتانول به محلول‌های ضدعفونی‌کننده غیرالکلی می‌تواند میزان اثربخشی آنها را افزایش دهد.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۹- «بر اساس پژوهش‌ها مشخص شده است که استفاده از محلول‌ها و ژل‌های ضدعفونی‌کننده دست می‌تواند از انتقال کووید-۱۹ جلوگیری کند.» این جمله درست است یا نادرست؟
الف- درست  ب- نادرست
۱۰- در صورتی که تاریخ انقضا روی بسته‌بندی محلول ضدعفونی‌کننده دست درج نشده بود باید آن را پس از گذشت چه مدت زمانی از تاریخ تولید منقضی بدانیم؟
الف- یک سال
ب- دو سال
ج- سه سال

بعد از پاسخ به پرسش‌ها جواب صحیح را اینجا بخوانید
۱-  گزینه ج
مواد ضدعفونی‌کننده باید در خانه دور از دسترس کودکان نگهداری شوند و کودکان فقط در حضور و نظارت افراد بزرگسال از این مواد استفاده کنند. همچنین قراردادن این مواد در خودرو به‌ویژه در تابستان که گرمای هوا به بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد نیز ممکن است  برسد، مناسب نخواهد بود.
۲- الف
براساس گزارش‌های منتشر شده بهترین روش کنترل انتقال کووید-۱۹ شستن دست‌ها با آب و صابون به دفعات به‌ویژه پیش از طبخ غذا، پس از استفاده از سرویس بهداشتی، سرفه یا عطسه به مدت حداقل ۲۰ ثانیه است. تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر اثربخشی بهتر صابون‌های ضدمیکروب که به اصطلاح به آنها آنتی‌باکتریال گفته می‌شود ارائه نشده است. ضمن این که در برخی مطالعات مضرات استفاده از این صابون‌ها بیشتر از فوایدشان گزارش شده است.
۳- ب
مواد ضدعفونی‌کننده در دسته مواد سمی هستند و در صورت خوردن باید بلافاصله با اورژانس تماس گرفته شود. هرگونه اقدام شتابزده و خودسرانه‌ای می‌تواند شدت مسمومیت را افزایش دهد.
۴- الف
مواد ضدعفونی‌کننده دست که در دسته داروها طبقه‌بندی می‌شود باید با نظارت معاونت داروی سازمان غذا و دارو تولید و وارد بازار شوند. بنابراین پیش از تهیه این مواد به نشان سازمان غذا و دارو و پروانه ساخت روی محصول دقت کنید.
۵- ب
بهترین اقدام برای پیشگیری از انتقال ویروس از دست‌ها به نواحی مخاطی بدن، شستن مرتب دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه و مقدار کافی صابون است. به طوری که تمام نواحی دست به خوبی به کف آغشته و سپس کامل آبکشی شوند. در صورتی که به آب و صابون دسترسی نداشته باشید بهترین جایگزین استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده هستند اما نباید آنها را جایگزین همیشگی شستن دست‌ها با آب و صابون بدانیم.
۶- ب
اگرچه در اوج شیوع کرونا دسترسی و تهیه مواد ضدعفونی‌کننده با دشواری‌هایی همراه شده است، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تولید مواد ضدعفونی‌کننده خانگی براساس محتواهایی که در فضای مجازی منتشر می‌شود می‌تواند علاوه‌بر نداشتن اثربخشی مناسب در برابر ویروس، آسیب‌های پوستی و مسمومیت برای فرد به همراه داشته باشد.
۷- ج
براساس اعلام مراجع رسمی داخلی و بین‌المللی محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست باید حاوی ۶۰ تا ۹۵درصد الکل اتانول باشند تا اثربخشی مناسب داشته باشند. محلول‌هایی که در آنها از متانول استفاده شده است به دلیل سمیت این ماده می‌تواند عوارض مختلفی از تهوع تا از دست رفتن بینایی و مرگ را به همراه داشته باشد. بنابراین سعی کنید حتما از محلول‌ها و ژل‌های ضدعفونی‌کننده معتبر استفاده کنید.
۸- ب
براساس اعلام سازمان غذا و داروی ایالات متحده، افزودن الکل به محلول ضدعفونی‌کننده غیرالکلی نمی‌تواند میزان اثربخشی آن را افزایش دهد. ضمن این‌که اضافه‌کردن خودسرانه الکل به محلول غیرالکلی می‌تواند موجب ایجاد واکنش‌های شیمیایی نامطلوب در محصول شود.
۹- ب
تاکنون اثربخشی هیچ دارویی که شامل محلول‌های ضدعفونی‌کننده نیز می‌شود، برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ اثبات نشده است.
۱۰- ج
در صورتی که تاریخ انقضای محلول ضدعفونی‌کننده روی بسته‌بندی
آن درج نشده باشد، تا سه سال پس از تاریخ تولید می‌توانید از آن
استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «ما که در جهنم هستیم، یک پله پایین‌تر»

سایت بدون – ضرب‌المثل «ما که در جهنم هستیم، یک پله پایین‌تر» به طرز جالبی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *