ریشه های روانشناسی یک احساس آزارد دهنده /می‌ترسم همیشه مجرد بمانم!


سایت بدون-همان‌طور که برخی افراد از ازدواج کردن می‌ترسند، برخی دیگر نیز هستند که از تنها ماندن هراس دارند و به شدت مایلند حتما ازدواج کنند.
این‌که فردی «ترس از تنهایی» داشته باشد با «ترس از تنها شدن در آینده» متفاوت است و اگر کسی ترس دارد که مجرد بماند به این معنا نیست که لزوما نمی‌تواند تنها در یک مکان بماند، بلکه او می‌ترسد همواره مجرد باقی بماند و شانسی برای تشکیل زندگی نداشته باشد.
افرادی که این نوع ترس را دارند نشانه‌های اضطراب، افسردگی، وابستگی، کم طاقت بودن و عدم کنترل هیجان در آنها دیده می‌شود. همچنین علائمی مانند زود از کوره دررفتن، احساس سرخوردگی و اعتماد به نفس پایین نیز در آنها به چشم می‌خورد و بیشتر افکاری که در ذهن این افراد مرور می‌شود عبارت از:
 ترس از این‌که خانواده یا اجتماع او را طرد کنند و به او ارزش ندهند.
 ترس از این‌که به دلیل ازدواج نکردن آبرویش نزد هم‌سن و سال‌هایش برود.
 اشتغالات ذهنی نسبت به این‌که ازدواج نکردن او مانع ازدواج خواهر یا برادرهای بعدی شود.
 ترس از کم شدن معاشرت‌ها و پذیرفته نشدن در جمع‌هایی که زوج‌ها و خانواده‌ها حضور دارند.
 ترس از بالا رفتن سن و کم شدن شانس ازدواج
 ترس از برچسب‌ها و شوخی‌های منفی
این افکار باعث می‌شود فرد روز به روز بیشتر احساس ترس از مجرد ماندن داشته باشد و حتی با نادیده گرفتن اصول و ارزش‌ها و معیارهایش، تصمیم به ازدواج می‌گیرد.
 این افراد هدفشان تنها نماندن در آینده است و بیشتر تصمیم گیری‌های آنها بر پایه هیجان است و کمتر تصمیم منطقی می‌گیرند. همچنین به رابطه‌هایی که ناهنجاری رفتاری در آن وجود دارد نیز ادامه می‌دهند و حتی به طرف مقابل باج می‌دهند تا آنها را رها نکنند.
این افراد نوعی وابستگی بیمارگون نسبت به طرف مقابل خود پیدا می‌کنند و حتی با این‌که آگاهند که رابطه آنها بیمارگون است، اما با سماجت به ارتباط خود ادامه می‌دهند و چنانچه نتوانند رابطه خودرا به سمت ازدواج سوق دهند، احساس ناکامی و شکست شدید می‌کنند.
برای درمان لازم است مداخلات نگرشی صورت گیرد و در سبک زندگی فرد تغییر ایجاد شود و در صورتی‌که علائم اختلال افسرده خویی وجود داشته باشد، مداخلات روانپزشکی نیز در کنار مداخلات روان‌شناختی توصیه می‌شو

مطلب پیشنهادی

پایداری باور؛ چرا ما مقابل تغییر در عقایدمان مقاومت داریم

سایت بدون – مقاومت در برابر تغییر باور، که به اثر بازگشتی یا محافظه‌کاری مفهومی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *