سایت بدون – فالوده یا پالوده را که می دانید چیست؟ نوعی خوردنی سرد اکه از نشاسته، یخ یا برف، شربت قند یا شیره تهیه، و با یک یا چند نوع عرق گیاهی نظیر عرق بیدمشک، نعناع یا گلاب مصرف میشود. گاه برای تغییر رنگ و افزودن طعم بیشتر، با زعفران نیز معطر میشود. فالوده ترکیبی جامد و مایع است که هم آن را مینوشند و هم با قاشقی مخصوص میخورند.
این دسر از دسرها و میان وعدههای اصیل و سنتی ایران است که قدمت دیرینهای دارد. نام و نشان این دسر تابستانه و شیرین در آثار بر جای مانده از ایران باستان و پیش از ورود اسلام نیز دیده میشود. اشعار شاعران بسیاری نیز حاکی از وجود این میان وعده خوش طعم در روزگاران قدیم است.
نظامی، شاعر مشهور فارسی زبان، در اثر جاودانی خود خسرو و شیرین از پالوده به همان معنای امروزی خود این چنین یاد کرده است:
ملک نقل دهان آلوده میخورد
به امید شکر پالوده میخورد
اصولاً فالودههای شیراز و یزد در ایران شهرت بسزایی دارند. در این شهرها همواره دکانهایی خاص برای تهیه و فروش فالوده وجود داشته، بهطوریکه تا چند دهۀ پیش، این شغل کاملاً مجزا از شغلهای بستنیسازی و بستنیفروشی بوده است
فالوده خوردن یکی از تفریحات مردم بود و به دکان ها یا دوره گردهای فالوده فروش مراجعه می کردند و با رفقای خود وقت می گذراندند . طبیعی است که هر کس دوستان و اطرافیان خود را از میان کسانی بر می گزیند که قبول دارد. برای همین اگر کسی از گروهی دوری می کرد و به گونه ای که احساس شود فرد دچار غرور شده می گویند دیگر با شاه هم فالوده نمی خورد چه برسد به ما
نشنیدم