ریشه و داستان ضرب المثل «حلوای تن تنانی، تا نخوری ندانی»

سایت بدون – استان یزد دارای شیرینی های معروف و بسیار خوشمزه است

یکی از شیرینی ها ، حلوای تن تنایی است

این شیرینی که از محصولات شهر اردکان است به حلوا سوهان هم مشهور است

 بلغور گندم، هل، گشنیز، زنجبیل، ریشه جوز هندی، رازیانه، دارچین، و شیره شکر به اضافه ارده، مواد تشکیل‌دهنده این شیرینی خاص هستند.

“حلوای تن تنانی” براساس رسومی جای مانده از گذشتگان فقط در اسفندماه تهیه می‌شده و در کنار زولبیا و بامیه، حلواارده و تختُگ به “چهار حلوا” معروف بوده است.

چهار حلوا طی مراسمی که مربوط به آداب عروسی مردم این منطقه بوده به نام “شیرینی اسفندی” از طرف خانواده داماد به خانواده عروس پیشکش می‌شده است

این شیرینی که بیشتر جنبه سوغات داشته و مسافران در قدیم از این حلوای تشریفاتی به عنوان سوغات خاص اردکان یاد می‌کرده‌اند 

حلوای تن تنانی بسیار خوشمزه و مطلوب بوده

برای همین اگر کسی از مسافری می خواست، طعم آن را توضیح دهد می گفت: باید خودت بخوری تا بفهمی چه اندازه خوشمزه است

این ضرب المثل در مواردی به کار می رود که بخواهند بگویند،دریافت میزان کیفیت یک چیز نیاز به تجربه شخصی خود فرد دارد و نمی توان با گفتن آن را توصیف کرد

ضرب المثل های بیشتر را می توانید در لینک زیر پیدا کنید

مجموعه ای بی نظیر از ضرب المثل‌های فارسی همراه با داستان و کاربرد

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل«نگاه به دست ننه کن مثل ننه غربیله کن»

سایت بدون – غربیله کردن همان غربال کردن است و به به فرآیند الک کردن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *