مواد لازم
سیر: دو حبه
خیار: یک عدد
ماست: یک فنجان
آب لیموی تازه: یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
شوید تازه: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چای خوری
روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه :
۱-سیر را پوست بکنید و نامنظم خرد کنید. روی آن نمک بپاشید، با فشار لبه چاقو له کنید و داخل یک کاسه متوسط بریزید. سر و ته خیار را بگیرید و آن را پوست بکنید. سپس خیار را از طول نصف و خرد کنید.
۲-یک کاسه دیگر بردارید، خیار خرد شده را داخل آن بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا آب خیار خوب از آن بیرون بیاید. باقی مانده آب را دور بریزید و خیار خرد شده را به کاسه حاوی سیر اضافه کنید. حالا ماست، آب لیمو، روغن زیتون، شوید و فلفل را به سیر و خیار اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۳-روی ظرف ماست و خیار را بپوشانید و حداقل دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا طعمها خوب بیرون بیایند و با هم ترکیب شوند. میتوانید روی آن یک قاشق روغن زیتون اضافه کنید یا ماست و خیار خود را با کمی شوید و زیتون تزیین کنید.