هشت باور غلط درباره شپش سر

https://www.pharmaceutical-journal.com/Pictures/580xAny/4/2/9/1071429_head-louse-strand-of-human-hair-16.jpg

سایت بدون -از آنجا که خانواده‌های مرفه غالبا نمی‌توانند بپذیرند که فرزندشان که در رفاه و بهداشت است، دچار این مشکل شود، اتفاقا این مشکل در کودکان آنها دیرتر به تشخیص می‌رسد و معمولا ماندگارتر است

امسال نیز مانند هرسال با فرا رسیدن فصل پاییز و بازگشایی مدارس، شپش به یکی از مشکلات مدارس و مهدکودک‌ها تبدیل شده است؛
بیماری‌ای که متاسفانه باورهای نادرست زیادی درباره آن وجود دارند. شپش حشره‌ بسیار ریزی است که در محیط‌های گرم و مرطوب زندگی می‌کند و ۳ جفت پا و قلاب‌های قدرتمندی دارد که به واسطه آن به پوست و مو می‌چسبد و روزانه ۱۰ تخم می‌گذارد و باعث خارش می‌شود. پس اگر کودک شما مرتب سرش را می‌خاراند، بهتر است به کف سر او و مخصوصا پشت گوش‌هایش نگاه کنید. معمولا شپش
قابل تشخیص است اما راه مطمئن‌تر استفاده از شانه‌های مخصوص است. لایه نازکی از مو را از ریشه شانه کنید. اگر شپش وجود داشته باشد، می‌توانید آن را روی شانه ببینید.
برای از بین بردن شپش و حس خارش نیز بهترین کار استفاده از داروهای ضدشپش است. برای اینکه دوباره دچار شپش نشویم نیز باید تمام وسایلی که فرد مبتلا یا کودک با آنها در ارتباط بوده مثل ملحفه‌ها، بالش و حتی کاناپه، عروسک‌ها، کلاه، روسری و… با آب حداقل ۶۰ درجه شسته شوند. آنچه در ادامه می‌خوانید، باورهای نادرست اما رایجی است که در میان مردم درباره شپش سر وجود دارد.
۱٫ شپش تنها در موهای کثیف لانه‌گذاری می‌کند: این باور اشتباه است. برای شپش نوع مو، پرپشت یا کم‌پشت و کوتاه و بلند بودن آن حتی تمیز یا کثیف بودنش مهم نیست اما داشتن موهای بلند، روند درمان را سخت می‌کند.
۲٫ شپش سر ناقل بیماری است: این باور اشتباه است.شپش سر برخلاف شپش تنه، تنها روی سر انسان‌ها و میان موهایشان زندگی می‌کند و منتقل‌کننده یا عامل بروز بیماری خاصی نیست اما از آنجایی که باعث خارش شدید می‌شود، آزاردهنده است و بهتر است شپش‌ها را از بین ببریم. در برخی کودکان نیش این حشرات می‌تواند باعث التهاب پوست سر شود.
۳٫ وقتی همکلاسی فرزندم شپش سر دارد، نیازی نیست که من برای فرزندم درمان ضدشپش آغاز کنم: نه! ین باور اشتباه است.۷۰درصد همشاگردی‌های یک کودک مبتلا به شپش دچار این مشکل می‌شوند. بهتر است همزمان استفاده از محصولات ضدشپش را زیر نظر متخصص آغاز کنید.
۴٫ شپش مخصوص موی کودکان است: نه! شپش مخصوص موی کودکان نیست اما در کودکان شایع‌تر است زیرا آنها عادت دارند حین بازی سرهایشان را به هم بچسبانند و به هم نزدیک شوند. در صورتی که فرزند شما مبتلا به شپش باشد و سرتان را به سرش بچسبانید شما هم گرفتار خواهید شد.
۵٫ ماندگاری شپش روی سر کودکان خانواده‌های فقیر بیشتر است: نه، برعکس! از آنجا که خانواده‌های مرفه اغلب نمی‌توانند بپذیرند که فرزندشان که در رفاه و بهداشت است، دچار این مشکل شود، اتفاقا این مشکل در کودکان آنها دیرتر به تشخیص می‌رسد و معمولا ماندگارتر است. در ضمن والدین در این خانواده‌ها معمولا گرفتارترند و کمتر فرزندان خود را از این نظر بررسی می‌کنند.
۶٫ شپش می‌تواند وارد آب استخر شده و به دیگران منتقل شود: نه! این حشرات توانایی شنا کردن ندارند و نمی‌توانند از طریق آب از سر فرد مبتلا به دیگری منتقل شوند اما در صورتی که از حوله یا برس مشترک استفاده کنید، این امکان وجود خواهد داشت.
۷٫ شپش‌ها می‌توانند پرواز کنند و از روی سر یک فرد روی سر دیگری بپرند: نه! این باور هم اشتباه است. شپش‌ها نمی‌توانند بپرند اما به سرعت حرکت می‌کنند و تنها در صورت تماس مستقیم به سر دیگری منتقل می‌شوند.
۸٫ حیوانات خانگی باعث انتقال شپش سر به انسان هستند: اشتباه است. شپش سر تنها مختص موی انسان است.
منبع:Au Faminin
سمیه مقصودعلی

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «معما چو حل گشت آسان شود»

سایت بدون – وقتی مشکلی پیش می آید موضوع پیچیده است ، فکر همه درگیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *