سایت بدون – سالانه مقدار زیادی مواد غذایی مصرفی در سراسر جهان به نام زباله دور ریخته میشوند. این مساله نه تنها اسراف است بلکه از لحاظ اقتصادی نیز به هیچ عنوان به صرفه نیست. شما اگر هم ببینید بخش قابل توجهی از بودجه ماهانهتان سهم سطلهای زباله میشود آیا به فکر کاهش تولید زباله و کمک به حفظ محیط زیست نخواهید افتاد؟ تنها با رعایت چند نکته ساده در خرید و پخت و پز میتوانید به میزان زیادی از به هدر رفتن پول و سرمایهتان جلوگیریکنید.
نکاتی برای خرید
کاهش زباله مواد غذایی ابتدا از فروشگاههای مواد غذایی آغاز میشود. اگر شما کمتر بخرید، کمتر هم زباله خواهید داشت:
یک دستورکار هفتگی طرحریزی کنید؛ سپس یک لیست خرید تهیه و بر اساس آن عمل کنید.
پیش از خرید، یخچال و کابینتهای خود را بررسی کنید تا مواد غذایی را که از قبل داشتهاید دوباره خریداری نکنید.
خرید مواد غذایی به صورت فلهای شاید باعث صرفهجویی در هزینهها بشود اما این در صورتی است که بتوانید آن مادهغذایی (مانند اسفناج) را پیش از فاسد شدن مصرف کنید.
افزایش مدت ماندگاری موادغذایی
با این چند روش آسان عمر موادغذاییتان را طولانیتر کنید.
سبزیجات نیاز به فضایی برای تنفس دارند؛ آنها را یکجا و روی هم داخل ظرف یا کشوی یخچال قرار ندهید.
برخی از سبزیجات را داخل کیسههای پلاستیکی منفذدار نگهداری کنید و برخی دیگر مانند کاهو و خیار را در دستمالهای کاغذی بپیچید.
مواد غذایی اگر خوب و محکم بسته بندی شده باشد در فریزر بهتر میماند. برچسب و تاریخ روی هریک از بستهها فراموش نشود.
یک فهرست از موادغذایی که از قبل نگهداری میکردید روی در فریزر بچسبانید و ابتدا این مواد را مصرف کنید.
بخشیدن به همسایه ها
اگر یخچالتان پر شده و موادغذایی موجود در آشپزخانه بیش از نیاز روزانهتان است از سطل زباله به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید.
میتوانید آنها را بسته بندی کرده و به همسایگان خود بدهید
مواد غذایی سالم، و دست نخورده را می توان به مکانهای ویژه نیازمندان تحویل دهید
بیشترین استفاده
از مواد غذایی مانده فرآوری
بخشهایی از سبزیجات را که معمولا نمیخورید میتوانید در غذاهای مختلف استفاده کنید؛ برای مثال، از ساقه گشنیز، جعفری و قارچ، همراه با برگ کرفس می توانید در تهیه سوپها استفاده کنید.
از سبزیجات تقریبا پژمرده می توان برای دامها یا حیوانات اهلی خانگی استفاده کرد.
میوه هایی که به ویژه در فصل خود فراوان هستند را به تکه های کوچک برش زده و در فریزر قرار دهید. از این میوه های یخزده میتوان در تهیه انواع اسموتی و پورهها استفاده کرد.
برخی گیاهان سفت مانند رزماری را برعکس آویزان و خشک کنید. استفاده از رزماری خشک، عطر و طعم خوبی به کباب میدهد.
گوشت و غذاهای دریایی
قسمتهای غیرقابل مصرف مرغ، گوشت گاو،استخوان همچنین پوسته میگو و سرماهی و استخوانهای آن را میتوانید برای دام و احشام استفاده کنید.
اضافه یک مرغ سرخ شده را میتوان با کمی سبزیجات و هرچیزی که در یخچال دارید داخل یک قابلمه ریخته و از آن غذایی جدید تهیه کنید.
پنیر
از تکه های اضافی پنیر در ماکارونی استفاده کنید و تکه های رنده شده را به سالاد یا املت اضافه کنید.
نان
نانهای بیات را چرخ کرده و به عنوان پودر سوخاری یا در شامی کباب و تهیه کتلت از آن استفاده کنید.
نان بیات برای نان تست فرانسوی و پودینگ نان بسیار عالی است حتی میتوان از آن برای کف برنج یا جوجه سرخ شده نیز استفاده کرد.
نان مانده را داخل لایه های پلاستیک یا فویل پیچیده و فریز کنید و برای استفاده، آن را داخل اتاق گذاشته تا با دمای اتاق یکسان شود سپس آن را از فویل درآورده ، کمی آب به آن بپاشید و در انتها آن را به مدت ١٠ دقیقه گرم کنید.