فارس نوشت: استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اکنون میانگین مرگ ناشی از کرونا در ایران به ازای یک میلیون نفر، ۲.۵ برابر میانگین دنیاست، گفت: سیاستهایی که تاکنون اعمال شده بیشتر نگاه درماننگری داشته تا نگاه پیشگیرانه و بهداشتی.
حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: تهران محل تقاطع همه رفتارهای شهرها و استانهای کشور است و مواجههها الگوی پیچیدهتری نسبت به نقاط دیگر دارند و به علت تردد زیاد، شانس ابتلا و سرعت انتشار و الگوی بیماری متفاوت بوده و افزایش مییابد.
او افزاد: طبیعتا تهران ویژگی خاص خود را دارد. در اپیدمیها نکته مهم رابطه بین مواجهه یافتگی و پیامد است. هر چقدر مواجهه یافتگی با موارد ابتلا بیشتر باشد؛ به خصوص کووید ۱۹ که سرعت انتشار بالایی دارد این موضوع قابل توجه تر است.بعد از اینکه بیماری عفونی در جامعهای ماندگار شد و حالت بومی پیدا کرد، کم کم سیستم ایمنی مردم نسبت به آن بیماری ایمنی پیدا میکند.
سوری ادامه داد: البته نمیگوییم که افراد مبتلا نمیشوند، اما وقتی یک نفر از بیرون منطقه با یک الگوی اپیدمی متفاوتی وارد آن جامعه میشود، میتواند این تعادل نسبی به دست آمده را مختل کند.
استاد اپیدمیولوژی داتشگاه شهید بهشتی گفت: تهران اکنون چنین ویژگی دارد و به طور مرتب الگوی آن تحت تاثیر ترددهاست. از طرف دیگر تنوع شیوه زندگی، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و رفتاری در تهران بسیار بالاست، اما در نقاط دیگر این چنین نیست و این باعث پیچیده شدن اپیدمی شده است. تحقیقاتی که در تهران انجام دادیم نشان میدهد اپیدمی ابتدا در شرق تهران متمرکز بود اما کم کم به سمت مرکز شهر تهران آمده است؛ البته هنوز شرق آن نیز آلوده است اما در غرب تهران و شمال غرب آن وضعیت اپیدمی را خیلی به صورت حاد نمیبینیم؛ در حالی که در شرق، مرکز و جنوب تهران وضعیت بدتر است.