کریستیانو رونالدو پشت چراغ قرمز اولدترافورد/ دست رد منچستر یونایتد


سایت بدون – در میان جنجال سوپرلیگ اروپا یک داستان نقل و انتقالات به محاق رفت که در هر بازه زمانی دیگری می‌توانست خبر یک رسانه‌ها باشد، اینکه کریستیانو رونالدو شاید دوباره به منچستریونایتد برود.
البته این موضوع تازه‌ای نیست و قبلاً هم با آن مواجه شده‌ایم. در واقع هر بار که رونالدو از تیمی که در آن بازی می‌کند، رضایت ندارد یا شایعاتی درباره جدایی‌اش مطرح می‌شود، بازگشت «رویایی» به اولدترافورد در دستور کار قرار می‌گیرد. در سال ۲۰۱۸ وقتی از ژوزه مورینیو سؤال شد که آیا احتمال دارد فوق‌ستاره پرتغالی به منچستریونایتد برگردد و او تأکید کرد هیچ‌وقت چنین قراری در کار نبوده. با وجود آنکه اوله گنار سولشر در اواخر اسفند گذشته نام رونالدو، هم تیمی سابقش را در فهرست بازیکنان مورد نیاز باشگاه قرار داد اما در تابستان پیش رو هم احتمال این انتقال ضعیف است.
این حرف‌ها از کجا در می‌آید؟
آنطور که استنباط می‌شود، رونالدو به دلایل متعدد از بازی در یوونتوس رضایت ندارد. رسانه‌های ایتالیایی او را برای حذف یووه از مرحله یک‌هشتم‌نهایی لیگ قهرمانان به وسیله پورتو، مقصر اصلی قلمداد کردند؛ این یک واقعیت غیرقابل تردید است که بیانکونری شاید در فصل آینده این رقابت‌ها حضور نداشته باشد. یووه در حال حاضر در رده چهارم سری A قرار دارد هم امتیاز با میلان رده پنجمی که ۱۹ اردیبهشت باید با یکدیگر روبه‌رو شوند. در ماه پایانی این فصل باید با بخت اول قهرمانی، اینتر هم بازی کنند و این یعنی احتمال از دست دادن امتیازات بیشتر کاملاً واقع‌بینانه است.
رونالدو با آنکه در ۳۶ سالگی فرم بدنی ایده‌آل خود را حفظ کرده اما برای اینکه بتواند ششمین بار قهرمان اروپا شود، وقت زیادی ندارد. قرارداد او با تیم تورینی تا تابستان سال آینده اعتبار دارد و به نظر می‌رسد اگر یووه نتواند به رقابت‌های فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا صعود کند، میل دارد نام رونالدو را از فهرست دستمزدبگیران خود خارج کند. گفته می‌شود او سالانه ۳۰ میلیون یورو دستمزد می‌گیرد و این یعنی بالاترین دستمزد لیگ ایتالیا با فاصله در اختیار او است. منچستریونایتد اما یکی از معدود تیم‌هایی است که با وجود متحمل شدن خسارات سنگین مالی از شیوع ویروس کرونا هنوز هم پول جذب رونالدو را دارد. آخرین آمار مالی یونایتد نشان می‌دهد فهرست دستمزدبگیران این باشگاه که شامل بیش از هزار نفر می‌شود، ۲۸۴ میلیون پوند بوده در مقایسه با ۳۳۲ میلیون پوندی که ۱۲ ماه قبل پرداخت می‌کردند ده درصد کاهش نشان می‌دهد.
در واقع منچستریونایتد بودجه لازم برای خرج کردن را دارد اما به این سادگی هم نیست.
کایران مگوایر کارشناس اقتصاد فوتبال می‌گوید: «یونایتد پول خریدن رونالدو را دارد. فهرست دستمزد آنها در سال ۲۰۲۰ کاهش داشته بنابراین می‌توانند. از طرف دیگر و از جهت خبرسازی، گلیزرها می‌خواهند یک برگ برنده رو کنند و این می‌تواند کسی در اندازه رونالدو باشد. بنابراین نتایج مثبتی در انتظار است. این تیم همچنین تقریباً از صعود به لیگ قهرمانان فصل بعد و کسب درآمدهای ناشی از آن مطمئن است اما مسأله انتظار دستمزد او است، اگر بخواهد مثل ایتالیا دستمزد بگیرد، حدود ۳۰ میلیون یورو خواهد بود. او باید خیلی بیشتر بگیرد چون سیستم مالیاتی ایتالیا به بازیکنان اجازه می‌دهد مبلغ ثابتی بپردازند و بخش قابل توجهی از درآمد بازیکنان معاف از مالیات می‌شود.»
حتی اگر رونالدو بخواهد از دریافت بخشی از دستمزد خود صرفنظر کند تا راه این انتقال تسهیل شود-و از نظر بسیاری او آماده است که این کار را انجام دهد- اما درباره بازگشت به منچستر تردیدهایی دارد. او که پنج بار جایزه بهترین بازیکن جهان را به خود اختصاص داده، یک ستاره محبوب در اولدترافورد محسوب می‌شود و نگران است که اگر در دوره دوم بازی در این تیم اوضاع آنچنان که می‌خواهد پیش نرود، سابقه درخشانش در این تیم کمرنگ می‌شود و اعتبارش را در میان هواداران از دست می‌دهد.
علاوه بر آن، یونایتد زیر نظر مربی نروژی در استراتژی نقل و انتقالات تغییر حالت داده و بیشتر روی جذب بازیکنان جوان و آینده‌دار تمرکز کرده و تنها بازیکنان باتجربه ارزان‌تر مثل ادینسون کاوانی جذب می‌شوند تا ساختار دستمزد باشگاه بعد از جدایی الکسیس سانچس به ثبات برسد.
حتی اگر رونالدو به عنوان مثال حاضر شود ۱۰ میلیون یورو از دستمزدش را کم کند همچنان از داوید دخئا که در یونایتد بالاترین دستمزد را می‌گیرد، مبلغ بیشتری دریافت می‌کند.
درست است که یونایتد یکی از چند باشگاهی است که از نظر لجستیکی امکان جذب رونالدو را دارد اما باید دید آنها میل دارند این ارقام هنگفت را برای یک بازیکن ۳۶ ساله بپردازند. واقعیت این است که اولویت‌های این باشگاه در مسیر دیگری است.
رونالدو برای همیشه یکی از ستاره‌های تاریخ یونایتد باقی خواهد ماند اما شانس او برای اینکه فصل جدیدی در کتاب این باشگاه برای خود ثبت کند، واقعاً کم است.
منبع: گل

مطلب پیشنهادی

پایداری باور؛ چرا ما مقابل تغییر در عقایدمان مقاومت داریم

سایت بدون – مقاومت در برابر تغییر باور، که به اثر بازگشتی یا محافظه‌کاری مفهومی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *