یک ساعت بعد از خوردن همبرگر چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/4ZvMBF_xOhXWf0_scSeg8pQHQ-U=/0x272:1491x1370/1200x800/filters:focal(518x443:926x851)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/56145745/04_Our_Burger_stack.0.jpg
سایت بدون -پزشکان و متخصصان تغذیه میانه خوبی با فست‌فودها به خاطر کالری، قند، چربی و نمک فراوانشان دارند، اما با وجود توصیه‌ها و هشدارهای مکرر آنها، باز هم مصرف‌کنندگان و دوستداران این قیبل غذاها کم نیستند. در «پوستر سلامت» این هفته، گام به گام با خوردن یک ساندویچ همبرگر همراه می‌شویم تا ببینیم در هر دقیقه چه اتفاق‌هایی در بدن می‌افتد

۱۰ دقیقه بعد: مغزتان از شما تشکر می‌کند!
یک ساندویچ همبرگر بزرگ تقریبا ۵۴۰ کیلوکالری انرژی دارد و باعث افزایش قند خون بیش از حد طبیعی می‌شود. در آغاز، فرمانی به مغز برای افزایش ترشح دوپامین داده می‌شود که هورمون شادی محسوب می‌شود و در بدن افرادی که ماده مخدری مانند کوکایین مصرف می‌کنند هم ترشح می‌شود و به این ترتیب فرد احساس شادی می‌کند و به مصرف بیشتر تحریک می‌شود.
۲۰ دقیقه بعد: قند به شما حمله می‌کند!
آیا می‌دانید یک همبرگر بزرگ دارای مقادیر قابل‌ملاحظه‌ای قند و سدیم است؟ این ۲ ترکیب بدن را به دریافت بیشتر وادار می‌کند و دریافت بیش از اندازه این ۲ ترکیب برای بدن زیان‌هایی از جمله افزایش احتمال ابتلا به چاقی، دیابت، فشارخون و بیماری‌های قلبی را همراه دارد.
۳۰ دقیقه بعد: سدیم به شما حمله می‌کند!
یک ساندویچ همبرگر بزرگ حاوی ۹۷۰ میلی‌گرم نمک است، در حالی که سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده افراد روزانه کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنند. بعد از خوردن این مقدار نمک در یک وعده فرد احساس تشنگی می‌کند و در اکثر اوقات این حس با گرسنگی اشتباه گرفته می‌شود. در نتیجه فرد همچنان به غذا خوردن ادامه می‌دهد. نمک فراوانی که در یک وعده وارد بدن شده به کلیه‌ها نیز فشار می‌آورد و باعث افزایش فشارخون می‌شود و زمینه بروز بیماری‌های قلبی و سکته فراهم خواهد شد.
۴۰ دقیقه بعد: خواب به شما حمله می‌کند!
بعد از خوردن یک همبرگر بزرگ اکثر افراد دوست‌ دارند استراحت کنند و چرتی بزنند. قند بالای موجود در همبرگر باعث افزایش ترشح انسولین می‌شود. این هورمون که از پانکراس ترشح شده باید میزان قندخون را کنترل کند. با افت ناگهانی قند بعد از ترشح انسولین، فرد احساس خستگی می‌کند و دوست دارد استراحت کند. کم‌کم دوباره گرسنگی سراغ فرد می‌آید.
۶۰ دقیقه بعد: هضم چربی‌ها به کندی آغاز می‌شود!
به‌طور معمول ۲۴ تا ۷۲ ساعت زمان لازم است تا غذا در بدن هضم شود. همبرگر از جمله غذاهایی است که دیرتر هضم می‌شود و به دلیل چرب‌بودن بیش از ۳ روز زمان می‌برد تا کاملا هضم شود. جالب است بدانید اسیدهای چرب ترانس در بدن ۵۱ روز زمان لازم دارند تا هضم شوند و یک همبرگر بزرگ ۵/۱ گرم چربی ترانس دارد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند دریافت این گروه از چربی‌ها احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، چاقی، سرطان و دیابت را افزایش می‌دهد، بنابراین اگر ساندویچ همبرگر را
هر‌از‌گاهی در برنامه غذایی خود می‌گنجانید، سعی کنید به جای سیب‌زمینی سرخ‌شده کنار این ساندویچ از سالاد و به جای انواع کولاها از آب معدنی استفاده کنید. نان مصرفی‌تان را نیز می‌توانید از نوع سبوس‌دار درخواست کنید و اندازه کوچک ساندویچ را سفارش دهید.
ترجمه: سمیه مقصودعلی

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ بابل؛لایه های زیرین ارتباطات انسانی

سایت بدون – فیلم بابل (Babel) محصول سال ۲۰۰۶، به کارگردانی الخاندرو گونزالس اینیاریتو، یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *