۱۰ کشور برتر روباتیک جهان کدامند؟

شیوع کرونا میزان تقاضا برای اتوماسیون و استفاده از روبات‌ها را تسریع کرده است و ارزش بازار جهانی روبات‌ها تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۲۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید

Chat bot thinks virtual robot assistance. Concept of chat bot a virtual online assistant.


سایت بدون – طبق گزارش اخیر فدراسیون بین‌المللی روباتیک (IFR)، میزان استفاده از روبات‌های صنعتی در کارخانه‌ها در سراسر جهان با سرعت بالایی درحال افزایش است. این فدراسیون که در تازه‌ترین گزارش خود آمار سال ۲۰۲۱ را ارائه داده، یادآور شده است که میانگین جدید تراکم جهانی روبات تقریباً دوبرابر تراکم گزارش شده مربوط به ۵سال قبل از آن یعنی سال ۲۰۱۵ است و تخمین زده می‌شود که با توجه به رشد سالانه ۴۶درصدی تقاضای جهانی برای روبات‌های صنعتی، ارزش بازار جهانی روبات‌ها تا سال ۲۰۲۵ به ۲۴۸٫۵میلیارد دلار برسد. دراین گزارش، شیوع کرونا به‌عنوان عاملی یاد شده که میزان تقاضا برای اتوماسیون را دو چندان کرده است و با اعمال اقدامات قرنطینه‌ای، عملاً شرکت‌ها به طور فزاینده‌ای از روبات‌ها استفاده می‌کنند. اما کشورهای برتر در زمینه اتوماسیون و تجهیز به روبات کدامند؟
بازار ۲۴۸٫۵میلیارد دلاری روبات‌ها
استفاده از هوش مصنوعی(AI) وعلم روباتیک در جهان روبه افزایش است و کشورهایی که اتوماسیون و روبات‌های بیشتری درآنها دیده می‌شود و از هوش مصنوعی بهره بیشتری می‌برند، عملاً بر کاهش حجم کار شاغلان و بهره‌وری بیشتر متمرکز هستند. هرچند نگرانی‌هایی در جهان وجود دارد که هوش مصنوعی شغل انسان ها را ربوده است، اما این نگاه چندان دقیق نیست. در کشورهای مجهز به روبات‌های بیشتر، کارگران مهارت‌های تازه‌ای یاد می‌گیرند تا بر روبات‌ها نظارت داشته باشند به این ترتیب تنها نوع شغل این افراد تغییر می‌کند و عملاً اشتغال ازبین نمی‌رود. طبق آمارهای فدراسیون بین‌المللی روباتیک، میزان فروش جهانی روبات‌های صنعتی در یک دهه، ۶ برابر شده است به گونه‌ای که در سال ۲۰۲۱ آسیا نزدیک به ۷۰درصد از خرید روبات‌های صنعتی را به خود اختصاص داده است و در رأس آنها چین با۲۱ درصد سهم  در این بازار قرار دارد و البته این سرمایه گذاری‌ها در هند نیز آغاز شده است. تخمین زده می‌شود بازار روبات‌ها اعم از صنعتی و غیرصنعتی، تا سال ۲۰۲۵ به ۲۴۸٫۵ میلیارد دلاربرسد که نسبت به ۴۸٫۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹، این رقم ۵ برابر خواهد شد.
صدرنشینی کره جنوبی
یکی از کشورهای پیشرو در زمینه علم روباتیک و اتوماسیون، کره جنوبی است. هرچند چین سریعتر از هر کشور دیگری وارد حوزه اتوماسیون و روبات‌ها شده، اما طبق تازه‌ترین گزارش فدراسیون بین‌المللی روباتیک(IFR)، کره جنوبی یکی از برترین کشورهای مجهز به اتوماسیون در جهان محسوب می‌شود و از نظر استفاده از روبات‌ها در جایگاه نخست جای گرفته است. این کشور مجهز به هوش مصنوعی، بر داشتن بالاترین تراکم روبات در صنعت تولید متمرکز است. بر اساس آخرین آمار IFR، کره جنوبی دارای بیشترین تراکم روبات است به گونه‌ای که به ازای هر ۱۰هزار کارمند، ۶۳۱ روبات وجود دارد که البته این رقم ۸ برابر میانگین جهانی است. محققان در برخی گزارش‌ها یادآور شده‌اند که این ارقام نشان می‌دهد اگر هر روبات صنعتی بتواند کارهای بیش از ۱۵کارگر تمام وقت انسانی را انجام دهد، روزی فرا می‌رسد که روبات‌ها بتوانند در کره جنوبی تقریباً به اندازه کل نیروی انسانی این کشور کار کنند به این ترتیب نیروی کار انسانی با کسب مهارت مناسب، بیشتردر حوزه هوش مصنوعی، نظارت بر عملکرد روبات‌ها و مدیریت اتوماسیون فعالیت خواهند داشت. کره جنوبی همچنین یکی از اولین کشورهایی است که کل سیستم راه‌آهن ملی را به یک شبکه هوشمند، پر از حسگر و مجهز به اینترنت اشیا(IOT) تبدیل کرده است و داده‌های مربوط به هر سفر و میزان کارآمدی سیستم را رصد می‌کند.
صادرات روبات‌های صنعتی ژاپن به چین
دومین کشور محبوب در زمینه هوش مصنوعی و اتوماسیون، ژاپن است که البته بر صادرات روبات‌های صنعتی تمرکز دارد. دولت ژاپن میلیون‌ها دلار بودجه را برای تبدیل شدن به یکی از کشورهای پیشرو در اتوماسیون اختصاص داده است. حالا دیگر ۵مورد از ۱۰تولید کننده برتر تجهیزات اتوماسیون را کارخانه‌های ژاپنی تشکیل می‌دهند و امروزه شرکت‌های اتوماسیون ژاپنی از رشد شدید تقاضا برای محصولات خود سود می‌برند. این کارخانه‌ها زمانی که زنجیره‌های تأمین بین‌المللی به‌دلیل همه‌گیری کووید۱۹ مختل شدند، یک مزیت بزرگ محسوب می‌شدند.گفتنی است چین و امریکا، بازارهای برتر ژاپن برای صادرات روبات‌های صنعتی هستند و به گفته فعالان این بخش، صادرات روبات‌های صنعتی ژاپنی در ۵ سال گذشته رشد متوسط سالانه ۶ درصدی داشته است. بازار داخلی ژاپن دومین بازار بزرگ دنیا برای صنعت روباتیک این کشور پس از چین محسوب می‌شود. گفتنی است ۳۶ درصد از صادرات روباتیک و فناوری اتوماسیون ژاپن به مقصد چین است و امریکا با سهم بازار ۲۲ درصدی، دیگر بازار برتر صادرات ژاپنی روباتیک و فناوری اتوماسیون محسوب می‌شود.
موفقیت سنگاپور در صنعت الکترونیک
سنگاپور هم از فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی برای معرفی اتوماسیون در انواع صنایع استفاده کرده و حدود ۹۰درصد روبات‌ها را در صنعت الکترونیک نصب کرده است تا به سومین کشور پیشرو در زمینه اتوماسیون تبدیل شود. صنعت الکترونیک، بویژه تولیدکنندگان نیمه‌هادی‌ها و تجهیزات جانبی کامپیوتر با سهم ۷درصدی، مشتری اصلی روبات‌های صنعتی در سنگاپور هستند. سنگاپور یکی از کشورهای برتر مجهز به اتوماسیون و استفاده از روبات‌ها در بخش‌های مختلف به شمار می‌رود و انتظار می‌رود که این کشور به روند فعالیت خود در این زمینه ادامه دهد به گونه‌ای که محققان، صدرنشینی این کشور را در سال‌های آینده دور از ذهن نمی‌دانند.
تمرکز چین بر تولید روبات‌های صنعتی
 چین نیز یکی دیگر از کشورهای برتر در زمینه اتوماسیون و علم روباتیک است و در جایگاه چهارم جهان قرار گرفته است. دولتمردان بر تبدیل چین به یک کشور هوش مصنوعی با تولید روبات‌های صنعتی و روبات‌های شخصی متمرکز شده‌اند وانتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ تراکم روبات های صنعتی چین به ۳۷ واحد برای هر ۱۰۰۰نفر برسد که به این ترتیب بیش از نیمی از کمبود نیروی کار چین را در سال ۲۰۵۰ جبران خواهد کرد. گفته می‌شود یک روبات می‌تواند سالانه حدود ۶۰هزار تا ۸۳هزار ساعت کار فیزیکی انجام دهد که تا سال ۲۰۵۰ معادل ۱۰۰میلیون تا ۱۴۰میلیون ساعت کار در سال خواهد بود. در چند سال گذشته سرعت جایگزینی انسان با روبات‌ها در صنایع چین بسرعت درحال افزایش بوده است و بیشتر شرکت‌های خدمات یکپارچه روباتیک صنعتی و تولید هوشمند، فروش سالانه خود در سال ۲۰۲۱ را حداقل ۲ برابر کرده‌اند. گفتنی است در سال ۲۰۱۵، چین هدف خود را ساخت سالانه ۲۶۰ هزار روبات صنعتی تا ۲۰۲۵ تعیین کرد که این هدف ۴ سال زودتر محقق شد، زیرا در سه ماهه نخست سال گذشته میلادی ۲۶۸هزار و ۶۹۴دستگاه روبات صنعتی تولید شد.
آلمان، پیشتاز در اتحادیه اروپا
آلمان هم در رتبه پنجم کشورهای مجهز به اتوماسیون قرار دارد و به‌عنوان یکی از کشورهای پیشرو فعال در حوزه روباتیک در اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. آلمان ۳۳درصد از موجودی روبات‌های اروپا را به خود اختصاص داده و این بدان معناست که کارخانه‌های آلمان تقریباً سه برابر بیشتر از ایتالیا (۷۸۲۰۰ دستگاه)، حدود ۵برابر فرانسه (۴۴۸۰۰ دستگاه) یا ۱۰برابر بریتانیا (۲۳۰۰۰ دستگاه) روبات‌های صنعتی در حال استفاده دارند. جهانیان این کشور را با راه‌اندازی نخستین قطار خودران جهان و صنعت خودروسازی درحال رشد این کشور می‌شناسند و دولت آلمان نیز آزادی زیادی به کسب و کارها و استارتاپ‌های متمرکز بر اتوماسیون داده است تا شاهد نتایج درخشانی در زمینه اتوماسیون و علم روباتیک باشد. سوئیس، ایتالیا، فنلاند، سوئد و دانمارک هم جزو ۱۰کشور برتر جهان در زمینه اتوماسیون و تولید روبات‌های صنعتی و شخصی هستند و در رتبه ششم تا دهم جای گرفته‌اند.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «کارکردن خر و خوردن یابو»

سایت بدون – ضرب‌المثل «کار کردن خر و خوردن یابو» به وضعیتی اشاره دارد که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *