۱۰ فوتبالیست موفق در عرصه تجارت/ پولت را درست خرج کن


فوتبالیست‌ها انگار گرایش دارند به اینکه ثابت کنند نمی‌توانند به خوبی پولشان را مدیریت کنند همانطور که اسطوره ایرلند شمالی، جورج بست یک بار گفته بود: «من پول زیادی را برای خوشگذرانی، انواع پرنده و ماشین‌های سریع صرف کردم، بقیه را هم هدر دادم.»
آنطور که روزنامه ایندیپندنت گزارش داده از هر پنج بازیکن لیگ برتر سه تا بعد از بازنشستگی اعلام ورشکستگی می‌کنند اما این قانون شامل حال همه نمی‌شود و بازیکنانی هستند که ثابت کرده‌اند بیش از زمین فوتبال در بیرون آن مهارت دارند و در پایان دوران حرفه‌ای ورزشی مهارت‌های اقتصادی اعجاب‌انگیز خود را به رخ کشیده‌اند. حالا نسل جدید فوتبالیست‌ها فعالیت را زودتر شروع کرده‌اند و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌خواهند خودشان را به عنوان یک برند باارزش معرفی کنند و جا بیندازند البته همه در کسب وکار تجاری‌شان موفق نیستند و گاهی در دومین حرفه خود شکست می‌خورند. به هر حال فوتبالیست‌ها در دوران حرفه‌ای نسبتاً کوتاه خود فرصت دارند با توجه به درآمدهای هنگفت‌شان سرمایه‌گذاری مناسب و پرسودی راه بیندازند و تمام تمرکز و توان خود را روی افتتاح رستوران و شغل‌های کلیشه‌ای اینچنینی نگذارند. به عملکرد اقتصادی موفق چند بازیکن فوتبال می‌پردازیم.

دیوید بکام
در گذشته بازیکنان لزوماً به مد و تیپ و استایل ربط نداشتند اما یک نفر این رویه را به شکلی اساسی تغییر داد؛ دیوید بکام. ستاره سابق منچستریونایتد و رئال مادرید یکی از نخستین فوتبالیست‌هایی بود که در دنیای خارج از فوتبال برای خودش نامی دست و پا کرد. از مدل مو گرفته تا تتو، کفش‌های فوتبالی یا ناخن‌های لاک زده، بکام در همه اینها برند شد. در سال ۲۰۱۳، او پردرآمدترین بازیکن فوتبال جهان شد که در آن سال بیش از ۵۰ میلیون دلار درآمد کسب کرده بود. بکام برای ستاره‌های بعد از خودش مثل کریستیانو رونالدو در این زمینه الگو شده و امپراتوری اقتصادی خودش را راه انداخته. آخرین اقدام این ستاره محبوب و ۴۵ ساله خریدن باشگاه اینتر میامی است که کمی قبل از شیوع ویروس کرونا کارش را آغاز کرد.
 
الیور کان
دروازه‌بان افسانه‌ای آلمان، الیور کان بعد از دوران حرفه‌ای درخشان خود کنار نرفت و از سال ۲۰۰۸ به عنوان مفسر با شبکه ZDF همکاری می‌کند. او از ژانویه ۲۰۲۰ به عضویت هیأت مدیره بایرن‌مونیخ درآمد. همچنین سه سال قبل، کان کمپانی گلدپلی را تأسیس کرد که اپلیکیشن خاص مربیگری ارائه می‌کند و به دروازه‌بان‌ها دستکش و ساک می‌فروشد.
 جرارد پیکه
جرارد پیکه یکی از بهترین فوتبالیست‌های جهان در دفاع و بازیکنی که در ۲۵ سالگی به تمام افتخاراتی که یک بازیکن می‌تواند به آن برسد، رسیده بود. او از سال ۲۰۱۰ با خواننده مشهور کلمبیایی، شکیرا ازدواج کرده و دو فرزند دارند اما این همه‌اش نیست. گفته می‌شود‌ آی‌کیوی پیکه ۱۴۰ است. این اسپانیایی به راحتی و با موفقیت در مسابقات پوکر شرکت می‌کند و با کمپانی خود با نام کاسموس گلوبال هلدینگ در صنایع متنوعی از جمله تنیس و رسانه سرمایه‌گذاری کرده است. او همچنین مسئول اصلاحات در جام دیویس، تورنمنت سنتی تنیس برای تیم‌های ملی شد. پیکه همچنین مالکیت تیم دسته سومی اف‌سی آندورا را در اختیار دارد و می‌گوید به دنبال آوردن این تیم به لیگ قهرمانان است.
 
کریستین فوکس
بازیکن اتریشی که سابقه بازی در ماینتس و شالکه را دارد و در حال حاضر برای لسترسیتی بازی می‌کند، توانایی‌های دیگری هم از خود بروز داده. او یک سریال ویدئویی آنلاین درست کرده که در آن کارهای عجیب و چالش‌های مربوط به فوتبال انجام می‌دهد. او همچنین در سایت خود محصولاتی را به فروش می‌رساند. فوکس ۳۴ ساله تیمش را در جام جهانی مجازی باشگاه‌ها زیر نظر فیفا شرکت داد. او به سایت فدراسیون جهانی فوتبال گفت: «من می‌خواهم ستاره‌های آینده فوتبال الکترونیکی را بسازم چون الان بازیکنان خیلی خوبی هستند و ما به دنبال تمرکز روی نسل بعد هستیم.»
 
متیو فلامینی
کمپانی متیو فلامینی هیچ ربطی به فوتبال، مد یا ورزش ندارد. این فرانسوی که سابقه بازی در میلان و آرسنال را دارد و آخرین تیم حرفه‌ای او ختافه بود، با GF Biochemicals یک هدف مشخص را دنبال می‌کند و آن به دست آوردن جانشین برای محصولات متکی به نفت است. کمپانی فلامینی که در آن دیگران نیز سهام دارند، نخستین کمپانی است که به تولید انبوه اسید لوولینیک رسیده و این صنعتی است که بر اساس پیش‌بینی فوربز بیش از ۳۳ میلیارد دلار ارزش دارد. فلامینی فعالیت‌های گسترده‌ای هم در جهت حمایت از محیط زیست و اکوسیستم انجام داده است.
 
فیلیپ لام
یکی دیگر از موفق‌ترین فوتبالیست‌های تاریخ آلمان که انواع و اقسام جام‌ها و موفقیت‌ها را در زمین فوتبال به دست آورده. فیلیپ لام معمولاً اطلاعات زیادی از خودش منتشر نمی‌کند اما حتی در زمانی که مشغول بازی بود، به تجارت علاقه نشان داد. او در سال ۲۰۱۷ سهام کمپانی تولید لوازم بهداشتی Sixtus را خرید و بعداً به طور کامل مالکیت این کمپانی را به دست آورد ضمن اینکه در بخت‌آزمایی ورزشی آلمان هم سهامدار اصلی است. او در سال ۲۰۰۸ کمپانی تولید مواد غذایی «اشنیکوپه» را نیز به دست گرفت.
 
بیورن گلدن
گاهی اوقات بازیکنان فوتبال در خارج از زمین به مراتب موفق‌تر از درون آن هستند. یک نمونه آن بازیکن سابق تیم ملی نروژ، بیورن گلدن است که از سال ۲۰۱۳ به عنوان مدیر اجرایی پوما فعالیت می‌کند. او سابقه فعالیت برای دایشمن، پاندورا و آدیداس را نیز دارد.
 
اولی هوینس
غیر از مسأله فرار مالیاتی، چیز زیاد دیگری در زندگی اولی هوینس او را به دردسر نینداخته. او به عنوان بازیکن تیم ملی آلمان غربی قهرمان جهان و جام ملت‌های اروپا شد ضمن اینکه در رده باشگاهی هم افتخارات بسیاری به دست آورد. او بعدها به عنوان مدیر بایرن‌مونیخ این تیم را به قدرتمندترین و پردرآمدترین باشگاه آلمانی با فاصله بسیار زیاد نسبت به رقبا تبدیل کرد. هوینس که دست‌به‌خیر است و در زمان نیاز به باشگاه‌ها و افراد مشهوری چون بوروسیادورتموند و مونیخ ۱۸۶۰ و همچنین گرد مولر و سباستین دایسلر کمک کرده، در سال ۱۹۸۵ یک کارخانه سس راه انداخته و محصولاتش در تمام آلمان پرطرفدار است.
 
مارسل یانسن
بازیکن سابق تیم ملی آلمان و باشگاه‌های مونشن گلادباخ و هامبورگ که یک فصل هم برای بایرن‌مونیخ بازی کرد، یک سرمایه‌گذار موفق است. او با تأسیس یک کمپانی با نام MJ Beteiligung در پنج کار متفاوت شرکت دارد، از جمله یک رستوران با نام کینلوا، یک مرکز تهیه دارو، یک مرکز تجهیزات ورزش‌های ساحلی و البته یک شرکت مد ورزشی. او همچنین به عنوان مفسر برای شبکه اسکای کار می‌کند.
 
زلاتان ابراهیموویچ
«من به عنوان سلطان آمدم و به عنوان اسطوره می‌روم».
همه ما می‌دانیم چیزی که زلاتان اصلاً کم ندارد، اعتماد به نفس است. او همچنین عاشق تبلیغ خودش است. یک بیوگرافی با عنوان «من زلاتان هستم» منتشر کرده، اپلیکیشنی با عنوان «زلاتان از پریز کشیده شده» راه انداخته و یک بازی موبایلی با نام «افسانه‌های زلاتان» ایجاد کرده که البته خودش هم در آن می‌درخشد. او همچنین در سال ۲۰۱۶ یک برند مد ورزشی با عنوان A-Z راه انداخت که حرف آخر آن به اول اسم خودش برمی‌گشت. این برند دو سال بعد اعلام ورشکستگی کرد.

نویسنده :کورنلیا مایر- سوفیا آنکل
منبع: بیزنس اینسایدر

مطلب پیشنهادی

حتما باید ببینید/ آنا و پادشاه؛ تایلند به روایت خانم معلم

سایت بدون – آنا و پادشاه (Anna and the King) یک فیلم درام تاریخی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *