۱۱ ترسی که باید کارآفرینان بر آن چیره شوند /فرمول دل به دریا زدن

http://t6.rbxcdn.com/1670ecfd2b233b5ed9ca8a2bd0d268f1

 سایت بدون -ترس یکی از واکنش‌های اصلی روانی در انسان‌هاست. ذهن ما دارای مرزبندی‌هایی است که عبور از آنها موجب احساس ترس می‌شود تا ما را از حوادث حفظ کند و به این ترتیب سلامتمان حفظ خواهد شد. اما اگر بیش از اندازه به ترس‌های خود پر و بال دهید، از بسیاری کارها باز می‌مانید و ذهن اجازه جلورفتن نخواهد داد. ترس مولد ترس است. این جمله به این معنی است که هر چه از کارها و چیزهایی که از آنها می‌ترسید بیشتر دوری کنید، وحشت بیشتر و فزاینده‌تری نسبت به آنها پیدا خواهید کرد. برای حل این مشکل باید با نگرانی‌ها و ترس‌های وجودی خود که گاهی برای مدت طولانی در وجودتان رخنه کرده‌اند، روبه‌رو شوید. باید ترس‌ها را شناخت و راهی برای گذشتن از میان آنها پیدا کرد.
ترس‌های مختلفی بر سر راه کارآفرینان ظاهر می‌شود. اگر نتوانید به درستی با آنها روبه‌رو شده و از این چالش‌ها عبور کنید، در نهایت ترس بر شما چیره و مسلط خواهد شد. هر ترسی که دارید، وقتش شده که با آن روبه‌رو شوید و از آن عبور کنید. در غیر این صورت به‌زودی همین ترس‌ها مانع رسیدن شما به قله‌های موفقیت‌تان خواهد شد.

ترس از شکست شکست گاهی اوقات بدترین اتفاق ممکن به نظر می‌رسد. زمانی که به شکست فکر می‌کنید تصویری از احساس ناامیدی و شرمندگی غیر قابل تحمل و اندوه شدید از دست دادن همه‌چیز در ذهنتان نقش می‌بندد. اما باید بدانید معمولا ریشه اصلی ترس از شکست، غرور است.  شاید احساس کنید اگر شکست بخورید یعنی باید بپذیرید کسانی که از ابتدا با کارتان مخالف بودند درست می‌گفته‌اند. اما بهتر است به جای این فکرها زمانی که می‌خواهید کاری را انجام دهید از خودتان دو سوال بپرسید: آیا ده سال دیگر خودتان را به خاطر از دست دادن این فرصت سرزنش خواهید کرد و این که اگر شکست بخورید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ طراحی راهکار دوم کمک می‌کند با خیال راحت‌تری دست به عمل بزنید. ذهنیت خود را نسبت به شکست عوض کنید و به آن به چشم فرصت جدیدی برای تجربه کردن نگاه کنید. حتی اگر این تجربه به موفقیت ختم نشود، می‌توانید فرصت‌های دیگری را امتحان کنید. 

ترس از ندانستن شاید این جمله کمی عجیب به نظر برسد، اما شما نمی‌دانید چه چیزی را نمی‌دانید. همه ما نقصانی در دانش و اطلاعاتمان داریم یا حتی دانشی در مورد برخی بخش‌های کسب‌وکارمان نداریم. اما با کمک گرفتن از متخصصان به خوبی می‌توانید این نداشتن آگاهی را کاهش دهید. اگر به خاطر ترس از نداشتن اطلاعات کافی دست به کاری که می‌خواهید نمی‌زنید، بر خلاف تصورتان بهترین کار ورود به آن مقوله برای بهبود شرایط خواهد بود.  از کمک گرفتن خجالت نکشید. متخصصان و کاربلدان حوزه‌ای که به اندازه کافی در مورد آن اطلاعی ندارید را بیابید و با کمک آنها بخش‌های خالی اطلاعاتتان را تکمیل کنید. به‌دنبال بازخوردها و نظرات دیگران در هر مرحله از راه پیش رویتان باشید. اما اجازه ندهید ترس‌هایتان باعث شود خودتان را دست کم بگیرید. به خودتان و حس‌های غریزی‌تان اعتماد داشته باشید. 

ترس از تغییر تغییر به هر شکلی ترسناک است. در واقع ذهن ما به نحوی برنامه‌ریزی شده که همیشه از تغییر پرهیز کند. طبیعت انسان همیشه در پی احساس امنیت، ثبات و آسودگی است. همه افراد در ناخودآگاه ذهنشان در برابر تغییر مقاومت می‌کنند، زیرا تغییرات همیشه تهدیدی برای شرایط موجود خواهد بود.
 اما رضایت از شرایط موجود و احساس نیازنداشتن نسبت به تغییر می‌تواند مانع وارد عمل شدن و حرکت به سمت جلو شود. 
ترس از تغییر می‌تواند موجب احساس نگرانی در مورد آینده شود. این نگرانی‌ها گاهی به اندازه‌ای پیش می‌رود که ذهن نسبت به آینده و پیش‌بینی اتفاقات کاملا بسته می‌شود. اما باید بدانید که تغییر اجتناب‌ناپذیر است. کسب‌وکارتان در هر مرحله‌ای که باشد (هر چقدر پربازده و سودآور) باز هم باید به فکر بهتر شدن و به کارگیری روش‌های خلاقانه برای توسعه آن باشید. 

ترس از پول خرج کردن در کسب و کار برای شروع هر کسب‌وکاری باید اول فکر بزرگی شکل بگیرد، فکر به شکل طرح کسب‌وکار بسط پیدا کند و برای آن هدفگذاری شود. اما جدا از این مراحل باید بتوانید از پس هزینه‌ها و سرمایه مورد نیاز برای به‌راه‌انداختن کسب‌وکار بر بیایید. امکان ندارد بدون تزریق منابع مالی مورد نیاز بتوانید کسب‌وکارتان را گسترش دهید. 
حتی کسب‌وکارهایی که به سرمایه اولیه کمی نیاز دارند در نهایت به سرمایه بیشتری برای افزایش امکانات و تجهیزات به‌روزتر، طراحی حرفه‌ای وبگاه کسب‌وکار یا بازاریابی و تبلیغات نیاز دارند. 
درست است هزینه کردن ریسک زیادی به دنبال خواهد داشت، اما اگر حاضر نباشید به میزان کافی پول خرج رویاهایتان کنید، خیلی زود کسب‌وکارتان وارد مرحله رکود خواهد شد.

ترس ازناشناخته ها عدم اطمینان مانند هشداری مخفی در مغز رخنه می‌کند. انسان‌ها معمولا از ناشناخته‌ها به دلیل ترسی که از تغییر دارند، پرهیز می‌کنند. معمولا می‌ترسیم شرایط از کنترلمان خارج شود و نتوانیم نتایج احتمالی کاری که کرده‌ایم را به خوبی مدیریت کنیم. شیرجه زدن به درون ناشناخته‌ها با ترس زیادی همراه است زیرا هیچ ضمانتی برای آنچه پیش خواهد آمد وجود ندارد.
ناشناخته‌ها در هر صورت با نوعی تغییر همراه هستند. همانطور که می‌توانند به موفقیت ختم شوند، می‌توانند به آسانی به شکست نیز منجر شوند. زمانی که بدانید چه چیزهایی به موفقیت‌تان در کسب‌وکار کمک خواهد کرد و نسبت به برنامه کارتان احساس اعتماد داشته باشید، زمانی که به ناشناخته‌ها وارد شوید احساس اطمینان خاطر بیشتری خواهید داشت.

ترس از خطرپذیری هر زمانی که ریسک می‌کنید در حقیقت خودتان، کسب‌وکارتان و شهرت‌تان را وسط می‌گذارید. خطرپذیری همان‌قدر که ممکن است منجر به موفقیت بی‌نظیری شود می‌تواند ناگهان به شکست ختم شود. البته باید بین ریسک خطرناک و بدون فکر و ریسک منطقی و حساب شده تفاوت قائل شد. 
کسانی که وارد ریسک‌های خطرناک می‌شوند مانند قماربازها همه چیز خود را برای موضوعی که هیچ منطقی پشت آن نیست وسط می‌گذارند. اما زمانی که حساب‌شده ریسک کنید، برای هر مرحله سازوکار متناسبی در پیش خواهید گرفت. به تدریج به سمت هدفتان خواهید رفت و میزان سرمایه‌گذاری را متناسب با شرایط انتخاب می‌کنید. ریسک‌های حساب شده کلید هر موفقیتی  هستند.

ترس از پول خرج کردن در کسب و کار برای شروع هر کسب‌وکاری باید اول فکر بزرگی شکل بگیرد، فکر به شکل طرح کسب‌وکار بسط پیدا کند و برای آن هدفگذاری شود. اما جدا از این مراحل باید بتوانید از پس هزینه‌ها و سرمایه مورد نیاز برای به‌راه‌انداختن کسب‌وکار بر بیایید. امکان ندارد بدون تزریق منابع مالی مورد نیاز بتوانید کسب‌وکارتان را گسترش دهید. 
حتی کسب‌وکارهایی که به سرمایه اولیه کمی نیاز دارند در نهایت به سرمایه بیشتری برای افزایش امکانات و تجهیزات به‌روزتر، طراحی حرفه‌ای وبگاه کسب‌وکار یا بازاریابی و تبلیغات نیاز دارند. 
درست است هزینه کردن ریسک زیادی به دنبال خواهد داشت، اما اگر حاضر نباشید به میزان کافی پول خرج رویاهایتان کنید، خیلی زود کسب‌وکارتان وارد مرحله رکود خواهد شد.

ترس از قرارگیری در شرایط ناخوشایند برخی افراد از صحبت در جمع به‌شدت می‌ترسند. حتی تصور این شرایط ممکن است موجب احساس نگرانی شود، زیرا صحبت در جمع می‌تواند بسیار اضطراب‌آور باشد. با تمرین می‌توانید احساس راحت‌تری در خصوص خروج از منطقه امن عادت‌هایتان داشته باشید. اما این موضوع بدون تغییر نگرش و آماده‌کردن خودتان برای ورود به این چالش امکان‌پذیر نخواهد بود.  مانند کوهنوردی یا چتربازی نمی‌توان بدون هیچ تمرین و آماده‌سازی‌ از منطقه امن خود خارج شد. برای این کار می‌توانید از قدم‌های کوچک برای خروج از عادت‌هایتان شروع کنید. به خودتان فرصت دهید فضای ناامن را تجربه کنید و خیلی زود خواهید دید می‌توانید شرایط جدید را بدون هیچ اضطراب و نگرانی تاب بیاورید

ترس از ناراحت کردن دیگران هیچ‌کس دوست ندارد دیگران را برنجاند. چه کسی دلش نمی‌خواهد دوستان، نزدیکان و اطرافیانش را تحت تاثیر قرار دهد؟ همه ما دوست داریم انتظارات اطرافیان‌مان را برآورده کنیم و نگذاریم از ما برنجند. اما به عنوان کارآفرین باید بتوانید مسیر خود را بسازید.   باید تمام انرژی و تمرکزتان را صرف اموری کنید که به خود و کسب‌وکارتان مربوط می‌شود. اگر به دنبال رویاهایتان نروید، اهدافتان را دنبال نکنید و زندگی دلخواهتان را نسازید خودتان را ناامید 
خواهید کرد.   هدف خود را مشخص کنید و به دنبال راه‌های دستیابی‌اش باشید. هیچ‌گاه اهداف و آرزوهای خود را برای برآورده کردن توقعات و انتظارات دیگران و خوشنودکردنشان کنار نگذارید.

ترس از خوب نبودن نداشتن اعتماد به نفس سد بزرگی در برابر موفقیت و پیروزی است. شما بهتر از هرکسی نقاط ضعف و کاستی‌های خود را می‌شناسید. گاهی ممکن است ترس مبهمی در ذهن‌تان شکل بگیرد که: «آیا من به اندازه کافی خوب هستم؟!» درخصوص برخی از افراد این ترس قوت بیشتری پیدا می‌کند. به طوری که اصلا خودشان را قبول نخواهند داشت و تصور می‌کنند هرچقدر هم تلاش کنند باز هم به اندازه کافی توانمند و موفق نخواهند بود. 
این حالت معلول نوعی اختلال روانی به نام سندرم ایمپاستر (Imposter Syndrome) است که فرد به هیچ عنوان موفقیت‌هایش را نمی‌پذیرد. در این حالت وارد چرخه مخربی می‌شود که مدام توانایی‌هایش را زیر سوال می‌برد و به‌دنبال رسیدن به سطح بسیار بالایی از کمال‌گرایی خواهد بود. برای عبور از این حالت باید وارد عمل شوید و اجازه ندهید ترس‌هایتان مانع حرکت شما به سوی اهدافتان شود.

ترس از اشتباه ذات کارآفرینی با رقابت عجین است. به همین علت بیشتر کارآفرینان از اشتباه‌کردن یا انجام کاری که باعث شود ایده‌آل به نظر نرسند هراس دارند. راه مقابله با این ترس تغییر حس کمال‌گرایی در خودتان است. 
باید همواره به خود یادآور شوید که هر انسانی (و از جمله شما) ممکن است زمانی اشتباه کند.
باید بدانید هر زمان که قدمی بردارید، حرکتی انجام دهید یا وارد کاری شوید ممکن است اشتباه رخ دهد. حتی اگر قدم اشتباهی هم بردارید خیلی بهتر از این است که درجا بزنید و حرکتی نداشته باشید و در نهایت دچار رکود شوید. 
بنابراین هیچ‌وقت خود را به خاطر اشتباهات‌تان سرزنش نکنید. از نو محاسبات‌تان را تکرار کنید و به راهتان ادامه دهید.

ترس از نه گفتن پذیرفتن هر پروژه و پیشنهاد کاری که بر سر راهتان قرار می‌گیرد، ممکن است بسیار وسوسه کننده باشد. خصوصا زمانی که می‌خواهید کسب و کاری راه بیندازید هر چقدر بیشتر پول به دست بیاورید بهتر است؛ اما در برخی موارد نه گفتن امری ضروری خواهد بود. اگر بخواهید به خودتان بیش از حد فشار بیاورید که بتوانید همه کارها را انجام دهید، مطمئن باشید نمی‌توانید هیچ‌کدام از آنها را به درستی و به نحو مطلوب به پایان برسانید. به‌عنوان کارآفرین همیشه به دنبال پذیرفتن پیشنهادهایی باشید که به دستاوردهای بزرگ‌تری منجر شود. از خودتان بپرسید آیا پروژه‌ای که پذیرفته‌اید در راستای مسیر اصلی کاری و اهداف بزرگ‌ترتان هست؟ یا فقط تعداد زیادی پروژه‌های کوچک و غیر مرتبط را قبول کرده‌اید که هیچ تاثیری در شهرت و نام‌آوری‌تان در حوزه فعالیتتان نخواهد داشت؟ سعی کنید با خودتان تمرین کنید که به برخی از پیشنهادها نه بگویید تا بتوانید به پیشنهادهای خوب جواب بله بدهید. 

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «آخ نگفتن»

سایت بدون – آخ کمترین واکنش انسان به درد و رنج است آخ گفتن خیلی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *