با تغییر گسترده در فضای کسبوکارها و اهمیت بیشتر مفهوم کار تیمی و پیشبرد اهداف مجموعههای کسبوکاری، یافتن فردی مناسب برای ملحق شدن به یک تیم کاری یا موقعیتهای اثرگذارتری مانند مدیر عملیات نمیتواند فقط به بررسی رزومه و برقراری تماس با مجموعههایی که فرد پیش از این در آنها مشغول به کار بوده است، ختم شود. اگر قرار است نیرویی استخدام کنید که به شما در ارتقای کسبوکارتان کمک کند، باید بیشتر توجه خود را بر روند مصاحبه متمرکز کنید و با سؤالات هوشمندانه توانمندیهای فرد را به چالش بکشید. بیشتر مدیران و کارآفرینان عادت دارند هنگام مصاحبههای شغلی سؤالات عمومی، مانند اینکه «در مورد تجربه گذشته خود بگویید» بپرسند؛ اما چنین پرسوجوهایی هیچوقت نمیتواند مشخص کند که فرد داوطلب چقدر قابل اعتماد، ریزبین، با عملکرد بالا یا اهل ابتکار است. در ادامه چهار سؤال چالشی که میتواند دید بهتری را برای استخدام نیروی مناسب به کارفرمایان ارائه دهد، بررسی خواهیم کرد. برگرفته از: Forbesآخرین باری که در پروژه شکست خوردید چه زمانی بود؟
بیشتر مصاحبهکنندگان در مورد موفقیتهای فرد سوال میپرسند، اما واقعیت این است که با تمرکز روی موقعیتهای شکست فرد میتوان به نکات بیشتری دست پیدا کرد. وقتی مصاحبهشونده در مورد موقعیتهای شکستش صحبت میکند، به نحوه توصیفش از موقعیت دقت کنید. بهعقیده کارشناسان کسبوکار، کسی که بتواند آنچه را که در نتیجه شکست آموخته است توضیح دهد، بهترین کارمند شما خواهد بود. اینکه او متوجه شده است زمانبندی دقیقی برای یک پروژه ایجاد نکرده یا اینکه به اندازه کافی از مشتری در مورد نحوه اجرای کار سؤال نپرسیده بوده است؛ مادامی که فرآیند بهتری را برای اجرای کار در موقعیت بعدی پیدا کرده باشد، نشان میدهد دیدگاه رشد در ذهنش شکل گرفته است. افرادی که دارای ذهنیت ثابت هستند سعی میکنند از شکست اجتناب کنند و به همین علت در محیط کارشان رشد نمیکنند؛ در مقابل افرادی که دارای ذهنیت رشد هستند، میتوانند بهترین کارمندان باشند. اگر یک داوطلبی میگوید هرگز در پروژهای شکست نخورده است، به این معنی خواهد بود که احتمالا هرگز چیز جدیدی را امتحان نکرده یا ریسکپذیری نداشته است. آنها فقط به آنچه میدانند بسنده میکنند. بهعنوان کارآفرین به یاد داشته باشید که همیشه فقط یافتن فردی که بتواند کار را بهخوبی انجام دهد مهم نیست، بلکه باید دنبال کسی باشید که بتواند شغلی را که برعهده دارد توسعه دهد و در آن نوآوری داشته باشد.
آیا خود را فردی معتاد به کار میدانید؟
در حالیکه همه ما باور داریم بهترین کارمندان، کارمندان سختکوشی هستند که خود را وقف کارشان میکنند، کارشناسان کسب و کار معتقدند وقتی فردی خود را «معتاد به کار» توصیف میکند، باید مراقب بود. یکی از ویژگیهای مشترک در معتادان به کار این است که تمرکز آنها روی حجم کاری است که انجام میدهند و معمولا اهمیت نمیدهند این حجم کار چه ارزش افزودهای میتواند برای مجموعه بهوجود بیاورد. معمولا افرادی که معتاد به کار بهشمار میروند، به حمایتهای اضافهای برای اولویتبندی کارهایشان و مدیریت زمان نیاز دارند. با پرسیدن این سؤال میتوانید متوجه شوید آیا این داوطلب از این صفت بهعنوان نشان افتخارش استفاده میکند یا بهدرستی مشکلات این شیوه کاری را درک کرده است.
هنگامی که فرد مورد نظرتان را در میان افراد داوطلب انتخاب کرده و پیشنهاد کاری خود را مطرح کردید، توجه کنید آیا آنها سعی میکنند در مورد حقوق خود مذاکره کنند یا نه. شاید تعجب کنید اما مذاکره بر سر حقوق نشانه خوبی است! مذاکره درباره حقوق به این معنی است که فرد داوطلب ارزش خود را میبیند. این نشان میدهد آنها شهامت دفاع از ایدههایشان و خودشان را دارند. میتوانید اطمینان داشته باشید اگر داوطلبی برای خودش مذاکره کند، میتواند همین کار را برای شرکت شما نیز در موقعیت مورد نیاز انجام دهد.
آیا میتوانید آخرین باری را که برای ارتقای خودتان سرمایهگذاری کردهاید توصیف کنید؟
فردی که بهطور مداوم روی توانمندیهایش سرمایهگذاری میکند در بلندمدت عملکرد بهتری خواهد داشت. چنین افرادی دائما بهدنبال فرصتهایی برای پیشرفت و ارائه عملکرد مطلوب خود هستند. معنایش این نیست که آنها الزاما ماهانه مبالغ زیادی را صرف ارتقای توانمندیهایشان میکنند بلکه حتی از منابع رایگان و هر فرصتی که در اختیار دارند، برای ارتقای توانمندیهایشان بهره میبرند. اینکه چه مقالات جدیدی را در صفحات مجازی دنبال کنند، چه مجموعه آموزشی رایگان را در پلتفرمهای آموزشی تماشا کنند و … همه این موارد میتواند به رشد فردی منجر شود.
دنبال کردن رهبران فکری در رسانههای اجتماعی، خواندن پستهای آنها، شرکت در کارگاههای آنلاین که بسیاری از آنها بهصورت رایگان برگزار میشود، همگی میتواند نمونههایی از سرمایهگذاری بر ارتقای توانمندیهای فردی باشد؛ بنابراین پول هرگز مانعی برای سرمایهگذاری روی خود نیست.
آیا میتوانید در مورد زمانی که باید خود را برای رسیدن به هدفی با شرایط وفق میدادید صحبت کنید؟
همهگیری کووید-۱۹ به ما نشان داده است در شرایط خاص نهتنها سازگارشدن کسب و کار با شرایط جدید بسیار اهمیت دارد، بلکه تکتک کارکنان یک مجموعه نیز باید توانایی لازم برای تطبیق پیدا کردن با شرایط مختلف را داشته باشند تا کسبوکاری بتواند به سلامت از بحران عبور کند. با سرعتی که جهان ما در حال پیشرفت است، لازم است که کارکنان شما تمایل به یادگیری مهارتهای جدید را داشته باشند و بتوانند متناسب با تغییر خواستههای بازار، تحولات لازم را در کارشان بهوجود بیاورند. در شرکتی در حال رشد، نقشها و مسؤولیتها مدام در حال تغییر و تحول است تا مجموعه بتواند متناسب با نیازهای روز خود را به پیش ببرد. با استخدام داوطلبانی که مهارتهای بالایی در سازگاری با شرایط دارند، نهفقط از حُسن انجام کارشان بهرهمند میشوید، بلکه میتوانید به آنها فرصت رشد در مجموعه را نیز بدهید. هر چه داوطلبی توانایی بهتری در سازگار شدن با شرایط مختلف را داشته باشد، بهتر میتواند به شرایط غیرمنتظره احتمالی در شرکت شما نیز پاسخ دهد.