۵ دلیل برای آن که بدانید باید جلسات مشاوره خود را قطع کنید/مشاور نامطلوب

یک سری موقعیت‌ها نشان می‌دهد جلسات مشاوره یا روان‌درمانی شما درست پیش نمی‌رود و بهتر است به فکر قطع جلسات باشید سایت بدون -هرچند این روزها نظام روان‌شناسی تلاش دارد بر کار مشاوران و روان‌شناسان نظارت کند اما واقعیت این است که این نظارت نمی‌تواند از همه خطاهایی که در این بخش می‌تواند روی دهد، جلوگیری کند. برخی رفتارهای روان‌شناس و مشاور می‌تواند زنگ خطری باشد که انتخاب شما درباره آن شخص چندان درست نیست. رابطه مراجعه کننده با روان‌شناس در جلسات مشاوره، رابطه‌ای خاص و استثنایی است. در ظاهر هرچند این رابطه شبیه برخی روابط دیگر ما در زندگی است اما در واقع به واسطه آموزش‌هایی که روان‌شناس از سر گذرانده و اصولی که در این مسیر در نظر داشته و رعایت می‌کند، این رابطه تفاوت‌های زیادی با روابط دیگر دارد. از سویی به دلیل ویژگی‌های خاصی که در این رابطه وجود دارد، این رابطه سازنده اگر از چارچوب‌های اصولی خود خارج شود، می‌تواند به رابطه‌ای آسیب‌زا تبدیل شود. اما مراجعه کننده از  کجا می‌تواند متوجه وجود مشکل در این فرایند شود؟ پنج موقعیتی که بهتر است در صورت مواجهه با آن‌ طی جلسات مشاوره، برای ادامه جلسات تامل کنید و حتی از ادامه کار منصرف شوید، در ادامه آمده است. در مواردی چون رفتارهای نامتعارف مشاور، علاوه بر قطع جلسات، پیشنهاد می‌شود رفتار مشاور به نظام روان‌شناسی نیز گزارش داده شود.

 فراموش کردن اطلاعات به شکلی تکرارشونده

اگر اطلاعاتی که مطمئن هستید پیش از این به روان‌شناس گفته بودید را فراموش کرده و از شما می‌خواهد دوباره آن‌ها را تکرار کنید، کمی برای ادامه دادن جلسات تردید کنید. توجه داشته باشید که فراموشی تا حدی طبیعی است اما روان‌شناسان موظف هستند به شکل کارآمدی یادداشت برداری کنند. اگر روان‌شناسی نمی‌تواند موارد کلیدی را به یاد بیاورد نشانه آن است که به درستی کارش را انجام نداده است.    

نگاه دایم به ساعت و رفتار غیرحرفه‌ای

رفتارهای غیرحرفه‌ای در طول جلسات مشاوره، از موضوعاتی است که لازم است جدی گرفته شود. نگاه دایم به ساعت، پاسخ دادن به تلفن در طول جلسه مشاوره، ورود منشی به جلسه مشاوره، نوشیدن چای یا خوردن خوراکی از رفتارهای غیرحرفه‌ای است که در بهترین حالت نشان‌دهنده تازه‌کار بودن یک مشاور است. اگر شاهد چنین رفتارهایی بودید، بهتر است درباره ادامه جلسات مشاوره، کمی محتاطانه تصمیم بگیرید.  

 جلساتی که دیر شروع و زود تمام می‌شود

 این سبک کم‌فروشی متاسفانه بین بسیاری از حرفه‌های درمانی دیده می‌شود اما شاید حساسیت بیشتری باید روی این مسئله در روان‌درمانی و مشاوره داشت زیرا کیفیت خدمات در روان‌درمانی وابستگی زیادی به صرف زمان متناسب با موضوعات مطرح شده دارد و نمی‌توان انتظار کیفیت بالا در زمان کم داشت. پس اگر مشاور شما چنین رویه‌ای دارد، شاید بهتر باشد ابتدا با او به شکلی مستقیم در این باره صحبت و در صورت لزوم درباره ادامه دادن جلسات تجدید نظر کنید.

 پیشنهاد دیدار خارج از مرکز مشاوره

رابطه بین مشاور و مراجعه کننده، از جهاتی رابطه‌ای متفاوت از روابطی است که ما تا به امروز در زندگی خود داشته‌ایم. در این رابطه مراجعه کننده از نظر عاطفی در وضعیت آسیب‌پذیری است و به همین دلیل اصول اخلاق حرفه‌ای خاصی در این زمینه تدوین شده تا از حقوق وی محافظت شود. یکی از این اصول، منع شدید داشتن رابطه با مراجعه کننده، خارج از جلسات مشاوره و روان‌درمانی است. اگر مشاور شما ولو با دلایلی به ظاهر موجه از شما می‌خواهد خارج از جلسات به عنوان یک دوست او را ببینید یا در جلسه‌ای حضور داشته باشید، این پیشنهادها را رد کنید و اگر احساس فشار زیادی در این زمینه می‌کنید، درباره ادامه دادن جلسات، تجدیدنظر کنید.

   رفتارها یا پیشنهادهای غیرمتعارف

توجه داشته باشید که مشاوره تنها مبتنی بر گفت‌وگوست و قرار نیست افراد تماس بدنی با همدیگر داشته باشند. بر این مبنا نیز جز دست دادن رسمی، مشاوران از تماس بدنی با مراجعه کننده نهی شده‌اند. در کنار تماس بدنی، حتی پیشنهاد سبک کردن لباس‌ها به مراجعه کننده نیز از جمله مواردی است که بیان آن از سوی مشاور، جای تامل بسیار دارد. توجه داشته باشید این موارد از جمله موضوعاتی است که باید به شدت جدی گرفته شده و علاوه بر ختم جلسات مشاوره، موضوع به مراکز نظارتی گزارش داده شود.  

نویسنده : نرگس عزیزی| کارشناس ارشد مشاوره

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا

سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین آثار سینمای ایران است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *