سایت بدون -شرکت آمار « دیتا بریچ » میگوید که در هر ثانیه ۷۳ هک یا حمله سایبری اتفاق میافتد. یعنی بیش از ۴ هزار مورد در هر دقیقه. توجه به نکاتی که در ادامه ذکر میشود میتواند به شما کمک کند هنگام استفاده از وب، امنیت بیشتری داشته باشید و از اطلاعات و حریم شخصی خود بیشتر محافظت کنید :
۱- مراقب حملات فیشینگ به ایمیل خود باشید
در یک حمله فیشینگ در ایمیل خود یک لینک دریافت خواهید کرد که اگر روی آن کلیک کنید، نرم افزارهای مخرب نصب میشوند. یا اینکه یک پیوست با نامی که فکر میکنید میتواند مورد اعتماد باشد برای شما ارسال می شود و وقتی آن را باز میکنید سبب آلوده شدن سیستمتان میشود.
حمله فیشینگ به تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و… از طریق جعل یک وبسایت، آدرس ایمیل و… گفته میشود. بنابراین هیچ لینک یا پیوستی را در ایمیل خود باز نکنید مگر اینکه صد درصد مطمئن باشید که میتوانید به منبع آن اعتماد کنید.
۲. در برابر حملات فیشینگ پیچیدهتر خود را محافظت کنید
روشهای جاسوسان اینترنتی روز به روز دقیقتر و پیچیدهتر میشود و هنگام ارسال ایمیل یا پیامک خود را قابل اعتماد نشان میدهند. در برخی موارد از خطای دید شما هنگام خواندن کلمات استفاده میکنند.
مثلاً در لینک وبسایت یک بانک از فونتهایی استفاده میکنند که حروف « r » و « n » در کنار هم شبیه « m » خوانده شود. در نتیجه Arnerica را America خواهید خواند و وقتی روی لینکی که از بانکی که به این نام است کلیک میکنید، اطلاعات حساب بانکیتان سرقت خواهد شد.
اگر ایمیل یا لینک مشکوکی از سوی همکاران، دوستان یا اعضای خانوادهتان رسید، پیش از باز کردن آن با افراد درباره صحت آن صحبت کنید.
۳- از نظر رمزگذاری وب سایت مطمئن شوید
وجود حرف S در انتهای HTTP نشان دهنده وجود لایه امن ssl در وب سایت است. این لایه امنیتی ترافیک بین مرورگر کاربر و سرور را رمزگذاری مینماید. هرگز از وبسایتی که در ابتدای آدرس آن به جای HTTPS با حروف HTTP شروع شده خرید اینترنتی نکنید. در کنار HTTPS یک علامت قفل نیز باید دیده شود.
۴- گذرواژههایتان را تغییر دهید و پیچیده کنید
رمز عبور یا گذرواژههایتان را به شکلی تغییر دهید و پیچیده کنید که به سادگی قابل هک شدن نباشد. برای اینکار از کاراکترهای خاص روی صفحه کلید در داخل رمز خود استفاده کنید. مثلا از کاراکترهایی مانند @،$ ، #، !، به همراه ترکیبی از حروف و اعداد استفاده کنید. استفاده از چنین گذرواژههایی کار هکرها را در سرقت حساب شما بسیار سختتر میکنند. ضمناً هر چند وقت یک بار گذرواژه خود را تغییر دهید.
۵- هنگام استفاده از وایفای عمومی احتیاط کنید
شبکه های WiFi عمومی، مانند آنهایی که در رستورانها به مشتریان ارائه میشوند میتوانند بستر بسیار مناسبی برای هکرها باشد. آنها میتوانند از این طریق ببینند که چه وبسایتهایی را بازدید میکنید و به هر گونه اطلاعاتی که از طریق اینترنت ارسال میکنید از جمله اطلاعات کارت اعتباری بانکیتان پی ببرند.
۶- از ویپیانهای معتبر استفاده کنید
اگر برای عبور از فیلترینگ یا هر کار دیگر نیاز به ویپیان دارید، آن را از منبعی معتبر تهیه کنید. ویپیانهای رایگان الزاماً امن نیستند و میتوانند به امنیت شما آسیب برسانند. برای دریافت ویپیانهای امن میتوانید سری به سایت BestVPN.com بزنید.