سایت بدون -بسیاری از زنان در نخستین بارداری خود تصور میکنند همه چیز را به خوبی دانسته و تجربه زیادی در این زمینه به دست آوردهاند؛ اما درست زمانی که برای دومینبار باردار میشوند حس جدید و متفاوتی را تجربه میکنند و گاهی تصور میکنند که هیچ چیز درباره بارداری و زایمان نمیدانستهاند و اینجاست که نگرانی به سراغشان میآید. در اینجا به چند نکته قابل توجه در مورد زنانی که برای دومینبار باردار شدهاند، اشاره کردهایم که با توجه به آن زایمانی سالم و آسانتر خواهند داشت.
١- اگر لازم شد، پزشک خود را عوض کنید
زنان در نخستین بارداری بیشتر زمان خود را صرف پیداکردن یک پزشک خوب میکنند و اغلب هم نتیجه معکوس میگیرند. یافتن پزشکی که بتوان به او اعتماد کرد و به راحتی با او صحبت کرد، مهمترین کاری است که باید انجام دهید. اگر دیگر با پزشک زنان و زایمان خود در ارتباط نیستید، تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کنید و از مادرانی که تجربه دو یا چند زایمان داشتهاند، برای یافتن یک پزشک مناسب، کمک بگیرید.
٢- پرخوری نکنید
بسیاری از زنان در بارداری دوم اضافه وزن بیشتری نسبت به بارداری پیشین خود خواهند داشت. در حقیقت بارداری نباید بهانهای برای پرخوری و تنبلشدن مادران شود؛ زیرا کنترل وزن در دوران بارداری مسأله بسیار مهمی است. اگر از همان ابتدای بارداری نتوانستید با مشکل اضافه وزن خود مقابله کنید، خسته نشوید و دست از تلاش برندارید. حتی اگر در دومین بارداری شما شاخص وزن بدنتان بیشتر از حد معمول بود حتما باید روی رژیم غذایی سالم و ورزش تمرکز کنید. شاید افزایش وزن برای شما خیلی بد نباشد اما برای سلامت فرزندتان خطرناک خواهد بود و زایمان شما را سختتر میکند.
٣- از نرمشهای تقویت عضلات در زمان بارداری غافل نشوید
بیش از ۶٠درصد زنان از انواع مشکلات عضلات شکمی پس از زایمان رنج میبرند؛ زیرا به دلیل گستردهتر شدن فضای بین عضلات چپ و راست توده شکمی جلو میآید و این مسأله میتواند باعث بروز کمردرد، فشار به عضلات یا حتی بیاختیاری ادرار شود. توصیه میشود برای قویتر شدن این عضلات ورزشهای ویژه و پایهای آن را انجام دهید؛ زیرا علاوه بر جلوگیری از مشکلات یادشده، این ورزشها به زایمان راحت شما کمک میکند. ١٠ دقیقه ماساژهای عضلانی و ماهیچهای در روز میتواند این فاصله را از بین برده و از مشکلات شکمی دوران بارداری بکاهد. برای انجام این ورزش شکمتان را به درون بکشید و فشار دهید و با هر بازدم آن را رها کنید. همچنین در این دوران تمرینات مربوط به تقویت عضلات تحتانی لگن را هم فراموش نکنید.
۴- کودک اول خود را برای ارتباط با عضو تازهوارد آماده کنید
وقتی قرار است برای دومینبار مادر شوید یکی از بزرگترین تغییرات و البته نگرانیها درباره چگونگی برقراری ارتباط کودک اول با فرزند جدید است. پیش از به دنیا آمدن نوزادتان بهتر است فرزند اول را برای پذیرش خواهر یا برادر جدید او آماده و تغییرات سادهای را در زندگی روزمره خود ایجاد کنید. همچنین در مورد تغییر تختخواب کودک بزرگتر تمهیداتی را در نظر بگیرید.
۵- در فکر یک زایمان آسانتر باشید
دومین تجربه بارداری به این معنی نیست که شما از زایمان نمیترسید؛ البته زایمان دوم اغلب راحتتر و مدت زمان آن کوتاهتر خواهد بود. اگر به دلیل اینکه زایمان اول شما سخت بوده، زایمان دوم شما را نگران کرده است، بهتر است در این مورد با پزشک خود صحبت کنید و در مورد تکنیکهای مدیریت درد از او سوال کنید. همچنین میتوانید از یک پرستار کودک برای دوران پس از زایمان کمک بگیرید. مادرانی که زایمان اول آنها سزارین بود و نمیخواهند که این تجربه دوباره تکرار شود باید با پزشک متخصص خود درباره اینکه آیا میتوانند زایمان دوم را به شکل طبیعی انجام دهند یا نه مشورت کنند.
۶- زودتر به بیمارستان بروید
دومین زایمان همیشه سریعتر از اولین زایمان است زیرا بدن میداند هنگام زایمان چه کارهایی باید انجام بدهد. حتما از چند هفته زودتر ساک وسایل بچه را آماده و با پزشک خود هماهنگیهای لازم را انجام دهید. همچنین مسیرهای منتهی به بیمارستان مورد نظر را هم بررسی کرده تا مجبور نشوید در ترافیک یا پارکینگ زایمان کنید.
٧- نگران نباشید
اولینباری که باردار شدید حتما زمان زیادی را صرف آمادهشدن کردید. کتابها و مقالههای زیادی در این مورد خواندید و با مادران دیگر گفتوگو کردید، حتی به کلاسهای ویژه والدین رفتید؛ اما در بارداری دوم شاید زمان زیادی برای انجام این کارها اختصاص ندادید و شاید احساس گناه کنید اما نگران نباشید؛ در زایمان اول شما تجربه مادرشدن نداشتید برای همین مجبور بودید زمان زیادی را برای آموختن مسائل مختلف زایمان و بارداری صرف کنید ولی در بارداری دوم شما از پیش مادر بودید و میدانید که چه باید انجام دهید. شما از همین حالا باید انرژی خود را بین هر دو بچه و البته خودتان تقسیم کنید. بنابراین به جای مطالعه کتابهای رشد کودک با فرزند اول خود لگو بازی کنید و وقت بیشتری برایش صرف کنید.
برچسبزایمان دوم سایت بدون
مطلب پیشنهادی
ریشه و داستان ضرب المثل «گربه تنبل را موش طبابت میکند»
سایت بدون – ضربالمثل «گربه تنبل را موش طبابت میکند» نمادی از وضعیتهایی است که …