۷ ترفند ترمیم و بازسازی بدن پس از وضع حمل/بازگشت به پیش از بارداری

سایت بدون – بارداری موجب تغییراتی در بدن می‌شود که زنان را نه‌تنها از نظر فیزیکی، بلکه از جهت احساسی نیز تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این موضوع را می‌توان از حس و حال افرادی فهمید که خیلی تلاش می‌کنند فرم بدنشان را به پیش از بارداری برگردانند. از رایج‌ترین تغییراتی که زنان نسبت به آن ابراز ناخرسندی می‌کنند، می‌توان به مواردی از جمله ترک و افتادگی پوست، لک بارداری، تغییر در ویژگی‌های صورت مانند ایجاد خطوط، چروک و پف کردن صورت و همچنین چربی‌هایی اشاره کرد که در بدن جا خوش می‌کنند. تمام این مشکلات معمولا ناشی از افزایش حجم خون، اضافه وزن سریع و تغییرات هورمونی هستند. خوشبختانه درمان‌های مختلفی برای هر یک از این مشکلات وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.  از بین بردن چربی‌های اضافی
چربی‌ها معمولا در ناحیه شکمی، ران و باسن ذخیره می‌شو‌د که با یک یا دو روش قابل درمان است. یکی از این درمان‌‌ها، روش تهاجمی لیپولیز است که در آن چربی‌های بدن با لیزر آب شده و حذف می‌شوند. در این روش ابتدا بخش مورد نظر به صورت موضعی بی‌حس و سپس روی پوست، سوراخ‌های یک تا دو میلی‌متری ایجاد می‌شود و یک فیبر نوری باریک وارد قسمت زیرین پوست شده و چربی‌ها را آب می‌کند. این چربی‌ها یا جذب بدن شده یا با فشار از بدن خارج می‌شوند. روش‌های غیرتهاجمی مانند ورزش و برخی شیوه‌های مورد وثوق در طب سنتی نیز در برطرف کردن چربی‌های اضافی موثر هستند.
 ترک‌ پوست
ترک‌های پوست احتمالا از رایج‌ترین مشکلات بارداری است که بیشتر زنان باردار گرفتار آن می‌شوند. وقتی هنگام بارداری، پوست به دلیل بزرگ شدن شکم، به‌سرعت کشیده می‌شود، ترک‌های پوست به وجود می‌آیند. درواقع در این زمان پوست سعی می‌کند برای مراقبت از خود کلاژن بیشتری تولید کند اما به دلیل سرعت غیرمعمول آن، کلاژن‌های ناقصی تولید می‌شود. به همین دلیل پوست به صورت رنگ‌پریده، سفید، قرمز یا حتی صورتی دیده می‌شود. مطلوب‌ترین روش درمان، تحریک کلاژن سالم است که با رادیو فرکانسی می‌توان به شکلی کنترل‌شده آن را انجام داد. رادیو فرکانسی، بافت‌های زیر پوست را ساییده و از بین می‌برد و موجب تولید کلاژن سالم می‌شود. در عین حال پوست شل‌شده را هم سفت می‌کند. روش درمانی دیگری به نام مزوتراپی وجود دارد که از پلاسمای غنی از پلاکت استفاده می‌کند. این روش بسیار موثر است زیرا می‌تواند علاوه بر تولید کلاژن، بافت‌های منعطفی به وجود آورد.
البته چند روش درمان خانگی و طبیعی نیز وجود دارد که از برخی از آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: استفاده از روغن‌های طبیعی مانند روغن بادام، آرگان، جوجوبا، خردل، نارگیل و کرچک در کنار روغن‌های آووکادو، اسطوخودوس، دانه انگور و کنفی، کره کاکائو، آلوئه‌ورا، سفیده تخم‌مرغ، دانه‌های قهوه، سرکه سیب، جوش شیرین به همراه لیموترش.
 افتادگی پوست
بیشتر مواقع پوست زنان باردار، پس از گذراندن دوران بارداری، شل و دچار افتادگی می‌شود. این موضوع به دلیل کشیدگی پوست و ماهیچه‌های شکم رخ می‌دهد. برای درمان این مشکل روش‌های مختلف غیرتهاجمی یا جراحی وجود دارد. استفاده از رادیوفرکانسی یا فرکانس الکترومغناطیس پالسی از نوع درمان‌های غیرتهاجمی هستند و چنانچه این درمان‌ها نتیجه‌بخش نبودند، می‌توان از روش‌های جراحی مانند جراحی زیبایی شکم با یا بدون لیپوساکشن استفاده کرد. انتخاب نوع درمان به مقدار شلی و سستی پوست بستگی دارد. در ضمن روش‌های غیرتهاجمی را باید چند بار با فواصل منظم انجام داد تا متوجه تفاوت آن شد. در ضمن پیش از شروع هر نوع درمان باید به جزئیات آن کاملا آگاهی داشت. مثلا، چه مدت به درمان نیاز دارید و چقدر باید برای آن وقت بگذارید.
در ضمن در کنار این نوع درمان‌ها می‌توانید با چند حرکت ورزشی ساده، روند درمان را بهبود بخشید. از برخی از این حرکات ورزشی می‌توان به
دراز-‌نشست اشاره کرد. روی زمین دراز بکشید و پاها را مستقیم بلند کرده و سپس کمی خم کنید و زانوهای‌تان را به طرف قفسه سینه بیاورید و در همان حال کمی بالاتنه‌تان را بلند کنید. این حرکت را دوبار در روز، هربار پنج تا هشت مرتبه و البته سه بار در هفته انجام دهید. ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک، شنا و پیاده‌روی نیز می‌توانند افتادگی شکم را تاحد زیادی بهبود بخشند.
 لک بارداری
لک بارداری مانند لک‌های ملاسما (melisma) یا کلاسما (chloasma)  مشکل دیگری است که تقریبا ۷۰ درصد زنان باردار پس از وضع حمل از آن شکایت دارند. در حقیقت این لک‌ها بر اثر تغییرات هورمونی به وجود می‌آیند و درمان آنها به‌ویژه لک‌های کلاسما، بسیار سخت است. پیش از شروع هر نوع درمان لک‌های بارداری باید نوع آنها به‌درستی تشخیص داده شوند. هنوز بهترین درمان این لک‌ها، لایه‌برداری پوست است که با استفاده از مواد شیمیایی لایه‌بردار انجام می‌شود. انواع متفاوتی از لایه‌بردارهای شیمیایی وجود دارد و در کنار درمان‌هایی مانند استفاده از تکنیک میکرونیدلینگ (microneedling)  انجام می‌شود. در تکنیک میکرونیدلینگ، با تحریک کلاژن‌سازی به وسیله سوزن‌های بسیار ریز و ظریف، ساختار و عملکرد پوست آسیب‌دیده و تغییریافته ترمیم می‌شود.
در کنار این درمان‌ها، می‌توان از محصولات مراقبت در منزل نیز استفاده کرد. درضمن اگر تازه وضع حمل کرده یا نوزادتان را شیر می‌دهید، هنگام استفاده از محصولات لایه‌بردار شیمیایی باید مراقب نوع محصول مصرفی باشید. همچنین به همراه لایه‌بردارهای شیمیایی، از درمان‌های سیستمی نیز استفاده می‌شود. این درمان‌ها به‌طور معمول به شکل آنتی‌اکسیدان هستند که به صورت خوراکی یا تزریقی استفاده می‌شود و باید دوباره تذکر داد چنانچه فرزندتان را شیر می‌دهید،‌ باید پزشک‌تان را آگاه کنید.
 خطوط صورت
تغییرات در ویژگی‌های صورت، از دست دادن حجم صورت و افزایش خطوط و چروک می‌تواند پس از وضع حمل به‌طور ناگهانی رخ دهد. بهترین روش درمان این خطوط، استفاده از تزریق‌های ضدچروک با استفاده از سم بوتولینوم است. همچنین برای برگرداندن حجم صورت به شکل پیش از بارداری، می‌توان از پرکننده‌های پوستی نیز استفاده کرد. فراموش نکنید برای انجام دادن هر روش از درمان، حتما با پزشک متخصص‌ مشورت کنید تا روشی را که مناسب‌تان است و خطری ندارد، (به‌ویژه اگر فرزندتان را شیر می‌دهید) به کار ببرید.
 افتادگی سینه‌ها
هنگام بارداری و سپس مراقبت از کودک، هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود که بافت‌های سینه و پوست اطراف آن را گسترش داده و موجب بزرگ شدن و افتادگی آنها می‌شود. البته بعدها بافت سینه کوچک می‌شود اما پوست کشیده‌شده، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و باعث می‌شود که سینه به حالت افتاده قرار گیرد. معمولا جراحی سینه می‌تواند این مشکل را به‌سرعت حل کند. اما اگر علاقه‌ای به روش تهاجمی جراحی ندارید، با انجام دادن ورزش‌های مخصوص می‌توانید ماهیچه‌های اطراف سینه را محکم کنید تا سینه به شکل قبلی خود برگردد.
 اثر زخم بازمانده از سزارین
اثر زخم سزارین معمولا پس از یک یا دو سال تا حد زیادی محو می‌شود و فقط یک خط باریک باقی می‌ماند.  برخی تحقیقات نشان داده عصاره پیاز می‌تواند تولید کلاژن پوست را تحریک کرده و در کم شدن اثر این زخم کمک کند. برخی ژل‌ها نیز که بدون تجویز پزشک در داروخانه‌ها در دسترس است، می‌توانند مناسب باشند. اگرچه بازگشت به وضعیت اندام‌ها در پیش از بارداری برای بسیاری از مادران سخت است اما کار غیرقابل تصوری نیست و با تلاش و انگیزه می‌توانید دوباره به اندام دلخواه‌تان دست یابید.
منبع: مجله A2 Aesthetic

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «معما چو حل گشت آسان شود»

سایت بدون – وقتی مشکلی پیش می آید موضوع پیچیده است ، فکر همه درگیر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *