۷ توصیه به آنهایی که در این فصل سرماخورده‌اند/بخور و نخورهای سرماخوردگی

http://eatdrinkpaleo.com.au/wp-content/uploads/2017/10/paleo-foods-for-flu-cold-social.jpg

سایت بدون -کاهش اشتها و تمایل نداستن به مصرف غذاهای جامد و جویدینی، از مهم‌ترین مشکلات تغذیه‌ای میان افرادی است که سرما می‌خورند. این در حالی است که بدن این افراد برای مبارزه با عوامل ویروسی و عفونی به ویتامین‌ها، املاح، آنتی‌اکسیدان‌ها و درشت‌مغذی‌های کافی نیاز دارد. از این رو، توصیه می‌شود غذاهای مایع، مغذی و سبکی مانند سوپ مرغ، حتما در برنامه غذایی این بیماران قرار بگیرند. اگر سوپ مرغ حاوی گوشت سینه مرغ، هویج، گوجه‌فرنگی، جعفری، سیب‌زمینی،‌ رشته‌فرنگی یا بلغور گندم باشد، علاوه بر حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن بیمار،‌ می‌تواند انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن او را هم فراهم کند. مصرف سوپ مرغ گرم در دوران سرماخوردگی به آرام شدن درد گلو و باز شدن مخاط بینی هم کمک خواهد کرد. آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در این سوپ باعث کاهش التهاب در بدن بیمار هم خواهند شد. در ادامه این مطلب و به بهانه شروع فصل سرماخوردگی‌های مکرر،‌ نگاهی به مهم‌ترین توصیه‌های غذایی برای افراد مبتلا به سرماخوردگی می‌اندازیم.
۱٫ آب گوشت غنی‌شده بخورید
یکی از ‌ترکیبات غذایی بسیار مغذی برای افراد سرماخورده، آب انواع گوشت سفید یا قرمز است. برای تهیه این خوراک می‌توانید حدود ۱۰۰ گرم از نوعی گوشت همراه استخوان آن را به مدت حداقل ۴ ساعت با حدود ۳ لیوان آب بجوشانید. اجازه بدهید آب گوشت به قدری بجوشد تا به یک لیوان برسد و تمام عصاره گوشت و استخوان وارد آن شود. سپس آن را صاف کرده و با ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و یک قاشق غذاخوری جعفری ساطوری‌شده، غنی کنید. این آب گوشت غنی‌شده می‌تواند وعده یا میان‌وعده‌ای سبک برای بیمار شما باشد. آب گوشت غنی‌شده حاوی کلسیم، فولات، منیزیم، فسفر و ویتامین C فراوانی است که هم می‌تواند ضعف عضلات بیمار را بهبود ببخشد و هم قدرت سیستم دفاعی بدنش را برای مبارزه سریع‌تر و بهتر با بیماری فراهم کند. علاوه بر این، نوشیدن آب گوشت غنی‌شده به صورت گرم، بازکننده طبیعی راه‌های هوایی در بدن بیماران مبتلا به سرماخوردگی هم محسوب می‌شود.
۲٫ از سیر غافل نشوید
سیر، جزو سبزیجات ضدباکتری، ضدویروس و ضدقارچ است. مصرف این ‌ترکیب مغذی در طول دوران سرماخوردگی، سیستم ایمنی بدن را تقویت و دوره درمان را کوتاه‌تر می‌کند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند بیماران مبتلا به سرماخوردگی که به صورت منظم سیر مصرف می‌کنند، ۳ تا ۴ روز زودتر از کسانی که علاقه‌ای به خوردن سیر ندارند، درمان می‌شوند. از این رو، بهتر است حتما سیر را به سوپ افراد سرماخورده اضافه کنید و مطمئن باشید با چکاندن چند قطره آبلیموی تازه در سوپ آنها، ‌طعم احتمالی سیر را پوشش خواهید داد.
۳٫‌ترکیب چای و زنجبیل بنوشید
مصرف چای گرم و کمرنگ در طول دوران سرماخوردگی به نرم و خارج شدن مخاط بینی کمک می‌کند و تنفس بیمار را بهبود می‌بخشد. از طرف دیگر، مصرف چای در طول دوران سرماخوردگی به کاهش احتمال رشد باکتری‌ها در گلو کمک می‌کند و احتمال تنفس همراه با سوزش گلو را در بیمار، پایین می‌آورد.
زنجبیل هم به‌عنوان یک ‌ترکیب ضدالتهاب می‌تواند به کاهش عوارض گوارشی ناشی از سرماخوردگی مانند کاهش اشتها یا حالت تهوع کمک کند. با این حساب، ‌توصیه می‌شود حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه پس از صرف وعده‌های اصلی غذایی در دوران سرماخوردگی، یک لیوان چای کمرنگ و گرم که دو برش زنجبیل در آن انداخته شده، مصرف کنید.
۴٫ عسل را فراموش نکنید
عسل، جزو مواد غذایی ضدباکتری است که مصرف آن به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن در طول دوران سرماخوردگی منجر می‌شود. عسل از دوران گذشته تاکنون درمان‌کننده عالی برای زخم‌ها هم محسوب می‌شده و خوردن آن در دوران سرماخوردگی به التیام زودتر زخم‌های احتمالی موجود در دیواره گلو کمک می‌کند. مصرف عسل در کودکان بالای ۲ سال و افراد بزرگسالی که سرماخورده‌اند،‌ باعث کاهش سرفه‌های ناشی از خشک شدن گلو هم خواهد شد. اگر نمی‌توانید عسل را به تنهایی میل کنید، آن را در آب ولرم حل کنید و آن را بنوشید.
۵٫ دور قند و شیرینی خط بکشید
هرچند ممکن است افراد مبتلا به سرماخوردگی به دلیل کاهش اشتها،‌ به خوردن انواع شیرینی‌های حاوی شکر یا خود قند و شکر تمایل پیدا کنند، بهتر است بدانید مصرف قند و شیرینی در طول دوران سرماخوردگی، علاوه بر افزایش التهاب در بدن، باعث کاهش توانایی گلبول‌های سفید برای مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود. از این رو، باید در این دوران دور انواع قند، شکلات،‌ شیرینی، شکر، پاستیل، آبنبات و… را خط بکشید و در صورت تمایل، شکلات بالای ۷۰ درصد میل کنید.
۶٫ از غذاهای چرب بپرهیزید
غذاهای چرب، سرخ‌کردنی، فست‌فودها و غذاهای آماده (حتی سوپ‌های حاضری)، حاوی مقادیر بالایی از سدیم، چربی، قند و مواد نگهدارنده هستند که تمامی این موارد به افزایش التهاب در بدن،‌ کاهش قدرت سیستم دفاعی در مبارزه با عوامل بیماری‌زا و طولانی‌تر شدن دوره درمان منجر می‌شوند. چربی موجود در این غذاها، به شدت زخم‌های گلو را تحریک می‌کند، چگالی میکروب‌های موجود در گلو را بالا می‌برد و درنهایت، باعث تشدید گلودرد، ‌گرفتگی صدا و سختی تنفس خواهدشد.
۷٫ آب پرتقال ننوشید!
بسیاری از ما شنیده‌ایم که آب پرتقال برای سرماخوردگی خوب است اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهند مصرف پرتقال و آب پرتقال به دلیل ویتامین C بالایی که دارد، برای افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی مفید است. این در حالی است که حالت اسیدی آب پرتقال باعث ایجاد ناراحتی‌های گوارشی در طول سرماخوردگی می‌شود و حتی می‌تواند تحریک گلویی که در اثر سرفه‌های خشک زخم شده را هم در پی داشته باشد. بنابراین، بهتر است در طول سرماخوردگی به جای آب پرتقال، آب لیموشیرین بنوشید تا کمتر دچار عوارض مصرف این نوشیدنی اسیدی شوید.
منبع: WebMD و Health
ترجمه: راضیه فیضی

 

لطفا با لمس عکس زیر عضو کانال تلگرامی بدون شوید

Image result for telegram

 

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل«نگاه به دست ننه کن مثل ننه غربیله کن»

سایت بدون – غربیله کردن همان غربال کردن است و به به فرآیند الک کردن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *