۸ سؤال از تاج درباره ۸ میلیون یورو!

‌سایت بدون – مهدی تاج، رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال، به‌ءهمراه دوستان و حلقه نزدیکش به دادستانی تهران معرفی شده‌اند تا درباره پرونده عجیب‌و‌غریب مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی، پاسخ دهند. البته طبق گفته سازمان بازرسی، هشت نفر به‌عنوان متهم این پرونده معرفی شده‌اند و بنا بر آنچه ایسنا نوشته، نام مهدی تاج، به‌عنوان متهم ردیف اول این پرونده دیده می‌شود. ویلموتس بعد از قطع همکاری خود با فدراسیون مهدی تاج، درخواست غرامت ۶٫۲‌ میلیون‌یورویی کرد که همین چند روز پیش با رأی فیفا، مشخص شد ادعای او درست از آب درآمده و حالا فدراسیون فوتبال اگر نتواند در دادگاه عالی ورزش سند و مدرکی رو کند، باید چنین غرامت سنگینی را بپردازد. این رقم به‌علاوه دو میلیون یورویی است که مهدی تاج از «شستا» قرض کرد و به حساب ویلموتس در ترکیه ریخت. با احتساب آن رقم، فدراسیون فوتبال باید هزینه‌ای هشت‌میلیون‌یورویی بپردازد که تاریخی و فاجعه‌آمیز است. همین پرونده حالا پای نهادهای اطلاعاتی و قضائی را به میان کشیده تا هرطور شده، مقصر یا مقصران را پیدا کند. مهدی تاج، رئیس سابق فدراسیون فوتبال، در یکی، دو روز اخیر تلاش کرده در صحبت‌هایی که بیشتر جنبه فرافکنی دارد، شرح ‌حالی از این اتفاق عجیب دهد؛ اما از آنجا که فقط با رسانه‌های «مورد علاقه»‌اش صحبت می‌کند و از منتقدانش فراری است، بد نیست دست‌کم نزد مقامات قضائی به سؤالاتی که در زیر آمده، پاسخ روشنی دهد.
چه  کسی  گفت  کی‌روش   را  اخراج  کنید؟
شاید این موضوع به‌ظاهر ارتباطی با داستان مارک ویلموتس و جدایی او از ایران نداشته باشد، ولی قاعدتا می‌تواند شروع خوبی برای رفع بخشی از ابهام‌ها باشد. کارلوس کی‌روش سال‌ها در فوتبال ایران فعالیت کرد و از لحاظ فنی مربی بسیار توانمندی بود؛ با‌این‌حال در سال‌های آخر حضورش در ایران، زمزمه‌هایی مبنی بر رضایت‌نداشتن مسئولان ورزشی از او به گوش رسید. دست آخر شایعاتی مطرح و عنوان شد نیرویی بیرون از فدراسیون فوتبال، به مهدی تاج برای قطع همکاری با کی‌روش فشار آورده است. حالا برای رفع اولین ابهام، مهدی تاج باید بگوید چه کسی به او دستور اخراج کی‌روش را داد تا مقدمات ورود سرمربی بعدی مهیا شود؟
چه  کسی  گفت  با  ویلموتس  قرارداد  ببندید؟
مهدی تاج به دلیل مشکلاتی که در راه بازنشستگی‌اش بود و می‌دانست صندلی‌اش سست است، به‌ناگاه وارد توافق آگاهانه‌ای با مسئولان رده‌بالا شد. او از همین‌جا و البته اندکی قبل از رسیدن به این نقطه، قدرت تصمیم‌گیری و حفظ استقلال فدراسیون را از دست داده بود؛ پس طبیعی است که در انتخاب سرمربی تیم ملی نیز صد‌ در‌صد اختیار نداشته باشد. اگرچه عنوان شده وزیر ورزش در نامه‌ای به او، ویلموتس را معرفی و گفته بعد از بررسی «بهره‌برداری» کنید، ولی وزارت زیر بار این موضوع نمی‌رود و می‌گوید فقط برای بررسی فرستادیم و خود تاج مسئول این پرونده است. حالا تاج مشخصا باید بگوید در پرونده عقد قرارداد با ویلموتس، اجباری بالای سرش بوده یا نه؟ او که این روزها می‌داند وزارت ورزش پشتش را خالی کرده، واکنش دوپهلویی به این شایعه دارد و می‌گوید: «اینکه بگوییم وزارت ورزش هیچ ارتباطی ندارد، خیلی درست نیست. اینکه بگوییم صد در‌صد فدراسیون براساس نامه وزیر عمل کرده نیز درست نیست».
چه  کسی  گفت  مرکز  فرهنگی  ایران  و   هلند  را  دور بزنید؟
عنوان شده که نامه وزارت ورزش به مهدی تاج مبنی بر بررسی سوابق مارک ویلموتس از مرکز فرهنگی ایران و هلند بوده است. این موضوع تأیید شده است، ولی ‌‌سؤال بزرگی در این بین وجود دارد که چرا روند مذاکرات با ویلموتس از طریق همین مرکز پیش نرفته است؟ مازیار تشکری‌تیمجانی، رئیس مرکز یادشده، می‌گوید از طریق رسانه‌ها متوجه عقد قرارداد فدراسیون فوتبال با ویملوتس شده و تعجب کرده که چرا رقم ویلموتس ناگهان این‌قدر زیاد شده است! حالا مهدی تاج باید بگوید چه کسی به او گفته مرکز فرهنگی ایران و هلند را دور بزنند و خودشان با مارک ویلموتس وارد مذاکره شوند؟
با   بهروز    زنجانی  چه   نسبتی   دارید؟
«ب.ز»، «بروس» یا بهروز زنجانی؛ از زمان حضور کی‌روش در تیم ملی، بهروز زنجانی به تیم نزدیک شده، ولی کمتر دیده شده بود در تصمیمات فدراسیون فوتبال دخیل باشد؛ دست‌کم روی پرده که چنین بوده، مگر اینکه بهروز زنجانی پشت پرده نفوذ زیادی داشته باشد. مهدی تاج که بهروز زنجانی را علاقه‌مند به تیم ملی معرفی می‌کند، بهتر است بگوید چه ارتباطی با این فرد علاقه‌مند به تیم ملی داشته که حاضر شده حتی در مذاکره با مارک ویلموتس در سفارت ایران در بلژیک، بهروز زنجانی همراهش باشد. اصلا او باید بگوید چرا به‌جای یک حقوق‌دان، با بهروز زنجانی برای مذاکرات اولیه رفته است؟ آیا فقط داشتن ویزای شنگن و تسلط به زبان انگلیسی کافی است تا کسی به نام بهروز زنجانی وارد ریز مذاکرات برای سرمربیگری تیم ملی شود؟ اصلا سفارت ایران مترجم نداشته است که بهروز زنجانی باید ایفای نقش می‌کرد؟ پرسش مهم دیگر اینکه چقدر اطلاعات بهروز زنجانی از پرونده ویلموتس زیاد است که مهدی تاج در جلسه با وزیر ورزش، این فرد را هم با خودش نزد وزیر می‌برد؟
پرانتز   مبلغ  مشخص   را   چه   کسی  گنجانده  است؟
داستان اعمال «پرانتز» در قرارداد ویلموتس هم یکی دیگر از پرسش‌های مهم است؛ مهدی تاج می‌گوید وزیر ورزش بند سه ماه غرامت در صورت فسخ را در قرارداد ویلموتس گنجانده که یکی از بهترین اقدامات بوده است، ولی نمی‌گوید چه کسی جلوی همین بند پرانتزی گذاشته و عبارت «یا یک رقم مشخص» را در آن گنجانده است. وزارت ورزش می‌گوید از اعمال این پرانتز در قرارداد خبر نداشته و فدراسیون فوتبال این نهاد را در جریان چنین پرانتزی نگذاشته است. کسی که این پرانتز را اضافه کرده، آیا سودی از فسخش می‌برده است؟
رقم   مد نظر  سرمربی  به  تأیید  چه  کسی  رسید؟
بر کسی پوشیده نیست رقمی که برای مارک ویلموتس از سوی فدراسیون فوتبال ایران پرداخت شده، رقم بسیار بالایی است؛ بالاتر از چیزی که مربی‌ای مثل ویلموتس که تجربه ناموفقی در ساحل عاج داشته بخواهد آن را بگیرد. مهدی تاج می‌گوید در جریان مذاکره با خولن لوپتگی اسپانیایی با او سر رقم چهار میلیون یورو در سال به توافق رسیدند و این موضوع را به وزارت ورزش اطلاع داده و از آنها چراغ سبز گرفته است. اگر چنین موضوعی درست باشد، آیا وزارت ورزش رقم قرارداد ویلموتس را هم تأیید کرده و چراغ سبز نشان داده؟ این موضوع را وزیر ورزش می‌دانسته یا مثل داستان همان پرانتز است؟
چرا  برای  این  پرونده  وکیل  ساعتی  گرفتید  و   چه  شد لودویک  دلشه  وارد  گود  شد؟
دیگر موردی که مهدی تاج باید به آن با جزئیات بیشتری پاسخ دهد، وکلای خارجی فدراسیون فوتبال است؛ او می‌گوید برای این پرونده یک وکیل که به صورت ساعتی به او دستمزد داده‌اند، انتخاب شده است. اصولا مهدی تاج یا از عواقب چنین پرونده‌ای خبر نداشته یا اینکه از روی عمد چنین اقدامی کرده است. چطور می‌شود برای پرونده‌ای که ممکن است به ورشکستگی کامل فدراسیون فوتبال منجر شود، نه یک وکیل دائمی بلکه یک وکیل ساعت‌مزد استخدام شود؟ کسی از این ماجرا نفعی می‌برده است؟ او می‌گوید از ورود وکیل سوئیسی به نام لودویک دلشه به پرونده ویلموتس بعد از جدایی‌اش از فدراسیون اطلاعی نداشته است و شایعه‌هایی را که پشت سر این فرد و زدوبندهایش وجود دارد، تأیید یا تکذیب نمی‌کند. حالا سؤالی که مطرح می‌شود، این است که چطور حلقه دوستان نزدیک او که هنوز هم زمام فدراسیون را در اختیار دارند، تاج را از چنین موضوع مهمی بی‌خبر گذاشته‌اند؟!
چرا  قلب  شما  برای  فدراسیون  ایران  درد  می‌کند  و برای  AFC  نه؟
بعد از رفتن ویلموتس و شایعه‌هایی که درباره محکوم‌شدن فدراسیون فوتبال در این پرونده به گوش رسید، مهدی تاج به‌دلیل مشکلات قلبی از فدراسیون فوتبال استعفا داد و رفت. نزدیکانش می‌گویند مشکل قلبش جدی است و باید از فضای کار دور باشد؛ اما منتقدانش می‌گفتند راه برون‌رفت برای این پرونده است و مشکلی ندارد. عجیب آنکه قلب مهدی تاج فقط برای فدراسیون فوتبال ایران درد گرفت و رفت؛ وگرنه او از سمت نایب‌رئیسی در AFC استعفا نداده و همچنان با همان مشغله قبلی به کار ادامه می‌دهد. آیا قلب تاج به ایرانی‌ها حساسیت دارد؟

مطلب پیشنهادی

حتما باید دید/ مارمولک؛ روایت راه های رسیدن به خدا

سایت بدون – فیلم مارمولک یکی از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین آثار سینمای ایران است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *