۱ – انتخــاب انـــارهای سنگین: زمانی که قصد خرید از مغازه یا باغ دارید، سعی کنید انارهای سنگینتر را برای خرید انتخاب کنید. هر چه قدر انار به نسبت اندازهاش سنگینتر باشد، آبدارتر است. لازم نیست تکتک انارها را وزن کنید، بلکه با مقایسه آنها با یکدیگر میتوانید آبدارترین آنها را انتخاب کنید.
۲ – رنگ پوست انار: رنگ پوست انار بسیار متنوع بوده و ممکن است از قرمز روشن تا قهوهای یا حتی صورتی متغیر باشد. بهتر است پوست درخشان باشد. با این وجود رنگهای تیرهتر از نظر طعم و رسیدگی بهتر به نظر میرسند، ولی قانون کلی در این زمینه وجود ندارد.
۳- شکل انار: انارهای نارس حالت کروی دارند درست مثل سیب. وقتی که میوه میرسد شکل انار تا حد زیادی تغییر میکند و دانههای آبدار انار درشتتر شده و پوست انار را به سمت خارج هل میدهند. بنابراین یک انار رسیده شکلی زاویهدار و مربعی شکل دارد تا کروی.
۴ – وجود نواحی نرم: برای اینکه از سالم بودن داخل انار مطمئن شوید آن را در دست خود گرفته و به آرامی آن را لمس کنید. انار باید کاملا سفت و بدون نقاط نرم باشد.
۵ -نرم بودن پوست: پوست باید به اندازه کافی نرم و تا حدی نازک باشد تا بتوان براحتی آن را فشار داد. انارهای نارس پوست محکمی دارند. انارهای ترک خورده کاملا رسیدهاند زیرا دانههای پر آب آنها به پوسته فشار میآورند و سبب شکافته شدن پوست میشوند. این انارها بیشتر در اواخر پاییز یافت میشوند.
شرایط نگهداری انار
بهتر است انار را در یخچال قرار دهید نه در دمای اتاق و در سبد میوه. در دمای پایین
(۴تا۱۰ درجه سانتیگراد) انار تا دو ماه قابل نگهداری است. انار در محیط خشک و خنک تا یک ماه و در دمای اتاق تا یک هفته قابل نگهداری است.
دانههای انار تا پنج روز در دمای یخچال قابل نگهداری هستند، اما دقت کنید باید در ظرف کاملا در بسته یا در کیسه پلاستیکی بستهبندی شود.
فریز کردن یکی از راههای افزایش ماندگاری دانههای انار است. دانهها قبل از انجماد باید کاملا خشک شود در غیر این صورت به یکدیگر میچسبد. برای این منظور میتوانید از کاغذهای واکس دار مخصوص پخت استفاده کنید و قبل از بسته بندی در کیسههای پلاستیکی، به مدت دو ساعت آنها را با کاغذ در فریزر قرار دهید.
دانههای انار تا یکسال در فریزر ماندگاری دارد، اما بهتر است بتدریج مصرف شود.
دکتر مریم قادری قهفرخی
متخصص صنایع غذایی