درباره سریال«ترور‌خاموش»/حرکت‌ تا لبه‌خطوط‌ قرمز

سایت بدون – سریال «ترور خاموش» به کارگردانی احمد معظمی این شب‌ها از شبکه یک در حال پخش است و تاکنون ۱۳ قسمت از آن روی آنتن رفته است. این سریال که به مسئله مهم و بحث‌برانگیز قاچاق مواد مخدر و اعتیاد می‌پردازد، از همان ابتدای قصه، سراغ موضوع حساسی مانند کودک‌همسری رفته بود و در قسمت‌های اخیر هم موضوع حساس دیگر یعنی ازدواج سفید، به صورت غیرمستقیم در داستان مطرح شده است.
اولین بار در تلویزیون
ماجرا از این قرار است که یکی از شخصیت‌های مهم سریال به نام «مینا شفقتی» با بازی ستاره اسکندری با مردی به نام «سروش همتی» در رابطه است و ظاهراً با یکدیگر ازدواج نکرده‌اند. «مینا» و «سروش» از کاراکترهای منفی اصلی سریال هستند، آن‌ها شیمی‌دان اند و آشپزخانه تولید مواد مخدر دارند. تاکنون در سینما، مثلاً در فیلم‌هایی مانند «رگ خواب» شاهد اشاره به این موضوع بوده‌ایم، اما پرداختن به این مسئله در تلویزیون بی‌سابقه بوده و این شب‌ها برای اولین بار در «ترور خاموش» شاهد آن هستیم.
ماجرای رابطه «مینا» و «سروش»
گفتیم ظاهراً ازدواجی در کار نیست، چون حداقل تا این جای سریال هیچ اشاره‌ای به این که آن‌ها به طور رسمی زن و شوهر هستند، نشده و اتفاقاً دیالوگ‌هایی از زبان این دو شخصیت مطرح شده که اصلاً معنی ازدواج نمی‌دهد. در یکی از سکانس‌هایی که چهارشنبه‌شب پخش شد، «مینا» و «سروش» بارها از واژه «رابطه» استفاده کردند. مثلاً «مینا» گفت: «رابطه من و تو از اولش فقط یه شراکت کاری بود، بعد جناب عالی بی‌خود و بی‌جهت عشق و عاشقی رو کشوندی وسط. ببین رابطه‌مون رو از کجا به کجا کشوندی.» سروش هم در پاسخ گفت: «این رابطه مگه الان چشه، چه ایرادی داره مگه؟» مینا در دیالوگ دیگری هم این طور ارتباط فعلی‌شان را توصیف کرد: «همون عشق و عاشقی نصفه‌ونیمه هم تموم شده رفته پی کارش، الان رابطه من و تو فقط کار و پوله.» هیچ کدام از این حرف‌ها معنی تعهد یا ازدواج را ندارد. علاوه بر این، وقتی «مینا» به تنهایی تصمیم گرفت برای پنجمین بار سقط جنین کند و «سروش» را از این کار باخبر کرد، واکنش «سروش» اصلا شبیه یک «همسر» نبود! ناگفته نماند تصمیم‌گیری کاملاً مستقل «مینا» هم عجیب بود.
نقد پدیده کودک‌همسری
سریال «ترور خاموش» پیش از این در یکی از سکانس‌های ابتدایی قسمت اول هم به طور مستقیم، به مسئله کودک‌همسری پرداخته بود. این سریال از زاویه دید مخالفان این موضوع، آن را مطرح کرد و از در نقد منفی علیه پدیده کودک همسری، وارد شد. در آن سکانس دیدیم که پدر و مادر معتادی، حاضر شده بودند فرزند ۱۲ ساله خود را به خاطر پول، به عقد مرد میان سالی دربیاورند و در واقع او را فروخته بودند. بعد هم که پلیس سر رسید و ضمن برهم زدن مراسم، عاقد و داماد را دستگیر کرد و برد.

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «کارکردن خر و خوردن یابو»

سایت بدون – ضرب‌المثل «کار کردن خر و خوردن یابو» به وضعیتی اشاره دارد که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *