۷ رژیم لاغری که در سال ۲۰۱۸ میلادی به‌عنوان بدترین‌ها اعلام شدند

https://how-to-lose-weight.com/wp-content/uploads/2018/02/best-and-worst-diets-2018-700x525.jpg

سایت بدون -اگر قصد دارید در روزهای آینده، رژیم لاغری خودسرانه بگیرید، بهتر است بدانید بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و انجمن متخصصان تغذیه آمریکا فقط ۵ درصد از افرادی که رژیم لاغری خودسرانه می‌گیرند، موفق به کاهش وزن می‌شوند و بیش از ۷۰ درصد از افراد دچار عوارض ناشی از این رژیم‌ها خواهند شد. یکی از دلایل رواج رژیم‌های خودسرانه، در دسترس بودن برنامه غذایی برخی از رژیم‌های معروف در اینترنت است. متخصصان تغذیه با بررسی انواع رژیم‌های معروف، فهرست ۷ مورد از بدترین رژیم‌های لاغری سال ۲۰۱۸ میلادی را اعلام کرده‌اند که در ادامه با این رژیم‌های غذایی نادرست بیشتر آشنا می‌شوید.
۱٫ رژیم آلکالاین: رژیم آلکالاین یا «آلکالاین اسید»، نوعی رژیم لاغری برای کنترل تعادل pH بدن است. بر اساس این رژیم غذایی باید حجم مصرف غذاهای قلیایی مانند انواع سبزی‌ها، بادام و فراورده‌های سویا در رژیم روزانه به‌شدت افزایش پیدا کند و فرد رژیم‌گیرنده کمتر از خوراکی‌های اسیدی مانند گوشت قرمز، غذاهای دارای گندم و لبنیات استفاده کند. محققان بر این باورند این رژیم هیچ پایه و اساس علمی‌ای ندارد و فقط به‌دلیل ساده بودن می‌تواند باعث جلب نظر افراد دارای اضافه‌وزن شود. یادتان باشد این رژیم شما را با کمبودهای تغذیه‌ای شدید، کم‌خونی، ریزش مو و مشکلات مربوط به استخوان و دندان‌ها مواجه خواهد کرد.
۲٫ رژیم پالئو: رژیم پالئو یا رژیم عصر حجری، نوعی رژیم غذایی است که براساس آن فرد رژیم‌گیرنده باید هرچه انسان‌های اولیه مصرف می‌کرده‌اند را مصرف کند و هرچه آنها در برنامه غذایی نداشته‌اند را کنار بگذارد. براساس این رژیم، شکر، غلات، محصولات لبنی و بقولات باید از رژیم غذایی کنار گذاشته شوند و به‌جای آنها مصرف گوشت قرمز، ماهی، میوه‌ها و سبزی‌ها کاملا آزاد است. متخصصان بر این باورند سطح فعالیت فیزیکی انسان امروزی با انسان عصر حجر کاملا متفاوت است و شاید این رژیم بتواند در کوتاه‌مدت باعث کاهش وزن شود اما روآوردن به آن در بلندمدت می‌تواند مشکلات متعددی مانند کمبود کلسیم و افزایش کلسترول خون را برای فرد رژیم‌گیرنده در پی داشته باشد.
۳٫ رژیم خام‌گیاهخواری: این رژیم برای کاهش وزن، زمانی رایج شد که چهره‌های برجسته‌ای مانند مگان فاکس و اسکارلت جوهانسون اعلام کردند برای تناسب اندام خود به خام‌گیاهخواری رو آورده‌اند. داشتن رژیم خام‌گیاهخواری برای مدت بسیار کوتاه ۳-۱ روزه یا یکی-‌دو روز در هفته هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند اما اصرار به پیگیری این رژیم در طولانی‌مدت می‌تواند شما را در معرض ابتلا به افت قندخون، کم‌خونی، کمبود ویتامین B12‌ و کمبود کلسیم و زینک قرار دهد.
۴٫ رژیم اتکینز: این برنامه غذایی از دیگر برنامه‌های نادرست جهانی است که طرفداران زیادی در فضای مجازی دارد. برنامه این رژیم غذایی به شما قول می‌دهد از طریق کاهش شدید مصرف کربوهیدرات‌ها، حدود ۷ تا ۸ کیلوگرم از وزن خود را در طول ۲ هفته کم کنید. بر اساس این رژیم، شما باید حجم مصرف پروتئین‌هایی مانند گوشت قرمز، تخم‌مرغ و ماهی را شدیدا در برنامه غذایی خود بالا ببرید و علاوه بر کربوهیدرات‌ها، حجم محدودی از سبزی‌ها یا میوه‌ها را مصرف کنید. شاید این رژیم غذایی بتواند در کوتاه‌مدت باعث کاهش وزن سریع شما شود اما عوارضی مانند خشکی پوست، ریزش مو، برگشت سریع اضافه‌وزن و افزایش کلسترول خواهد داشت.
۵٫ رژیم کتوژنیک: شعار رژیم کتوژنیک که برخی به آن رژیم «کتو» هم می‌گویند، این است که «برای سوزاندن چربی‌ها چربی بخورید!». براساس این رژیم، اگر شما می‌خواهید خلق‌وخوی خود را بالا ببرید، انرژی و توان ذهنی‌تان را تقویت کنید و چربی بیشتری بسوزانید، باید حجم بیشتری از چربی‌ها را در طول روز استفاده کنید. در رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف کربوهیدرات‌ها شدیدا کم و استفاده از میوه‌ها ممنوع می‌شود. در این رژیم شما اجازه دارید فقط میوه‌های چربی مانند آووکادو مصرف کنید. بر اساس رژیم کتو، استفاده از انواع گوشت، لبنیات پرچرب، روغن‌های گیاهی دارای چربی اشباع مانند روغن نارگیل و سس‌های سالاد پرچرب توصیه می‌شود. متخصصان تغذیه، پیروی از این رژیم را حتی برای دوره‌های کوتاه‌مدت نیز توصیه نمی‌کنند زیرا این رژیم غذایی به‌هیچ‌عنوان برای سلامت قلب مفید نیست و می‌تواند عوارض فراوانی برای بدن داشته باشد.
۶٫ رژیم مکمل‌های غذایی کیتی پِری: بسیاری از افرادی که اهل دنیای موسیقی پاپ هستند، کیتی پِری یا همان کیتی پرایس، خواننده مشهور آمریکایی را به‌خوبی می‌شناسند. زمانی که این خواننده جوان درباره رازهای تناسب اندام خود با رسانه‌های رسمی صحبت کرد، بسیاری از خانم‌ها تمایل به پیروی از رژیم روزانه او برای لاغر شدن پیدا کردند. براساس رژیم غذایی کیتی پری، نوشیدنی‌ها باید به‌عنوان جایگزین صبحانه، ناهار یا شام برای رساندن آب به بدن در برنامه غذایی جا بگیرند. کیتی پری در سایت رسمی خود از نوشیدنی‌های خاصی که باعث تقویت عضلات و کاهش ولع به خوردن هله‌هوله‌ها می‌شود، نام برده است. براساس اعلام انجمن رژیم غذایی بریتانیا، شاید روش این خواننده جوان باعث کاهش وزن سریع شود اما این کاهش وزن به‌دلیل سرکوب اشتها به‌هیچ‌عنوان باثبات نخواهد بود و به‌مرور زمان سلامت فرد را به خطر خواهد انداخت.
۷٫ رژیم پیوپی: کسانی که رژیم پیوپی را برای اولین بار در سطح جهان مطرح کردند و با معرفی آن نیز طرفداران زیادی برای خود به‌دست آوردند، مدعی هستند برنامه رژیمی آنها علاوه بر کاهش وزن، کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را هم ایجاد می‌کند. جالب است بدانید نام رژیم پیوپی از دهکده‌ای ملقب به سالم‌ترین دهکده دنیا در ایتالیا گرفته شده که بیشتر مردم آنها بالای ۱۰۰ سال عمر می‌کنند. براساس رژیم پیوپی، مصرف ماهی‌های چرب، سبزی‌ها، مغزها و دانه‌های خام بسیار زیاد است. در این رژیم غذایی، از کربوهیدرات کم استفاده می‌شود و دوره‌های ممنوعیت استفاده از گوشت قرمز، برنج، نان، سیب‌زمینی و شیرینی‌ها در این برنامه غذایی وجود دارد. براساس رژیم پیوپی، مصرف بالای چربی‌ها و استفاده از روغن نارگیل به‌عنوان یک روغن اشباع مانعی ندارد. از این‌رو، متخصصان تغذیه کلیت این رژیم را به‌عنوان یک رژیم غذایی کاملا سالم برای کاهش وزن توصیه نمی‌کنند و هشدار می‌دهند چیدن برنامه غذایی براساس این نوع رژیم رایج نباید مداوم باشد.
منبع: Live Strong
ترجمه: ندا احمدلو

مطلب پیشنهادی

ریشه و داستان ضرب المثل «نون به هم قرض می‌دن»

سایت بدون – ضرب‌المثل «نون به هم قرض می‌دن» یکی از اصطلاحات رایج در زبان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *